Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

MRSS-feedelementen voor Video-oplossingen

In de volgende tabel worden alle velden weergegeven die Video-oplossingen in uw XML-feed herkent (en in sommige gevallen verwacht). Alleen deze elementen worden herkend.

Naar een specifiek element in de lijst gaan

Vereiste elementen
<atom:link>
<item>
<dfpvideo:contentId>
<dfpvideo:lastModifiedDate>
<dfpvideo:version>
<title>

Aanbevolen en optionele elementen
<dfpvideo:cuepoints>
<dfpvideo:keyvalues>
<dfpvideo:thirdPartyContentId>
<media:content>
<media:status>

<media:thumbnail>
<pubDate>

Elementen voor dynamische advertentie-invoeging

Deze elementen zijn specifiek voor dynamische advertentie-invoeging en moeten worden gebruikt in combinatie met de bovenstaande elementen.

<dfpvideo:ingestUrl>
<dfpvideo:lastMediaModifiedDate>
<dfpvideo:closedCaptionUrl>
<dfpvideo:fw_caid>

Bekijk in de voorbeeldfeed een voorbeeld van de elementen in context.

De content-ID is nu hoofdlettergevoelig. Een content-ID met zowel hoofdletters als kleine letters wordt als een andere ID beschouwd dan dezelfde ID met alleen kleine letters. Dit wordt ook weerspiegeld in uw Ad Manager-rapporten.

Vereiste elementen

<atom:link> <channel> Vereist
Beschrijving
Identificeert de pagina-informatie van de feed. Ad Manager zoekt de volgende 2 kenmerken in dit element: rel en href.
  • rel geeft aan hoe de URL in het kenmerk href is gerelateerd aan de resultatenset van de feed.
    • rel='next': geeft aan dat de href-URL naar de volgende pagina van de resultatenset van de feed verwijst. Als de feed een <atom:link>-tag met rel='next' bevat, betekent dit dat er nog een pagina met resultaten is. Anders is de huidige pagina de laatste pagina in de resultatenset.
  • href specificeert een URL die de bron in de tag <atom:link> identificeert.
Voorbeeld

<atom:link rel='next' href='http://www.feedprovider.com/video/account/vids?page3'/

Belangrijke informatie:

• Wanneer Ad Manager voor het eerst een contentbron maakt, wordt verwacht dat de ingestelde feed-URL de eerste resultatenset van de feed retourneert. U kunt het best een resultatenset van 100 items (per pagina) gebruiken.
  • Als het element <atom:link> ontbreekt op een pagina van de feed, beschouwt Ad Manager die pagina als de laatste pagina van de feed.

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<item> <channel> Vereist
Beschrijving
Identificeert één video in de feed. Een Ad Manager-videofeed kan een of meer <item>-vermeldingen bevatten. Elk van deze vermeldingen moet de volgende 3 elementen bevatten voor correcte opname van metadata:

<dfpvideo:contentId>, <dfpvideo:lastModifiedDate> en <title>

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:contentId> <item> Vereist
Beschrijving
Wordt opgeslagen als de content-ID voor het CMS in Ad Manager. Deze ID is een belangrijke aanvraagparameter die wordt gevormd als onderdeel van het advertentieverzoek om te identificeren welke advertenties Ad Manager kan weergeven voor de bijbehorende video.

De waarde van de content-ID moet een tekenreeks zijn en is hoofdlettergevoelig. De waarde kan worden gebruikt voor de vid-parameter in een videoadvertentieverzoek.
Voorbeeld
<dfpvideo:contentId>sdjfbadfb8w3489y</dfpvideo:contentId>

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:lastModifiedDate> <item> Vereist
Beschrijving

Geeft aan wanneer een aspect van de video of de metadata hiervan voor het laatst is gewijzigd.

De lastModifiedDate moet worden opgegeven en de feed moet worden gesorteerd op recentste wijziging bovenaan om te zorgen dat Ad Manager gewijzigde content opneemt.

