Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Streamparameters overschrijven

Het overschrijven van streamparameters is optioneel. Deze optie is beschikbaar als u wilt dat de speler of app de standaardwaarde van een parameter voor het maken van streams overschrijft of de selectie of standaardvolgorde van de varianten overschrijft als de HLS- of DASH-playlist wordt aangevraagd. U kunt deze parameters van de speler of app doorgeven voor implementaties van de IMA-SDK, Server-Side Beaconing (SSB) en DAI API.

U kunt ook andere standaardparameters voor advertentietags overschrijven.

Variantselectie en -volgorde overschrijven

De standaardvolgorde voor playlists wordt bepaald door de uitgever. Als er geen volgordeparameters zijn opgegeven, worden de playlists geretourneerd in de oorspronkelijke volgorde, zoals geretourneerd door de uitgever.

De variantselectie en volgordeparameters die tijdens het maken van de stream zijn opgegeven, kunnen worden overschreven. Hiermee kunt u de subset van varianten die moeten worden opgenomen in het antwoord op een verzoek van de hoofdplaylist en de volgorde van deze varianten opgeven. Dit kan handig zijn als u een specifieke variant op basis van de content die door de gebruiker wordt bekeken voorrang wilt geven op een andere variant.

De subset en volgorde van varianten blijven gedurende de levenscyclus van de stream hetzelfde. De parameters worden geaccepteerd als onderdeel van de adTagParameters-structuur bij gebruik van de IMA-SDK, als DAI API-parameters of als aanvullende HTTP GET-parameters bij gebruik van SSB.

Parameter Protocol voor streaming Beschrijving Voorbeelden
dai-aor HLS, DASH Het bereik van bandbreedten voor geretourneerde audiovarianten. Als u alle hogere bandbreedten wilt selecteren, geeft u alleen startBandwidth op. Als u alle lagere bandbreedten wilt selecteren, geeft u alleen :endBandwidth op (voorafgegaan door een dubbelepunt ':'). dai-aor=60000
dai-dlid HLS, DASH

Als u een CDN-configuratie maakt voor uw content voor video on demand, definieert u een standaard CDN-configuratie en aanvullende CDN-weergave-instellingen. Hiermee kunt u meer dan één CDN instellen en aan het begin van een sessie met een sleutel/waarde dynamisch kiezen met welke CDN u de weergave wilt uitvoeren.

Zodra u uw CDN-configuraties heeft ingesteld en opgeslagen, wijst Ad Manager een naam aan elke configuratie toe. Deze naam moet worden doorgegeven in het verzoek voor het maken van een stream als waarde van de parameter dai-dlid.

Als er geen naam wordt doorgegeven in het verzoek, gebruikt Ad Manager het standaard-CDN.

dai-dlid=AaBbC1aaBa0obA1BABaaBA

(AaBbC1aaBa0obA1BABaaBA is de naam die in Ad Manager wordt getoond)

dai-excl HLS, DASH Versies die moeten worden uitgesloten van de playlist. Ondersteunt subtitles, codec, audio-lang, subtitle-lang, iframe en resolution. U kunt resolutie, audiocodecs, videocodecs en talen voor audio en/of ondertiteling uitsluiten met één waarde of een door komma's gescheiden lijst met meerdere waarden. Het Codec-voorvoegsel wordt ook ondersteund met het achtervoegsel '*', waarbij alle versies met codec met het aangegeven voorvoegsel worden uitgesloten.

dai-excl=subtitles
dai-excl=iframe

Eén codec
dai-excl=codec:ec-3

Meerdere codecs
dai-excl=codec:ec-3,codec:ac-3

Prefix codec
dai-excl=codec:avc1*

Audio in één taal
dai-excl=audio-lang:en

Ondertiteling in één taal
dai-excl=subtitle-lang:en

Meerdere selecties
dai-excl=audio-lang:en,
audio-lang:es,
subtitle-lang:en,
subtitle-lang:es

Resolutie
dai-excl=resolution:480x272

dai-os HLS De bandbreedte voor de videovariant die bovenaan de hoofdplaylist moet worden geplaatst. De variant die in waarde het dichtst bij startBandwidth ligt, wordt geselecteerd. Als twee waarden op gelijke afstand liggen, wordt de laagste waarde geselecteerd. Als deze parameter is opgegeven en dai-aor niet, worden alle varianten voor alleen audio uitgesloten. dai-os=1700000
dai-ot

HLS

De informatie over het type volgorde waarin wordt beschreven welke typen waarden worden gespecificeerd door de parameter dai-ov. Dit moet een volgorde op basis van de bandbreedte (bw) (beste overeenkomst) OF een bandbreedte + resolutie (exacte overeenkomst) zijn. Er moet minimaal een bandbreedte of resolutie worden opgegeven. De standaardwaarde is bw.

