Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Voorbeeldfeed voor Video-oplossingen

Deze voorbeeldfeed voldoet aan de MRSS-feedspecificatie voor Video-oplossingen. In de tabel ziet u alle velden die Video-oplossingen voor Google Ad Manager in uw XML-feed herkent (en in sommige gevallen verwacht). Alleen deze elementen worden herkend.

U kunt dit voorbeeld gebruiken als richtlijn bij het instellen van een feed voor video in Ad Manager. Deze versie bevat elementen die worden gebruikt voor dynamische advertentie-invoeging, voor demonstratiedoeleinden. Haal meer informatie uit de onderstaande beschrijvingen van belangrijke elementen in deze feed.

1 <rss xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom"
  xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/"
  xmlns:dfpvideo="http://api.google.com/dfpvideo"
  xmlns:tms="http://data.tmsapi.com/v1.1"
  version="2.0">

Deze naamruimten zijn verplicht in alle Ad Manager MRSS-feeds.

Meer informatie over feeds voor Video-oplossingen.

2 <channel>
3 <title>Sample video</title>
4 <dfpvideo:version>2</dfpvideo:version>
Geeft de huidige versie van de MRSS-specificatie aan die door deze feed wordt gebruikt.
5 <atom:link rel="next"
 href="http://www.feedprovider.com/video/vids?page3"/>
MRSS-feeds kunnen vele duizenden items bevatten, maar moeten worden gepagineerd met niet meer dan 100 items per pagina. Deze link moet leiden naar de volgende pagina van uw feed. De laatste pagina van uw feed mag geen <atom:link rel="next"/>-element bevatten.
6 <item>
7 <pubDate>Fri, 12 Nov 2016 18:19:10 +0000</pubDate>
Het pubDate-element geeft de datum aan waarop de content is gepubliceerd. Dit element wordt gebruikt voor videoadvertentieregels.
8 <title>Bunny.mov</title>
9 <dfpvideo:keyvalues key="episode" value="5" type="int"/>
<dfpvideo:keyvalues key="season" value="2" type="int"/>
<dfpvideo:keyvalues key="title" value="Example Title"

type="string"/>
De keyvalues-elementen beschrijven bepaalde videocontent en kunnen worden toegewezen aan Ad Manager-sleutel/waarden.
10 <media:thumbnail
  url="https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/
  Big_Buck_Bunny_thumbnail_vlc.png"width='280' height='190'/>
Het thumbnail-element wordt weergegeven in Ad Manager. Er wordt nooit een thumbnail weergegeven die groter is dan 280 pixels breed en 190 pixels hoog.
11 <media:content duration="39" url="http://www.feedprovider.com/video?8eqe7e"/>

Het content duration-element kan worden toegewezen aan een sleutel/waarde in Ad Manager, die kan worden gebruikt voor targeting of advertentieregels.

Het url-kenmerk wordt niet gebruikt in de advertentieweergave, maar wordt weergegeven in Ad Manager.

12 <dfpvideo:contentId>video1</dfpvideo:contentId>

Het contentId-element is vereist voor alle feeds.

Dit element kan worden gebruikt voor de vid-parameter in een videoadvertentieverzoek.

13 <dfpvideo:lastModifiedDate>Fri, 12 Nov 2016 18:19:10
  +0000</dfpvideo:lastModifiedDate>
Het ModifiedDate-element is vereist voor alle velden en geeft aan wanneer een aspect van deze video of de metadata voor het laatst is gewijzigd.
14 <dfpvideo:lastMediaModifiedDate>Fri, 12 Nov 2016 18:19:10
  +0000</dfpvideo:lastMediaModifiedDate>

Alleen gebruikt in DAI-feeds.

Het MediaModifiedDate-element geeft aan wanneer de videocontent (waarnaar wordt verwezen in het element ingestUrl) voor het laatst is gewijzigd.

Het gebruik van dit veld wordt sterk aanbevolen. Wanneer Ad Manager ziet dat deze datum is geüpdatet, zorgt het ervoor dat de originele videocontent opnieuw wordt opgenomen.

15 <dfpvideo:cuepoints>10</dfpvideo:cuepoints>
Het cuepoints-element geeft de tijd(en) aan (in seconden) waarop midroll-advertenties moeten worden ingevoegd.
16 <dfpvideo:ingestUrl type="application/x-mpegURL" preconditioned="true">
  https://storage.googleapis.com/dfp-
  support/dfpdai/BigBuckBunny-hls/playlist.m3u8
</dfpvideo:ingestUrl>

Alleen gebruikt in DAI-feeds.

Het ingestUrl-element is vereist voor DAI-feeds. Dit is de locatie die de oorspronkelijke videocontent (zonder advertenties) bevat.

De momenteel ondersteunde MIME-typen voor dit veld zijn application/x-mpegURL voor HLS en application/dash+xml voor DASH.

Het vooraf geconditioneerde kenmerk geeft aan of de stream vooraf is geconditioneerd voor invoeging van midroll-advertenties. De standaardwaarde is false als dit niet expliciet is ingesteld.

17 </item>
18 </channel>
19 </rss>
Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.