Alle tijdstempels moeten voldoen aan de RFC 822-specificatie of de ISO 8601-indeling volgen. Als de tijdzone niet is opgenomen in de tekenreeks van de tijdstempel, is deze standaard Pacific Standard Time (PST).

Voorbeelden
<dfpvideo:lastModifiedDate>2021-01-15T08:00:00+01:00</dfpvideo:lastModifiedDate>

<dfpvideo:lastModifiedDate>Fri, 15 Jan 2021 08:00:00 EST
</dfpvideo:lastModifiedDate>
Bekijk voorbeelden van elke datumindeling
Voorbeelden
RFC 822
  • Fri, 15 Jan 2021 08:00:00 EST
  • Fri, 15 Jan 2021 13:00:00 GMT
  • Fri, 15 Jan 2021 15:00:00 +0200

ISO 8601

• 2021-01-15T12:00:00Z
  • 2021-01-15T08:00:00+01:00

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:version> <channel> Vereist
Beschrijving
Geeft de huidige versie van de MRSS-specificatie aan die door deze feed wordt gebruikt. De waarde moet worden ingevuld met een geheel getal en één keer per feed worden ingesteld.
De enige huidig geldige waarde voor dit veld is 2.
Voorbeeld
<dfpvideo:version>2</dfpvideo:version>

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<title> <item> Vereist
Beschrijving

De naam van het video-item.

Voorbeeld
<title>Mijn video</title>

terug naar boven

Aanbevolen en optionele elementen

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:cuepoints> <item> Verschilt*
Beschrijving

* Vereist als de video midroll-advertentieonderbrekingen bevat.

Identificeert de weergavepunten in seconden, gescheiden door komma's. Weergavepunten zijn de momenten waarop een advertentie kan worden ingevoegd in de video.

Breukseconden worden ondersteund tot 3 cijfers achter de punt (bijvoorbeeld 55.532 seconden). Bij meer dan 3 cijfers wordt de waarde ingekort.

Er geldt een limiet van 1000 weergavepunten in video's. Als een video deze limiet heeft bereikt, worden alle weergavepunten afgekapt.

Voorbeeld
<dfpvideo:cuepoints>55.532,109</dfpvideo:cuepoints>

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:keyvalues> <item> Optioneel
Beschrijving
Identificeert alle aangepaste metadata voor de video. Het element heeft de volgende kenmerken: key, value en type (beperkt tot string-gegevenstypen).

Voor sleutel/waarden die zijn verwerkt in uw MRSS-feed gelden dezelfde indelingsvereisten als voor de sleutel/waarden in de Ad Manager-interface. Zorg dat uw sleutel/waarden voldoen aan deze indelingsvereisten.
Voorbeelden
<dfpvideo:keyvalues key="episode" value="5" type="string"/>
<dfpvideo:keyvalues key="season" value="2" type="string"/>
<dfpvideo:keyvalues key="title" value="Example Title" type="string"/>

<dfpvideo:keyvalues key="recommended count" value="5" type="string"/>
<dfpvideo:keyvalues key="description" value="A lot of text here" type="string"/>

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:thirdPartyContentId> <item> Optioneel
Beschrijving
Deze functie moet voorafgaand aan het gebruik worden aangezet. Neem contact op met uw accountmanager als u hiervan gebruik wilt maken.

Dit element wordt gebruikt als u een aangepaste MRSS-feed heeft die YouTube-video's bevat. Alle MRSS-content in uw netwerk moet een unieke YouTube-video opgeven.

Er is slechts één vereist kenmerk voor dit element:

• Het kenmerk id: Dit moet verwijzen naar de contentId in de YouTube-contentbron.
Voorbeeld
<dfpvideo:thirdPartyContentId cms="youtube" id='vNclnVLp_c0'/>

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<media:content> <item> Aanbevolen
Beschrijving

Dit element bevat kenmerken die nuttige metadata-informatie bieden, zoals de bron-URL en de duur. Dit is een optioneel subelement van <item>.