Als wel de parameter dai-ot maar niet de parameter dai-ov is opgegeven, retourneert de playlist alle varianten in de oorspronkelijke volgorde.

dai-ot=bw
dai-ot=bw_res
dai-ov HLS

Door komma's gescheiden waarden waarmee de volgorde van geretourneerde mediaplaylists wordt bepaald. Moet worden gebruikt in combinatie met dai-ot en elke waarde moet van hetzelfde type zijn dat wordt beschreven door de parameter dai-ot. De speciale waarde audio kan worden gebruikt om de audiovariant op te geven.

Als er meerdere varianten met dezelfde volgordewaarde aanwezig zijn (bijvoorbeeld twee varianten met dezelfde bandbreedte maar verschillende resoluties), wordt de oorspronkelijke volgorde gehandhaafd voor deze varianten.

dai-ot=bw&dai-ov=2025837,1406061

dai-ot=bw_res&dai-ov=1400000:640x360,audio

dai-sr HLS, DASH

Het bereik van bandbreedten voor geretourneerde videovarianten. Als u alle hogere bandbreedten wilt selecteren, geeft u alleen startBandwidth op. Als u alle lagere bandbreedten wilt selecteren, geeft u alleen :endBandwidth op (voorafgegaan door een dubbelepunt ':').

Het afdwingen van bandbreedte geldt alleen voor videocontent.
dai-sr=1300000:2500000

Andere parameters voor overschrijving

Parameter Protocol voor streaming Beschrijving Voorbeelden
dai-ah HLS, DASH Geeft aan of er een advertentievakantie moet worden toegepast op een livestream. In de configuratie van de livestream moet een duur voor de advertentievakantie worden gespecificeerd. Advertentievakantie aanzetten:
dai-ah=1
dai-apto
 (Bèta)
HLS, DASH

De time-out voor de besluitvorming over de advertentiepod voor VOD en livestreams (in milliseconden).

Deze waarde wordt gebruikt in een beslissing in het midden van de onderbreking of een beslissing in een eerdere onderbreking bij het maken van een stream (niet alle toekomstige advertentiebeslissingen nadat de stream is gemaakt). Voor eerdere advertentie-onderbrekingen is deze alleen beschikbaar als u playlists van het type EVENT of de parameter dai-dpb gebruikt.

Dit kan worden ingesteld op elke waarde groter dan 0 en kleiner dan of gelijk aan 10.000.

Als u een zeer lage of hoge waarde instelt, kan dit van invloed zijn op de advertentieopvulling of gebruikerservaring.

dai-apto=4000
dai-dpb HLS, DASH

Geeft aan of besluitvorming over eerdere onderbrekingen wordt aangezet voor lineaire niet-SSB-streams (de parameter wordt genegeerd voor SSB-streams). Als dit aanstaat, worden eerdere onderbrekingen bepaald op basis van beslissingen in het midden van de onderbreking.

Dit kan van invloed zijn op de opstartvertraging, die u kunt beheren met de parameter dai-apto.

Eerdere onderbrekingen worden niet gezien, tenzij de gebruiker terugspoelt. Hierdoor kan het aantal codeweergaven toenemen.

Besluitvorming over eerdere onderbrekingen aanzetten:
dai-dpb=true

Besluitvorming over eerdere onderbrekingen uitzetten voor HLS-playlists van het type EVENT:
dai-dpb=false
dai-dvr HLS, DASH De DVR-duur (in seconden) van live content en advertenties die de gebruiker kan terugscrollen om een naadloze weergave te behouden.

De huidige standaardwaarde is 100 seconden of de waarde die wordt opgegeven tijdens de configuratie van een livestream. Er kan echter een nieuw maximum worden opgegeven voor elke livestream, van maximaal 100 seconden voor SSB of 1800 seconden als u de SDK of de API gebruikt. Neem contact op met uw accountmanager als u een langere DVR-duur wilt instellen.

