Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Targetingparameters leveren aan uw stream

Het leveren van de volgende targetingparameters is optioneel.

Als u een contentbron voor VOD of een livestream voor DAI maakt of instelt, moet u een standaard videoadvertentietag opgeven. Alle DAI-streams gebruiken standaard die advertentietag en de bijbehorende parameters. Advertentietagparameters zijn van toepassing op zowel midrolls als prerolls. Als u wilt dat uw speler iets unieks opvraagt voor een bepaalde stream, zijn de volgende opties voor u beschikbaar.

Ad Manager-advertentietagparameters die kunnen worden overschreven

bookmarkNaar een specifieke parameter gaan:

addtl_consent
an
ciu_szs
cust_params
description_url
gdpr
gdpr_consent
idtype
is_lat
iu
ltd
mpt
mpv
npa
ppid
ptpl
ptpln
rdid
rdp
sid
sz
tfcd
trt
vconp
vpa
vpmute
wta

De standaard advertentietag overschrijven

Als uw videospeler een stream opvraagt, wordt de standaard advertentietag exact gebruikt zoals u deze heeft opgegeven in de gebruikersinterface. U heeft echter ook de mogelijkheid bepaalde parameters van deze tag te overschrijven in uw streamverzoek. Dit zijn de enige parameters die kunnen worden overschreven.

Bekijk meer informatie over hoe u de standaard advertentietag overschrijft met de IMA-SDK of met SSB.

Parameter Beschrijving Voorbeeldwaarde
iu

Huidig advertentieblok.

Dit moet de volgende indeling hebben:
/network_id/directory/ad_unit

iu=/6062/video/example_unit
cust_params

Sleutel/waarde-paren die moeten worden gebruikt voor Ad Manager-campagnetargeting. Sommige platforms vereisen URL-codering.

De vereiste voor URL-codering is niet van toepassing als u de IMA DAI-SDK voor HTML5 gebruikt, omdat de waarde automatisch wordt gecodeerd. Deze parameter werkt niet als deze al is gecodeerd op HTML5.

Voorbeelden met meerdere sleutel/waarde-paren, zoals:

• section=sports
  • page=golf,tennis

SSB-streams: Codeer en voeg de volledige cust_params-waarde samen, maar codeer niets dubbel.

cust_params=
  "section%3Dsports
  %26page%3Dgolf%2Ctennis"

Chromecast:
Codeer uitsluitend de waarden.

streamRequest.
adTagParameters = {
  "cust_params":
  "section=sports&
  multi=golf%2Ctennis"};

Roku: Codeer en voeg de volledige cust_params-waarde samen, maar codeer niets dubbel.

request.adTagParameters =   "cust_params=
  section%3Dsports
  %26page%3Dgolf%2Ctennis"

iOS en tvOS: Codeer niets.

request.adTagParameters = @{
  @"cust_params" :
  @"section=sports&
  multi=golf,tennis"};

Android: Codeer niets.

Map<String, String>
adTagParams =
  new HashMap<>();
  adTagParams.put(
  "cust_params",
  "ge=0&gr=2");

sz

Overschrijft de parameter sz van uw standaard advertentietag, zodat u deze dynamisch kunt wijzigen voor verschillende apparaten.

Voeg geen 'v' toe na het formaat.

sz=400x300
tfcd

Tag een advertentieverzoek voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen.

Als een DAI-verzoek tfcd=1 bevat, worden waarden die zijn toegewezen aan de parameters rdid, idtype of is_lat verwijderd om te voldoen aan COPPA.

tfcd=1

description_url

De waarde moet de video beschrijven die op de pagina wordt afgespeeld. Gewoonlijk is dit de pagina met de videospeler, maar het kan ook een pagina zijn met tekst die de video beschrijft.

U moet description_url altijd URL-coderen in SSB-streams en als u de IMA DAI-SDK voor Roku gebruikt Deze vereiste is niet van toepassing als u de IMA DAI-SDK voor HTML5 gebruikt, omdat de waarde automatisch wordt gecodeerd. Deze parameter werkt niet als deze al is gecodeerd op HTML5.

Deze parameter wordt niet automatisch ingesteld door de IMA-SDK. De parameter moet handmatig worden ingesteld.

