Neem deze artikelen in het Helpcentrum van Ad Manager door voor meer informatie over de functie Open bieden in Ad Manager. Voor aanvullende informatie over het product Open bieden gebruikt u het vraagteken (?) rechtsboven in uw Open bieden-account.

Rendementsgroepen maken en beheren

Maak uw voorraad beschikbaar voor exchanges en advertentienetwerken

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

Wat zijn rendementsgroepen?

Met rendementsgroepen kunt u aangeven welke voorraad u wilt verkopen met Ad Exchange, Open bieden of bemiddeling voor mobiele apps.

Rendementsgroepen omvatten altijd Ad Exchange (tenzij dit is geblokkeerd). U kunt ook externe exchanges en advertentienetwerken toevoegen. De targeting is vergelijkbaar met regelitems.

Een nieuwe rendementsgroep maken

U heeft rechten nodig om rendementsgroepen en bedrijven te bewerken om deze stappen uit te voeren.

Het is raadzaam gebruikers toe te voegen aan Teams en dan Alle entiteiten voor toegang tot rendementsgroepen. Teams beperken de toegang tot rendementsgroepen omdat ze de toegang tot bedrijven beperken.

Als er geen toegang is verleend, kan handmatige instelling van de toegang van teams tot alle in de rendementsgroepen van uw netwerk ingestelde advertentienetwerken en advertentieblokken lastig zijn. Bekijk meer informatie over teams.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en dan Rendementsgroepen.
  3. Klik op Nieuwe rendementsgroep.
  4. Geef voor de rapportage een unieke, beschrijvende naam voor de rendementsgroep op.

Advertentie-indeling en voorraadgrootten

1. Selecteer de advertentie-indeling en het voorraadtype die u met deze rendementsgroep wilt targeten. Aan de hand van deze selecties wordt bepaald welke advertentienetwerken op basis van hun mogelijkheden aan de rendementsgroep kunnen worden toegevoegd.
    • Banner: Display-advertenties voor internet of mobiele apps. Bijvoorbeeld een leaderboard-ruimte van 320 x 50. Dit omvat outstream-video.
    • Interstitial: Een advertentie op volledig scherm die wordt weergegeven in een voorraadtype voor mobiele apps.
    • InStream-video: Videoadvertenties die vóór, tijdens en na videocontentstreams worden weergegeven. Deze indeling wordt ondersteund voor Ad Exchange en Open bieden.
    • Beloond: Videoadvertenties voor mobiele apps waarmee gebruikers vrijwillig een advertentie kunnen bekijken in ruil voor een beloning in de app.
    • Native: Aangepaste display- of videoadvertenties voor internet of mobiele apps die passen bij de gebruikerservaring waarin ze worden geplaatst. Kunnen aangepast worden weergegeven door de mobiele app van de uitgever of worden weergegeven door Google via native stijlen.
  2.  (Optioneel)  Voor het voorraadtype Web selecteert u een optie in de lijst met Voorraadgrootten die u wilt targeten. Zorg ervoor dat u formaten kiest die overeenkomen met wat door uw exchange- of advertentienetwerk wordt ondersteund.

Aanvullende aanpassing

1.  (Optioneel) Kies uit Apparaatcategorie, Apparaatfabrikant, Besturingssysteem en Geografie. Standaard zijn alle opties geselecteerd.

Voorbeeld
    Als u een mobielspecifieke rendementsgroep wilt maken, neemt u de targeting Apparaatcategorie of Apparaatfabrikant op.
  2. Voeg targeting toe om te bepalen waar in uw voorraad deze rendementsgroep kan concurreren voor vertoningen. Uw targetingcriteria moeten niet overlappen met targeting voor andere rendementsgroepen om te voorkomen dat de operationele complexiteit toeneemt.
    Target alleen voorraad die voldoet aan het Ad Exchange-beleid, tenzij Ad Exchange is geblokkeerd voor het kopen van voorraad die wordt getarget door de betreffende rendementsgroep. Als u sleutel/waarden gebruikt om weergave te voorkomen in content die in strijd is met ons beleid, moet u ervoor zorgen dat u die sleutel/waarde toevoegt aan de targeting van uw rendementsgroep.
  3.  (Optioneel) Voeg aanvullende externe rendementspartners toe om te concurreren voor de getargete voorraad.

Opslaan en activeren

1. Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan zonder deze rendementsgroep te activeren voor weergave of klik op Opslaan en activeren om uw wijzigingen te bevestigen en deze rendementsgroep meteen goed te keuren voor weergave.

Zodra er een rendementsgroep is gemaakt en geactiveerd, kan Ad Manager de rendementsgroep gebruiken om verzoeken te vullen.