Richtlijnen en gebruik

De werkelijke DVR-duur van de geretourneerde playlist kan afhankelijk van de duur van de onderliggende segmenten iets langer of korter zijn. De duur kan ook enigszins afwijken per variant.

De maximum waarde van de daadwerkelijke duur mag niet groter zijn dan de DVR-duur die is opgegeven in de gebeurtenis. Als dit wel het geval is, wordt de waarde automatisch beperkt. De DVR-duur voor SSB-streams is ook beperkt tot een lagere waarde ten opzichte van SDK- of openbare API-streams.

We doen ons best om een geschikt manifest te retourneren, maar een zeer kleine of zeer grote waarde kan leiden tot problemen met de weergave. De weergave moet grondig worden getest met de gewenste DVR-duur om te controleren of alles correct werkt.

Vermijd het gebruik van verschillende duren op verschillende apparaten. Als u een duur van 30 seconden voor het ene apparaat opgeeft en een duur van 31 of 35 seconden voor andere apparaten, komt dit niet ten goede van de prestaties. Gebruik in plaats daarvan duursegmenten (bijvoorbeeld 35 seconden voor de ene set apparaten, 10 minuten voor een andere set, enzovoort). Op deze manier zijn een efficiëntere toewijzing en prestaties van resources mogelijk.

dai-dvr=60
dai-emsgv HLS

De Event Message-versie is een parameter voor het maken van streams waarmee aanroepers de 'emsg'-versies voor CMAF-content (Common Media Application Format) kunnen opgeven.

De HLS-standaard vereist 'emsg' versie 1.

Deze instelling is handig voor platforms die de standaardversie 1 niet ondersteunen en versie 0 nodig hebben, zoals Roku.
dai-emsgv=1
dai-pre (Bèta)  HLS, DASH Geeft aan of een livestream waarvoor preroll is aangezet, preroll in plaats van midroll moet tonen als deze elkaar overlappen. Het standaardgedrag toont de overlappende midroll in plaats van de preroll. dai-pre=1

Voorbeelden van parameters voor overschrijving

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Twee varianten selecteren

Verzoek

https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/master.m3u8?dai-ot=bw&dai-ov=2025837,1406061

Reactie

#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=2025837,RESOLUTION=960x540,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2025837.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=1406061,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/1406061.m3u8

Eén audiovariant en één videovariant selecteren

Verzoek

https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/master.m3u8?dai-ot=bw&dai-ov=audio,1406061

Reactie

#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=64000,RESOLUTION=480x270,CODECS="mp4a.40.2"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/audio.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=1406061,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/1406061.m3u8

Overeenkomst op basis van bandbreedte en resolutie

Verzoek

https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/master.m3u8?dai-ot=bw_res&dai-ov=1400000:640x360,audio

Reactie

#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=1406061,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/1406061.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=64000,RESOLUTION=480x270,CODECS="mp4a.40.2"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/audio.m3u8

Overeenkomst op basis van een reeks bandbreedten

Verzoek

https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/master.m3u8?dai-sr=1300000:2500000&dai-aor=60000

Reactie

#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=1406061,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/1406061.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=2025837,RESOLUTION=960x540,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2025837.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=64000,RESOLUTION=480x270,CODECS="mp4a.40.2"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/audio.m3u8

Een startbandbreedte opgeven

Verzoek

https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/master.m3u8?dai-os=1700000

Reactie

#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=1406061,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/1406061.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=2025837,RESOLUTION=960x540,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2025837.m3u8

Ondertiteling uitsluiten

Oorspronkelijk manifest met ondertiteling

#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-MEDIA:TYPE=SUBTITLES,GROUP-ID="subs",LANGUAGE="en",NAME="English",AUTOSELECT=YES,URI="tt-en.m3u8"
#EXT-X-MEDIA:TYPE=SUBTITLES,GROUP-ID="subs",LANGUAGE="de",NAME="Deutsch",AUTOSELECT=YES,URI="tt-de.m3u8"
#EXT-X-MEDIA:TYPE=AUDIO,GROUP-ID="stereo",LANGUAGE="en",NAME="English",DEFAULT=YES,AUTOSELECT=YES,URI="audio.m3u8"
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=889549,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f" SUBTITLES="subs"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/889549.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=1406061,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f" SUBTITLES="subs"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2025837.m3u8

Verzoek

https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/master.m3u8?dai-excl=subtitles

