Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Gids over speler- en app-ontwikkeling voor DAI

Gebruik de volgende informatie om de ontwikkeling van uw speler en app voor dynamische advertentie-invoeging (DAI) te plannen en te beheren.

Platformondersteuning

Hieronder ziet u de ondersteuning voor dynamische advertentie-invoeging, inclusief platforms waarop dit niet wordt ondersteund. U kunt klikken om voorbeeld-apps te bekijken en meer informatie over elk platform te lezen.

In basisvoorbeeld-apps worden uitsluitend videotrackinggebeurtenissen getoond. Deze apps zijn ideaal voor uitgevers die uitsluitend gebruikmaken van prerolls.

In geavanceerde voorbeeld-apps worden naast alle standaard app-functies ook bladwijzers, snapback, ondertiteling, scrubbing en afteltimers getoond. Deze apps zijn ideaal voor uitgevers die inkomsten genereren met uitgebreide content.

Platform SSB-ondersteuning Voor DAI ingeschakelde IMA-SDK Voorbeeld-apps Aanvullende documentatie
iOS Ja iOS IMA-SDK iOS-voorbeeld-apps Snelstartgids
voor iOS

iOS-referentiemateriaal
Android
of FireTV
Ja Android IMA-SDK Android-voorbeeld-apps Snelstartgids
voor Android

Android-referentiemateriaal
tvOS
(Apple TV)
Ja tvOS IMA-SDK tvOS-voorbeeld-apps tvOS-snelstartgids
tvOS-referentiemateriaal
Roku Ja SDK gedownload
tijdens runtime
Roku-voorbeeld-apps Snelstartgids
voor Roku
Chromecast Ja SDK gedownload
tijdens runtime

Voorbeeld van ontvangende app
U moet over het algemeen ook over een iOS- of Android-app beschikken waarmee u kunt casten naar een Chromecast-apparaat. U kunt de geavanceerde voorbeeld-apps voor iOS en Android raadplegen voor voorbeelden.

Snelstartgids
voor Chromecast
Html5 Ja SDK gedownload
tijdens runtime
Html5-voorbeeld-app
DAI-demo voor html5-speler
Snelstartgids
voor html5

Ondersteuning voor videospelerbediening

Videospelerbediening wordt uitsluitend ondersteund als de IMA-SDK is geactiveerd. Alle geavanceerde voorbeeld-apps beschikken over werkende functies op de verschillende ondersteunde platforms. De functie voor informatie over weergavepunten is ook aanwezig in basisvoorbeeld-apps.

• Aftellen van alle advertenties en aftellen per advertentie: De mogelijkheid om een afteltimer toe te voegen om de resterende tijd voor het totale aantal advertenties aan te geven.

iOS en Android: Deze optionele functie is beschikbaar via de IMA-SDK.

Roku en tvOS: De geavanceerde voorbeeld-app in de IMA-SDK bevat een voorbeeld van deze functie. U moet aangepaste code toevoegen als deze functie is vereist.

• Ondertiteling: De mogelijkheid om ondertiteling toe te voegen aan de contentstream. De volgende ondertitelingsprogramma's worden onder andere ondersteund:

Timed Text Markup Language (TTML) (sidecar): TTML is bedoeld voor gebruik met als doel het transcoderen of wisselen van getimede-tekstinformatie in verouderde contentindelingen voor distributie die momenteel worden gebruikt voor ondertitelingsfuncties.

WebVTT (sidecar): WebVTT-bestanden bieden ondertiteling voor videocontent, tekstuele videobeschrijvingen, hoofdstukken voor contentnavigatie en over het algemeen elke vorm van metadata die is uitgelijnd met de tijd van audio- of videocontent.

• Bladwijzers toevoegen: Bladwijzers bieden de mogelijkheid iets op te slaan en terug te keren naar een specifiek punt in de contentstream. Stel dat een gebruiker 5 minuten van de content bekijkt, de videostream verlaat en later terugkeert. Als de gebruiker tijdens de eerste weergave een bladwijzer toevoegt, wordt de positie in de stream opgeslagen, zodat de stream kan verdergaan op het punt waar de gebruiker de stream heeft gesloten. Zo kan er naadloze functionaliteit aan de kijker worden geboden.
  • Snapback: Snapback is de mogelijkheid om de gebruiker terug te brengen naar de start van de advertentie-onderbreking waarna de gebruiker iets heeft gezocht en om de gebruiker vervolgens na afloop van de advertentie-onderbreking verder te verwijzen naar de zoeklocatie.
  • Scrubbing: Dit is doorgaans een functie in uitgebreide content, waarmee de mogelijkheid wordt geboden het eerste frame van de content te bekijken wanneer de gebruiker door de contentbalk scrolt.

Een standaard advertentietag overschrijven

Als u een DAI-contentbron voor VOD of een live lineaire stream in Google Ad Manager definieert, moet u een standaard videoadvertentietag opgeven.