Ad Manager kan de volgende kenmerken van het element <media:content> lezen:

• Het kenmerk duration: Ad Manager herkent maar één vermelding voor duur per <item>. Als er meer dan één vermelding is opgegeven, wordt er een willekeurige vermelding gekozen, wat mogelijk onverwacht is.

De duurwaarde moet in seconden zijn (hele getallen, geen decimalen).

Het kenmerk duration is vereist om midroll-advertenties weer te geven.
  • Het kenmerk url: De rechtstreekse URL van de videobron. Deze wordt alleen gebruikt om een link in de contentgegevens weer te geven binnen de Ad Manager-interface.
Voorbeeld
<media:content url='http://www.feedprovider.com/video?8eqe7e' duration='39'/>

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<media:status> <media:content> of
<item>
Optioneel
Beschrijving
Bepaalt of de video is gemarkeerd als actief, inactief of gearchiveerd in Ad Manager. Als dit element ontbreekt, is de standaardstatus actief. De waarden zijn niet-hoofdlettergevoelig en kunnen het volgende bevatten:
  • active (status Actief in Ad Manager)
  • deleted (status Gearchiveerd in Ad Manager; nieuwe 'verwijderde' video's worden niet opgenomen)
  • blocked (status Inactief in Ad Manager)
Als een gebruiker de status wijzigt voor een video in Ad Manager, worden daaropvolgende statuswijzigingen via de feed genegeerd. Een gebruiker kan de overschrijving verwijderen door in de interface van Ad Manager op Broninstelling gebruiken te klikken, waarna Ad Manager het gebruik van statusupdates vanuit de feed weer hervat.
Uitgevers en CMS-partners kunnen voorkomen dat al geüploade maar inactieve/beëindigde content opnieuw wordt geconditioneerd door Ad Manager door een van de volgende acties uit te voeren:
  • (Aanbevolen) <media:status state="deleted"/> in de MRSS-feed ondersteunen
  • De content in de feed houden, maar alle aan dynamische advertentie-invoeging gerelateerde elementen uit de content verwijderen zodat de content niet in aanmerking komt voor VOD-opname. Ga naar het gedeelte met elementen voor dynamische advertentie-invoeging voor de specifieke elementen die u kunt verwijderen.

Weergavestatus bij weergave via dynamische advertentie-invoeging

De weergavestatus voor dynamische advertentie-invoeging wordt bepaald door rekening te houden met de status van de bron en de content zelf. U kunt dit gedrag verwachten als er met beide waarden rekening wordt gehouden:

Status contentbron Contentstatus Weergavestatus
Actief Actief Content wordt weergegeven
Actief Inactief Content wordt weergegeven
Actief Gearchiveerd Content wordt niet weergegeven (404-fout)
Inactief Actief Content wordt niet weergegeven (404-fout)
Inactief Inactief Content wordt niet weergegeven (404-fout)
Inactief Gearchiveerd Content wordt niet weergegeven (404-fout)
Gearchiveerd Actief Content wordt niet weergegeven (404-fout)
Gearchiveerd Inactief Content wordt niet weergegeven (404-fout)
Gearchiveerd Gearchiveerd Content wordt niet weergegeven (404-fout)

• Actief: Komt in aanmerking voor de weergave van advertenties.
  • Inactief: Komt niet in aanmerking voor de weergave van advertenties.
  • Gearchiveerd: Komt niet in aanmerking voor de weergave van op content getargete advertenties, maar kan nog wel run-of-network-advertenties weergeven.

Als de status van de contentbron is gemarkeerd als inactief of gearchiveerd, of als een contentstatus is gemarkeerd als gearchiveerd, wordt deze niet weergegeven via dynamische advertentie-invoeging.

Voorbeelden
<media:status state="blocked" reason="http://www.reasonforblocking.com"/>
<media:status state="deleted"/>
<media:status state="active"/>

(Ad Manager neemt het kenmerk reason niet op.)

