Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Een slate maken om contentonderbrekingen te vullen

Er moet een slate aanwezig zijn voordat u een live stream kunt maken. Slates bevatten content die kan worden weergegeven als er onderbrekingen in een advertentie-onderbreking van een live stream zijn die niet kunnen worden gevuld met een dynamisch weergegeven advertentie.

Een live stream-slate maken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Video en dan Livestreams en dan Slates en dan Nieuwe slate.
  3. Geef een beschrijvende naam op. Als de naam is opgeslagen, wordt deze weergegeven op de pagina Slates.
  4. Sleep of upload een videobestand.

Dit videobestand moet een mp4-bestand met hoge resolutie (zoals 1080p) zijn die Ad Manager kan transcoderen. De video moet tussen vijf en dertig seconden lang zijn. De video wordt herhaald in het geval het interval langer is dan de videoduur.

5. Klik op Opslaan.

Nieuwe slates worden meteen weergegeven op de pagina 'Slates' met de advertentiestatus 'Niet getranscodeerd' voor de serverzijde. Binnen een paar minuten verandert de status in 'Transcodering wordt uitgevoerd'. Na ongeveer 15 minuten en als Ad Manager geen problemen heeft gevonden, wordt de uiteindelijke status 'Getranscodeerd' weergegeven.

Als de slate is getranscodeerd, kan deze worden gebruikt in een live stream of worden ingesteld als de standaardslate voor het netwerk.

U kunt de naam van een slate op elk gewenst moment aanpassen. Als u echter een ander item wilt gebruiken, moet u een nieuwe slate maken.

Een slate instellen als standaard voor het netwerk

Een standaardslate voor het netwerk is vereist voor de uitvoering van live streams.

Als u een slate heeft gemaakt, kunt u een slate instellen als standaard voor het netwerk. Er kan slechts één slate worden aangewezen als de standaardslate voor uw Ad Manager-netwerk. U kunt echter afzonderlijke slates maken en toewijzen voor afzonderlijke live stream-gebeurtenissen. Als een specifieke slate niet is toegewezen aan een specifieke live stream-gebeurtenis, wordt de netwerkstandaard gebruikt.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Levering en dan Weergave-instellingen.
  3. Voer de naam van de slate in het veld 'Slate-standaard' in.
  4. Klik op Opslaan.
Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.