Geautoriseerde verkopers specificeren via ads.txt/app-ads.txt

Over ads.txt/app-ads.txt

In dit artikel wordt ads.txt/app-ads.txt beschreven, een tool om de transparantie van programmatic advertising te verbeteren. Uitgevers kunnen aangeven welke bedrijven zijn geautoriseerd om hun advertentievoorraad te verkopen.

Gebruik Ad Manager om ads.txt/app-ads.txt-bestanden te maken om te bepalen wie uw voorraad mag verkopen.

Het gebruik van ads.txt/app-ads.txt is niet verplicht, maar wordt wel ten zeerste aanbevolen. Hiermee kan uw merk worden beschermd tegen nagemaakte voorraad die met opzet verkeerd is gelabeld zodat het lijkt alsof deze afkomstig is van specifieke domeinen, apps of video's. Als u specificeert wie geautoriseerde verkopers zijn, kunt u adverteerdersuitgaven ontvangen die anders mogelijk bij nagemaakte voorraad waren terechtgekomen.

Wat is ads.txt?

Authorized Digital Sellers for Web of ads.txt is een IAB-initiatief om de transparantie van programmatic advertising te verbeteren. U kunt uw eigen ads.txt-bestanden maken om te bepalen wie uw voorraad mag verkopen. De bestanden zijn openbaar beschikbaar en kunnen worden gecrawld door exchanges, supply-side platforms (SSP's), en andere kopers en externe leveranciers.

Uw ads.txt/app-ads.txt mag niet worden geblokkeerd door een geofence.

Wat is app-ads.txt?

Authorized Sellers for Apps of app-ads.txt is een uitbreiding van de Authorized Digital Sellers-standaard. Het is een uitbreiding van compatibiliteit om advertenties te ondersteunen die worden weergegeven in mobiele apps. Hiermee zorgt u ervoor dat uw advertentievoorraad voor apps alleen wordt verkocht via kanalen die u heeft gedefinieerd als geautoriseerd. Als u een app-ads.txt-bestand maakt, heeft u meer controle over wie er advertenties mag verkopen in uw app en voorkomt u dat namaakvoorraad wordt weergegeven aan adverteerders.

De app-ads.txt-bestanden zijn openbaar beschikbaar en kunnen worden gecrawld door exchanges, supply-side platforms (SSP's) en andere kopers en externe leveranciers.

Aan de slag

Lees meer informatie over hoe u automatisch ads.txt/app-ads.txt-content in Ad Manager kunt genereren.