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<media:thumbnail> <media:content> of
<item>
Aanbevolen
Beschrijving
Hiermee kan de miniatuur van de video worden weergegeven in de Ad Manager-interface. Ad Manager heeft momenteel alleen het URL-kenmerk van dit element nodig, maar u kunt desgewenst aanvullende kenmerken opgeven: height (hoogte), width (breedte) en time (tijd) (na hoeveel tijd de afbeelding, vertegenwoordigd door de miniatuur, wordt weergegeven in de video).

Er wordt nooit een miniatuur in de interface van Ad Manager weergegeven die groter is dan 280 pixels breed en 190 pixels hoog. Als de URL naar een grotere afbeelding linkt, gebruikt Ad Manager een link naar de oorspronkelijke versie, maar wordt de afbeelding voor weergave in de gebruikersinterface visueel geschaald met inline css.

Voorbeeld
<media:thumbnail url='http://www.myfeed.com/account/sdjfbadfb8w3489y/bigtn.jpg' width='280' height='190'/>

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<pubDate> <item> Optioneel
Beschrijving

Identificeert de datum waarop de content is gepubliceerd. Dit element wordt alleen gebruikt voor Ad Manager-videoadvertentieregels.

Alle tijdstempels moeten voldoen aan de RFC 822-specificatie of de ISO 8601-indeling volgen. Als de tijdzone niet is opgenomen in de tekenreeks van de tijdstempel, is deze standaard Pacific Standard Time (PST).

Voorbeelden
<pubDate>2006-02-19T04:22:39+05:00</pubDate>
<pubDate>Sun, 19 Feb 2006 09:22:39 +0000</pubDate>
Bekijk voorbeelden van elke datumindeling
Voorbeelden

RFC 822

• Wed, 31 Oct 2016 08:00:00 EST
  • Wed, 31 Oct 2016 13:00:00 GMT
  • Wed, 31 Oct 2016 15:00:00 +0200

ISO 8601
  • 20161031
  • 2016-10-31
  • 2016-10-31T08:00:00+01:00

terug naar boven

Elementen die specifiek zijn voor dynamische advertentie-invoeging

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:ingestUrl> <item> Verplicht *
Beschrijving

* Vereist voor dynamische advertentie-invoeging.

Knooppunt voor het opgeven van de URL voor video-opname aan het primaire m3u8-bestand dat wordt gebruikt voor conditioning en afspeellijsten.

• Het kenmerk type: moet worden ingesteld op application/x-mpegURL voor HLS of op application/dash+xml voor DASH.
  • Het kenmerk preconditioned: moet worden ingesteld op true of false om aan te geven of de ingestURL voor deze content al is geconditioneerd voor midroll-advertenties, wat betekent dat uw segmenten al zijn gesplitst op het moment van advertentie-onderbrekingen. Dit kenmerk staat standaard ingesteld op false als dit niet expliciet is ingesteld.

Content wordt beschouwd als geconditioneerd als de videosegmenten in uw stream exact zijn getimed voor weergavepunten om zo advertenties te kunnen invoegen. Als dat zo is, moet er een #EXT-X-PLACEMENT-OPPORTUNITY-markering in de HLS-stream aanwezig zijn om Ad Manager te laten weten dat er een advertentie-onderbreking op dit punt in de videocontent moet worden ingevoegd.

Meer informatie over geconditioneerde en vooraf geconditioneerde content voor invoeging van midroll-advertenties.

Voorbeelden
Voor HLS
<dfpvideo:ingestUrl type="application/x-mpegURL" preconditioned="false">https://cdn.example.com/?v=123.m3u8</dfpvideo:ingestUrl>

Voor DASH
<dfpvideo:ingestUrl type="application/dash+xml" preconditioned="true">
https://cdn.example.com//playlist.mpd
</dfpvideo:ingestUrl>
Eén videocontent-item kan zowel HLS als DASH gebruiken. Het gebruik van veilige (https) opname-URL's wordt aangemoedigd.

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:lastMediaModifiedDate> <item> Aanbevolen
Beschrijving

Geeft aan wanneer de video in <dfpvideo:ingestUrl> voor het laatst is gewijzigd. Als deze waarde wordt geüpdatet in de feed, moet de lastModifiedDate voor de content ook worden geüpdatet.