Dit veld is vereist als u Ad Exchange gebruikt. Meer informatie

URL-gecodeerd voorbeeld:
description_url=
http%3A%2F%2Fwww.sample.com
%2Fgolf.html

Niet-gecodeerd voorbeeld:
description_url=
http://www.sample.com/
golf.html

ppid Met de door de uitgever verstrekte ID (Publisher Provided Identifier, PPID) kunnen uitgevers een ID sturen voor gebruik in frequentielimieten, doelgroepsegmentering en -targeting, opeenvolgende advertentieroulatie en andere beheeropties voor op doelgroepen gebaseerde advertentieweergave op apparaten. Meer informatie ppid=
12JD92J...
ciu_szs

Door komma's gescheiden lijst met formaten van begeleidende advertenties.

Er worden uitsluitend begeleidende advertenties met DAI ondersteund wanneer u de HTML5-SDK gebruikt.

ciu_szs=728x90,300x250
mpt

Geeft de naam van de partnerspeler aan. Dit wordt voornamelijk gebruikt door partners zoals JWPlayer, Brightcove en Ooyala, die integreren met de SDK.

mpt=JWPlayer
mpv

Geeft de versie van de partnerspeler aan. Dit moet alleen worden ingesteld als mpt ook is ingesteld en de versie vertegenwoordigt van de partnerspeler die met de SDK integreert.

mpv=2.1
ptpl De template-ID voor de advertentie-onderbreking.

U vindt deze ID in de Ad Manager-URL wanneer u de instellingen voor de template voor advertentie-onderbreking bekijkt in de Ad Manager-interface. Dit wordt weergegeven als de waarde voor de parameter break_template_id.

ptpl=1234
ptpln De naam van de template voor advertentie-onderbreking. Dit komt overeen met het veld 'Naam' in Ad Manager en niet met de weergavenaam.

ptpln=my_break_template
an

De parameter an is de naam van de app.

De parameter moet worden toegepast op verzoeken die afkomstig zijn van mobiele apps en verbonden tv-apparaten, omdat de meeste programmatic videoadvertenties deze nodig hebben.*

De IMA-SDK vult deze parameter automatisch, maar deze moet handmatig worden opgegeven met DAI API en SSB (niet-SDK-omgevingen).

* Hoewel de app-naam een voor mensen leesbare naam moet zijn, heeft de SDK in iOS en tvOS geen toegang tot de App Store-ID van 9 cijfers. In deze gevallen stuurt de SDK de app-bundel via de parameter an (in de indeling com.package.publisher).

an=sample%20app

ltd Geeft aan of advertenties op een beperkte manier moeten worden weergegeven als er geen toestemming voor het gebruik van cookies of andere lokale ID's is. Meer informatie ltd=1
rdid
idtype
is_lat
Bij native apps (niet op internet of mobiel internet) stuurt de SDK opnieuw instelbare apparaat-ID's voor gebruikerstargeting in uw streamverzoeken met de parameters voor rdid, idtype en is_lat. Bij SSB-streams moet u deze doorsturen als expliciete parameters, net als bij een advertentieverzoek van Video-oplossingen aan de clientzijde.

Waarschuwing

Vanaf iOS 14.5 heeft Apple het LAT-signaal beëindigd. Google vertrouwt in plaats daarvan op de aanwezigheid van een IDFA die niet nul is, om aan te geven dat de gebruiker toestemming heeft gegeven voor tracking in versies van iOS die App-trackingtransparantie ondersteunen. Daarom is een geldige UserAgent vereist die de juiste OS-versie aangeeft.

Bekijk gedetailleerde voorbeelden van opnieuw instelbare apparaat-ID's.
trt Geeft verkeer aan als gekocht of anderszins.

Niet-gedefinieerd verkeerstype:
trt=0

Gekocht verkeer:
trt=1

Organisch verkeer:
trt=2

vconp Aanbevolen op basis van MRC-richtlijnen voor het meten van video's

Geeft aan of de speler van plan is de contentvideo's doorlopend achter elkaar door af te spelen, vergelijkbaar met een tv-uitzending.

Mogelijke waarden zijn 2 als continu afspelen aanstaat en 1 als continu afspelen uitstaat.

Deze parameter moet niet worden ingesteld als deze onbekend is.

Continu afspelen ingeschakeld:
vconp=2

Continu afspelen uitgeschakeld:
vconp=1

vpa Aanbevolen op basis van MRC-richtlijnen voor het meten van video's

Geeft aan of de advertentie automatisch start via automatisch afspelen of een klik.

Mogelijke waarden zijn click als de pagina wacht op een gebruikersactie of auto als de video automatisch wordt afgespeeld.

Deze parameter moet niet worden ingesteld als deze onbekend is.