Reactie

#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-MEDIA:TYPE=AUDIO,GROUP-ID="stereo",LANGUAGE="en",NAME="English",DEFAULT=YES,AUTOSELECT=YES,URI="audio.m3u8"
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=889549,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f" SUBTITLES="subs"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/889549.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=1406061,RESOLUTION=640x360,CODECS="mp4a.40.2,avc1.4d401f" SUBTITLES="subs"
https://dai.google.com/linear/hls/event/<asset_key>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2025837.m3u8

Codecs uitsluiten

Oorspronkelijk manifest met ac-3, eac-3

#EXTM3U
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=6107776,RESOLUTION=1920x1080,CODECS="avc1.640028,ec-3",AUDIO="AUDIO-EAC3"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/6107776.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=2212301,RESOLUTION=960x540,CODECS="avc1.640028,ec-3",AUDIO="AUDIO-EAC3"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2212301.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=6295776,RESOLUTION=1920x1080,CODECS="ac-3,avc1.640028",AUDIO="AUDIO-AC3"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/6295776.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=2400301,RESOLUTION=960x540,CODECS="ac-3,avc1.640028",AUDIO="AUDIO-AC3"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2400301.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=6045381,RESOLUTION=1920x1080,CODECS="avc1.640028,mp4a.40.2",AUDIO="AUDIO-AAC"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/6045381.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=2149906,RESOLUTION=960x540,CODECS="avc1.640028,mp4a.40.2",AUDIO="AUDIO-AAC"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2149906.m3u8
#EXT-X-MEDIA:TYPE=AUDIO,URI="audio-eac3.m3u8",GROUP-ID="AUDIO-EAC3",LANGUAGE="en",NAME="ENGLISH",AUTOSELECT=YES
#EXT-X-MEDIA:TYPE=AUDIO,URI="audio-ac3.m3u8",GROUP-ID="AUDIO-AC3",LANGUAGE="en",NAME="ENGLISH",AUTOSELECT=YES
#EXT-X-MEDIA:TYPE=AUDIO,URI="audio-aac.m3u8",GROUP-ID="AUDIO-AAC",LANGUAGE="en",NAME="ENGLISH",AUTOSELECT=YES

Eén codec uitsluiten

Verzoek

http://truman.com/ssai/event/<event_code>/master.m3u8?dai-excl=codec:ec-3

Reactie

#EXTM3U
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=6295776,RESOLUTION=1920x1080,CODECS="ac-3,avc1.640028",AUDIO="AUDIO-AC3"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/6295776.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=2400301,RESOLUTION=960x540,CODECS="ac-3,avc1.640028",AUDIO="AUDIO-AC3"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2400301.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=6045381,RESOLUTION=1920x1080,CODECS="avc1.640028,mp4a.40.2",AUDIO="AUDIO-AAC"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/6045381.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=2149906,RESOLUTION=960x540,CODECS="avc1.640028,mp4a.40.2",AUDIO="AUDIO-AAC"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2149906.m3u8
#EXT-X-MEDIA:TYPE=AUDIO,URI="audio-ac3.m3u8",GROUP-ID="AUDIO-AC3",LANGUAGE="en",NAME="ENGLISH",AUTOSELECT=YES
#EXT-X-MEDIA:TYPE=AUDIO,URI="audio-aac.m3u8",GROUP-ID="AUDIO-AAC",LANGUAGE="en",NAME="ENGLISH",AUTOSELECT=YES

Meerdere codecs uitsluiten

Verzoek

http://truman.com/ssai/event/<event_code>/master.m3u8?dai-excl=codec:ec-3,codec:ac-3

Reactie

#EXTM3U
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=6045381,RESOLUTION=1920x1080,CODECS="avc1.640028,mp4a.40.2",AUDIO="AUDIO-AAC"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/6045381.m3u8
#EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=2149906,RESOLUTION=960x540,CODECS="avc1.640028,mp4a.40.2",AUDIO="AUDIO-AAC"
https://truman.com/ssai/hls/event/<event_code>/encoder/<encoder_id>/session/<session_id>/bandwidth/2149906.m3u8
#EXT-X-MEDIA:TYPE=AUDIO,URI="audio-aac.m3u8",GROUP-ID="AUDIO-AAC",LANGUAGE="en",NAME="ENGLISH",AUTOSELECT=YES

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.