Als uw videospeler een stream opvraagt, wordt deze advertentietag gebruikt zoals u heeft opgegeven in de gebruikersinterface. U heeft echter ook de mogelijkheid parameters van deze tag te overschrijven in uw streamverzoek.

Meer informatie over hoe u targetingparameters voor uw stream opgeeft.

Parameters voor streamvarianten overschrijven

De standaardvolgorde voor HLS-afspeellijsten wordt bepaald door de uitgever.

Overschrijving van de variantselectie en volgordeparameters kunt u opgegeven wanneer u de stream maakt. Hiermee kunt u de subset van varianten die moeten worden opgenomen in het antwoord op een verzoek van de hoofdafspeellijst en de volgorde van deze varianten opgeven. De subset en volgorde van varianten blijft gedurende de levenscyclus van de stream hetzelfde, tenzij deze expliciet worden overschreven.

Meer informatie over hoe u parameters voor streamvarianten overschrijft.

Veelgestelde vragen

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Hoe kan ik preroll-advertenties weergeven?

In VOD-streams kunt u aangeven of u preroll-advertenties wilt weergeven via advertentieregels.

Bij live lineaire streams kunt u Ad Manager zo instellen dat preroll-advertenties worden getoond. Uw videospeler kan ook een Ad Manager-advertentieverzoek aan de clientzijde indienen om een preroll te tonen aan een gebruiker voordat de DAI-livestream van Ad Manager wordt aangevraagd.

Een advertentie-onderbreking instellen

Bij live lineaire streams kunt u de functie voor advertentie-onderbrekingen gebruiken om te voorkomen dat kijkers nog een DAI-advertentie te zien krijgen nadat ze een preroll-advertentie hebben gezien.

De implementatie van een onderbreking bestaat uit twee delen:

1. Geef de duur van de onderbreking op als u een livestream voor DAI instelt.
  2. Geef de parameter dai-ah ingesteld op 1 door aan de matrix adtagparameters tijdens uw verzoek voor het maken van de stream. Dit is dezelfde matrix die wordt gebruikt als u Ad Manager-advertentietagparameters overschrijft en als u parameters voor streamvarianten instelt.
Hoe kan ik content voor video on demand van meer dan één CDN weergeven?

Als u een CDN-configuratie voor uw content voor video on demand maakt, heeft u de mogelijkheid om een standaard CDN-configuratie en extra CDN-weergave-instellingen te definiëren. Hiermee kunt u meer dan één CDN instellen en aan het begin van een sessie met een sleutel/waarde dynamisch kiezen met welke CDN u de weergave wilt uitvoeren.

Zodra u uw CDN-configuraties heeft ingesteld en opgeslagen, wijst Ad Manager een naam aan elke configuratie toe. Deze naam moet worden doorgegeven in het verzoek voor het maken van een stream als waarde van de parameter dai-dlid. *

Voor SSB wordt de parameter gewoon doorgegeven als dai-dlid=AaBbC1aaBa0obA1BABaaBA (waarbij AaBbC1aaBa0obA1BABaaBA de naam is die wordt weergegeven in Ad Manager).

Wanneer u de IMA-SDK gebruikt, moet deze via advertentietagparameters worden doorgegeven in het verzoek voor het maken van een stream.

* Als er geen naam wordt doorgegeven in het verzoek, gebruikt Ad Manager het standaard-CDN.

Hoe vraag ik een video on demand-stream aan in een voorbeeld-app?
VOD-streamverzoeken bevatten de cmsid en vid, waarmee u advertenties op videocontent kunt targeten.
Wat moet ik doen als er een probleem is met het ophalen van videocontent van Ad Manager?
Als uw app een probleem detecteert bij de ontvangst van een antwoord van Ad Manager, moet u logica coderen om de onbewerkte content zonder advertenties af te spelen. Bij VOD-streams is dit de ingestUrl die in de MRSS-feed van uw contentbron is opgegeven voor Ad Manager. Bij live lineaire streams is dit de URL voor de stream van uw coderingsprogramma. Meer informatie over praktische tips voor DAI-back-upstreams.
Waarom zou ik moeten overschakelen van Server-Side Beaconing (SSB) naar de IMA-SDK?
Via de IMA-SDK kan de uitgever de signalen voor rapportage uitbreiden en gebeurtenissen nauwkeuriger bijhouden. Meer informatie over Server-Side Beaconing voor DAI.
Hoe kan ik problemen met serverstreams oplossen?
Elke keer dat uw videospeler een stream van Ad Manager DAI opvraagt, wordt de stream geretourneerd met een sessie-ID. Ga na of u deze stream-ID kunt bekijken via uw app als u fouten in advertenties in uw stream moet opsporen. U kunt deze stream-ID gebruiken voor controle van en probleemoplossing voor streamactiviteit.
Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.