Automatisch afspelen:
vpa=auto

Klik:
vpa=click

vpmute Aanbevolen op basis van MRC-richtlijnen voor het meten van video's

Geeft aan of de weergave van de advertentie wordt gestart terwijl de videospeler is gedempt.

Mogelijke waarden zijn 1 voor gedempt en 0 voor dempen opgeheven.

Deze parameter moet niet worden ingesteld als deze onbekend is.

Gedempt:
vpmute=1

Geluid aangezet:
vpmute=0

npa De personalisatie-instelling voor advertentieverzoeken. U moet de parameter vroeg in de tag opgeven om te voorkomen dat deze wordt afgekapt.

Geef npa=1 op om het advertentieverzoek als niet-persoonlijk te markeren. Als u de parameter weglaat, worden standaard gepersonaliseerde advertenties ingesteld.

npa=1

Deze velden worden gebruikt om toestemmingsinformatie omtrent TCF v2.0 door te geven voor zowel inkomende als uitgaande synchronisatieverzoeken voor cookies.

Bekijk de specificaties voor de AVG.

Een lijst met Google-aanbieders van advertentietechnologie met toestemming die niet zijn geregistreerd bij IAB.

Bekijk de specificaties voor aanvullende toestemming.

rdp

U moet specifiek rdp=1 instellen of rdp (zonder een ingestelde waarde) opnemen om gegevensverwerking te beperken. Advertentieverzoeken die deze parameter niet bevatten of zijn ingesteld op rdp=0, worden niet beperkt, tenzij de netwerkinstelling Gegevensverwerking beperken aanstaat.

rdp=1

sid

Een type privacybeschermende advertentie-ID dat alleen kan worden gebruikt voor frequentielimieten. Volgens de IFA-richtlijnen van het IAB moet deze parameter worden ingevuld in UUID-indeling. Meer informatie

U kunt zich afmelden voor het doorgeven van de sessie-ID door sid=0 in te stellen.

sid=123e4567-e89b-12d3
-a456-426614174000

wta

Geeft aan of de videospeler ondersteuning biedt om Waarom deze advertentie? weer te geven.

Dit wordt automatisch ondersteund als u de IMA-SDK gebruikt. Als de IMA-SDK niet wordt gebruikt, moet voor videospelers ondersteuning voor VAST Icon en IconClickFallbackImage worden geïmplementeerd, zoals beschreven in deze DAI API-handleiding.*

WTA wordt niet ondersteund voor SSB.

Dit veld is vereist als u Ad Exchange gebruikt. Meer informatie

* Ondersteuning voor IconClickFallbackImage is niet vereist, behalve op CTV-apparaten.

Ondersteund:
wta=1

Niet ondersteund:
wta=0

De standaard advertentietag overschrijven met de IMA-SDK

Als een videospeler een DAI-stream opvraagt met de IMA-SDK, kan deze worden doorgegeven in een veld met de naam adTagParameters. Deze woordenboekachtige structuur kan worden ingesteld met sleutel/waarde-paren waarbij de sleutels de Ad Manager-advertentietagparameters kunnen zijn die in de bovenstaande tabel worden vermeld.

Met dezelfde structuur kunt u uw stream aanpassen en doorgeven in parameters die niet aan het Ad Manager-advertentieverzoek zijn gerelateerd. Meer informatie over het aanvragen van specifieke streamvarianten en het instellen van een advertentie-onderbreking.

De implementatie van het veld adTagParameters kan enigszins afwijken, afhankelijk van de specifieke programmeertaal of het platform. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie voor ontwikkelaars van iOS, Android, tvOS, Chromecast en HTML5 of de aanvullende documentatie in de Gids over speler- en app-ontwikkeling voor DAI.

adTagParameters instellen via de SDK

Als u cust_params of description_url instelt via de SDK, moet u voor iOS-, tvOS- en Android-apps de tekenreeksen niet URL-coderen. U kunt de cust_params doorgeven als één tekenreeks waarin de sleutel/waarde-paren worden samengevoegd met een &.