Alle tijdstempels moeten voldoen aan de RFC 822-specificatie of de ISO 8601-indeling volgen. Als de tijdzone niet is opgenomen in de tekenreeks van de tijdstempel, is deze standaard Pacific Standard Time (PST).

Voorbeelden
<dfpvideo:lastMediaModifiedDate>2006-02-19T04:22:39+05:00</dfpvideo:lastMediaModifiedDate>
<dfpvideo:lastMediaModifiedDate>Sun, 19 Feb 2006 09:22:39
+0000</dfpvideo:lastMediaModifiedDate>
Bekijk voorbeelden van elke datumindeling
Voorbeelden
RFC 822
  • Wed, 31 Oct 2016 08:00:00 EST
  • Wed, 31 Oct 2016 13:00:00 GMT
  • Wed, 31 Oct 2016 15:00:00 +0200

ISO 8601
  • 20161031
  • 2016-10-31
  • 2016-10-31T08:00:00+01:00

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:closedCaptionUrl> <item> Verschilt*
Beschrijving

* Uitsluitend vereist wanneer u ondertiteling heeft geactiveerd in de interface.

Knooppunt voor het opgeven van de URL naar het ondertitelingsbestand. Alle beschikbare ondertitelingsbestanden moeten in de feed worden opgegeven als meerdere closedCaptionUrl-elementen (één ondertitelingsbestand per taal).

HLS-manifestondertiteling voor video on demand
Als dit feedelement aanwezig is, wordt alleen ondertiteling uit de feed verwerkt en wordt ondertiteling uit het HLS-manifest genegeerd. HLS-manifestondertiteling wordt alleen opgenomen als er geen feeditems voor ondertiteling aanwezig zijn.

De ondersteunde indelingen zijn TTML/DXFP (application/ttaf+xml) en WebVTT (text/vtt).

• Het kenmerk language is vereist (mag niet leeg zijn) en moet zijn ingesteld op de taal van het ondertitelingsbestand. Het kenmerk moet voldoen aan RFC5646 en mag niet de tekenreeks $$$$$ bevatten. Dit kenmerk wordt gebruikt op eenzelfde manier als het kenmerk xml:lang in het XML-bestand.
  • Het kenmerk name mag niet de tekenreeks $$$$$ bevatten.
  • Het kenmerk type moet zijn ingesteld op het MIME-type van de ondertitelingsbestanden.
  • Het kenmerk characteristics moet zijn ingesteld op een van de volgende waarden (of kan leeg worden gelaten):**
    • public.accessibility.transcribes-spoken-dialog
    • public.accessibility.describes-music-and-sound
    • public.easy-to-read

**Er wordt een waarschuwing getoond als characteristics niet is ingesteld op een van de bovenstaande waarden. Het kenmerk werkt wel.

Voor één contentbron moet de combinatie van language en name uniek zijn voor elk ondertitelingsbestand. Bijvoorbeeld [language="en", name="English"] en [language="en", name="English (CC)"].

Voorbeelden

<dfpvideo:closedCaptionUrl language="en" name="English" type="text/vtt">http://cdn.com/subtitle.vtt</dfpvideo:closedCaptionUrl>

<dfpvideo:closedCaptionUrl language="en" name="English (CC)" characteristics="public.accessibility.describes-music-and-sound" type="text/vtt">http://cdn.com/subtitle.vtt</dfpvideo:closedCaptionUrl

terug naar boven

Element Onderliggend element van Vereiste
<dfpvideo:fw_caid> <item> Verschilt*
Beschrijving

* Uitsluitend vereist voor Freewheel-gebruikers.

Knooppunt voor het opgeven van de aangepaste item-ID van Freewheel die wordt gebruikt voor advertentietargeting.

Voorbeeld
<dfpvideo:fw_caid>621160003648<dfpvideo:fw-caid>

terug naar boven

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.