Hoeveel rendementsgroepen moet ik maken?

We raden u aan uw rendementsgroepen te ordenen op voorraadtargeting en niet op rendementspartners.

Voorbeeld
Als u wilt dat meerdere rendementspartners uw nieuwsgedeelte vullen, maakt u 1 rendementsgroep die uit meerdere rendementspartners bestaat. Zo kunt u optimaal gebruikmaken van concurrentie van rendementsgroepen.

(Optioneel) Externe rendementspartners toevoegen aan een rendementsgroep

Standaard wordt Ad Exchange altijd als rendementspartner opgenomen in een nieuwe rendementsgroep. U kunt Ad Exchange (of afzonderlijke Ad Exchange-kopers, waaronder Display & Video 360 en het Google Display Netwerk) wel blokkeren voor een rendementsgroep met beveiligingsmaatregelen.

Het is ook mogelijk externe rendementspartners toe te voegen om te concurreren voor de voorraad die wordt getarget. Externe rendementspartners kunnen worden toegevoegd nadat u de targetingcriteria voor een nieuwe rendementsgroep heeft geselecteerd of door een bestaande rendementsgroep te bewerken.

Voeg maximaal 10 externe rendementspartners toe aan 1 rendementsgroep, inclusief zowel rendementspartners van Open bieden als rendementspartners van bemiddeling voor mobiele apps. Daarnaast kunnen meerdere rendementsgroepen (en hun aanvullende rendementspartners) concurreren voor dezelfde voorraad.

1. Klik op Levering en dan Rendementsgroepen.
  2. Klik op de naam van de rendementsgroep die u wilt bewerken.
  3. Klik op Rendementspartner toevoegen.
  4. Selecteer de rendementspartner in het dropdownmenu Rendementspartner.

Als u over de rechten beschikt om bedrijven te bewerken, klikt u op Een nieuwe rendementspartner maken om een nieuwe rendementspartner toe te voegen aan uw netwerk.

5. Selecteer een integratietype.
    • Mobiele SDK-bemiddeling: Kies deze optie alleen als de rendementspartner wordt ondersteund door de SDK voor mobiele advertenties.
    • Aangepaste gebeurtenis: Gebruik deze optie als u een speciaal label, een klassenaam en parameterwaarden moet opgeven om aangepaste code in uw mobiele app aan te roepen. Lees de documentatie voor Android of iOS voor meer informatie.
    • Open bieden: Kies deze optie als de rendementspartner Open bieden ondersteunt.
  6. Selecteer het platform dat u wilt targeten, iOS of Android. Deze selectie is alleen beschikbaar voor de volgende integratietypen voor rendementsgroepen: Mobiele SDK-bemiddeling en Aangepaste gebeurtenis.
  7. Selecteer de status Inactief of Actief.
  8. Voer een waarde in voor Standaard CPM om handmatig de prijs in te stellen waarmee het bemiddelingsnetwerk concurreert, op basis van uw onderhandelde of gemiddelde tarief voor elk netwerk.
    • Als u automatische gegevensverzameling heeft geactiveerd in de instellingen voor het Ad Manager-bedrijf, wordt de waarde voor Standaard CPM niet gebruikt. In plaats daarvan wordt de verzamelde waarde naast Dynamische CPM gebruikt voor bemiddelingsposities.
    • Als u de dynamische CPM wilt overschrijven, selecteert u Dynamische CPM overschrijven. Als er geen dynamische CPM is, wordt de standaard-CPM gebruikt en heeft het selectievakje geen effect.
  9. Geef onder 'Aanvullende informatie van rendementspartner' eventuele aanvullende gegevens over deze rendementspartner op. Via deze informatie kan Ad Manager communiceren met de rendementspartner om advertentieverzoeken te vullen.
    • Label: Geef een naam op voor de aangepaste gebeurtenis die moet worden gebruikt in rapporten. Dit kan later niet meer worden gewijzigd.
    • Lesgroepnaam: Geef de naam op van de aangepaste gebeurtenisklasse die u wilt implementeren in uw app-code.
    • Parameter (optioneel): Geef een tekenreeks op die u wilt doorgeven aan uw aangepaste gebeurtenis als deze een advertentieverzoek ontvangt.
  10. Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan zonder deze rendementsgroep te activeren voor weergave. Klik op Opslaan en activeren om uw wijzigingen te bevestigen en deze rendementsgroep meteen goed te keuren voor weergave.

Rendementspartners verwijderen uit een rendementsgroep

1. Klik op Levering en dan Rendementsgroepen.
  2. Klik op de naam van de rendementsgroep die u wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Selecteer de rendementspartners die u wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen en daarna op Opslaan.