Als u cust_params bijvoorbeeld wilt instellen op de waarde van sport=football&city=newyork:

De adTagParams-structuur met niet-gecodeerde waarden is als volgt:

{
  "tfcd": 1,
  "iu": "/987654321/path/to/adunit",
  "cust_params": "sport=football&city=newyork",
  "description_url": "http://www.sample.com/golf.html",
  "ppid": "12JD92JD8078S8J29SDOAKC0EF230337"
}

De adTagParameters-structuur met gecodeerde waarden voor HTML5-streamverzoeken is als volgt:

{
  "tfcd": 1,
  "iu": "/987654321/path/to/adunit",
  "cust_params": "sport%3Dfootball%26city%3Dnewyork",
  "description_url": "http%3A%2F%2Fwww.sample.com%2Fgolf.html",
  "ppid": "12JD92JD8078S8J29SDOAKC0EF230337"
}

De adTagParams-structuur met gecodeerde waarden voor Roku-streamverzoeken is als volgt:

request.adTagParams="tfcd=1&iu=/987654321/path/to/adunit&cust_params=sport%3Dfootball%26city%3Dnewyork&description_url=http%3A%2F%2Fwww.sample.com%2Fgolf.html&ppid=12JD92JD8078S8J29SDOAKC0EF230337"

De standaard advertentietag overschrijven met de DAI-API (Bèta)

Als een videospeler een DAI-stream aanvraagt via de DAI-API, kan deze desgewenst sleutel/waarde-paren doorgeven, waarbij de sleutels de Ad Manager-advertentietagparameters kunnen zijn die in de bovenstaande tabel worden vermeld.

Deze parameters moeten worden gestuurd als onderdeel van de hoofdtekst van het HTTP POST-verzoek, van formuliertype application/x‑www‑form‑urlencoded voor zowel lineair/live als VOD.

Met dezelfde structuur kunt u uw stream aanpassen en doorgeven in parameters die niet aan het Ad Manager-advertentieverzoek zijn gerelateerd. Meer informatie over het aanvragen van specifieke parameters voor streamvarianten en HMAC-verificatie.

Bekijk een voorbeeld van een DAI-API-implementatie.

De standaard advertentietag overschrijven met SSB

Hierna volgen enkele voorbeelden van het aanpassen van een standaard VOD-advertentietag voor SSB. Overschreven parameters die door de speler of app worden doorgegeven, zijn gemarkeerd.

Video on demand

Voorbeelden van video on demand

Voorbeeld
Basis VOD-stream-URL http://dai.google.com/ondemand/hls/content/
<contentid>/vid/<vid>/master.m3u8
  (met opgegeven advertentieblok) http://dai.google.com/ondemand/hls/content/
<contentid>/vid/<vid>/master.m3u8?iu=/9876/
path/to/adunit
  (met overschreven
sleutel/waarden)
http://dai.google.com/ondemand/hls/content/
<contentid>/vid/<vid>/master.m3u8&
cust_params=sport%3Dgolf%26section%3Dblog
%26anotherKey%3Dvalue1%2Cvalue2
  (met een verklaring van
content bedoeld voor kinderen)
http://dai.google.com/ondemand/hls/content/
<contentid>/vid/<vid>/master.m3u8?tfcd=1
  (met een overschreven advertentieblok EN sleutel/waarden
EN een aangepaste description_url
EN een verklaring van content bedoeld voor kinderen)
http://dai.google.com/ondemand/hls/content/
<contentid>/vid/<vid>/master.m3u8&
iu=/9876/path/to/adunit&
cust_params=sport%3Dgolf%26section
%3Dblog%26anotherKey%3Dvalue1%2Cvalue2&
description_url=https://mysite.com/description.html&
tfcd=1

live lineair

Voorbeelden van lineaire livestreams

Voorbeeld
Basis live lineaire stream-URL https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>
/master.m3u8
  (met opgegeven advertentieblok) https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>
/master.m3u8?iu=/9876/path/to/adunit
  (met overschreven sleutel/waarden) https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>
/master.m3u8?cust_params=sport%3Dgolf%26section
%3Dblog%26otherKey%3Dvalue1%2Cvalue2
  (met een verklaring van
content bedoeld voor kinderen)
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>
/master.m3u8?tfcd=1
  (met een overschreven advertentieblok EN sleutel/waarden
EN een aangepaste description_url
EN een verklaring van content bedoeld voor kinderen)
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>
/master.m3u8&
iu=/9876/path/to/adunit&
cust_params=sport%3Dgolf%26section%3Dblog%26otherKey
%3Dvalue1%2Cvalue2&
description_url=https://mysite.com/description.html&
tfcd=1

Targetingparameters dynamisch updaten tijdens een specifieke livestream

U kunt de targetinggegevens voor een specifieke gebruiker die de stream bekijkt, dynamisch updaten met de methode replaceAdTagParameters in de IMA-SDK voor DAI.

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.