Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Voorbereidingen om DAI te implementeren

Voordat u dynamische advertentie-invoeging van Ad Manager (DAI; Dynamic Ad Insertion) toevoegt aan uw video's, moet u ervoor zorgen dat de volgende systemen, technologieën en apparaat-/platformcategorieën beschikbaar zijn. Hoewel het mogelijk is dat u bepaalde systemen, technologieën of categorieën al voor uw traditionele videoadvertenties gebruikt, zijn sommige uniek voor DAI en is er een aanvullende implementatie vereist.

De volgende systemen moeten beschikbaar zijn:

• Ad Manager-advertentieserver: De advertentietool waarmee uw videovoorraad en campagnes worden beheerd.
  • Content Delivery Network (CDN): De oorspronkelijke server voor al uw digitale content, met HLS-URL-uitvoer.
  • Contentmanagementsysteem (CMS): Systeem waarin de metadata voor uw digitale content worden bijgehouden en dat een MRSS-feeduitvoer biedt. Een CMS is optioneel voor live lineair, maar vereist voor video on demand.

Daarnaast moeten de volgende technologieën worden geïmplementeerd:

Technologie* Beschrijving

Injector

Met deze technologie wordt op basis van de SCTE-104-informatie in de content geknipt om middels cue-out en cue-in ruimte te maken voor advertentiepauzes. Zo kan een advertentiereactie de speler laten weten als de content moet worden onderbroken, zodat een advertentie kan worden weergegeven. Als er geen mogelijkheden zijn om inkomsten te genereren, blijft de injector content naar de encoder/transcoder versturen.

Encoder/transcoder

Deze technologie heeft twee specifieke functies:

1. De encodertechnologie transformeert de analoge content naar digitaal opgemaakte content. Zodra de transformatie is voltooid, converteert de transcoder de nieuwe digitale content naar verschillende indelingen of varianten. Dit is belangrijk omdat elke variant een andere streamkwaliteit heeft die overeenkomt met het scherm waarop de stream wordt weergegeven. Deze methode moet u bekend voorkomen, aangezien dit een best practice binnen de branche is die zowel voor online video als transcodering van advertentiemateriaal wordt gebruikt.
  2. De transcoder maakt SCTE-35-gegevens die worden verstuurd met de varianten. Hierin wordt aangegeven wanneer een advertentiepauze moet plaatsvinden en hoeveel advertentiepauzes moeten worden weergegeven voor bepaalde content.

Packager

Zodra de transcoder de varianten en SCTE-35-gegevens maakt, converteert de packager elke variantstream, wat één doorlopende stream is, naar meerdere transportstreams (.ts) en een SCTE-35-manifesttekstbestand waarin elke stream en de bijbehorende advertentiepauzes worden beschreven. Dit bestand wordt gelezen door de speler. Indien nodig zal de packager uit veiligheidsoverwegingen ook de transportstreams versleutelen. De packager plaatst de transportcontentstreams vervolgens in het CDN.

Hoewel de packager een op zichzelf staande technologische oplossing is, wordt deze soms geleverd als onderdeel van de encoder/transcoder.

* De injector-, encoder/transcoder- en packagertechnologieën worden doorgaans aangeboden als een totaalpakket.

Aanvullende vereisten voor het werken met contentleveranciers

Als u analoge content wilt converteren naar een digitale vorm die kan worden weergegeven op IP-apparaten, moet u het volgende begrijpen en uitvoeren:

Automatiseringssysteem: De contentleverancier maakt gebruik van een automatiseringssysteem om mogelijkheden voor het genereren van inkomsten binnen de content te beheren. Dit is vergelijkbaar met het schrijven van bedrijfsregels met DRM-tools (Digital Rights Management). Als er mogelijkheden zijn om inkomsten te genereren, wordt deze informatie via SCTE-104 als metadata doorgegeven (cue-out en cue-in) om mogelijkheden voor een advertentiepauze te identificeren (vergelijkbaar met een advertentiereactie).

U moet samenwerken met de contentleverancier om uw injector te configureren en hun bedrijfsregels te leren om te begrijpen wanneer en waar de content kan worden geknipt om mogelijkheden voor het genereren van inkomsten in te voegen (advertentiepauzes).

De Society of Cable Telecommunications Engineers (SCTE) is het IAB-equivalent voor de kabelindustrie. U kunt een kopie van de SCTE-35-specificatie aanvragen op SCTE.org.

Apparaat-/platformcategorieën voorbereiden

Naast deze systemen en technologieën bent u verplicht om de voetafdruk van uw videodistributie en videospeler op te geven. Dit zijn categorieën van alle apparaat/platform-combinaties en alle spelers voor de apparaat/platform-combinaties die uw videonetwerk ondersteunen.

Aanbevelingen voordat u aan de slag gaat

U wordt met klem aangeraden de volgende technologieën te implementeren voordat u DAI implementeert.

Technologie Beschrijving

Placement Opportunity Information System (POIS)

Hoewel dit geen vereiste technologie is, wordt het ten zeerste aanbevolen omdat het twee elementen van uw content valideert.

1. Deze technologie zorgt ervoor dat de informatie van het automatiseringssysteem accuraat is. Bijvoorbeeld of het een geldige advertentiepauze betreft en waaruit deze bestaat.
  2. Daarnaast zorgt deze technologie ervoor dat de transcoder op een juiste manier in de content knipt. De eerste advertentiepauze bestaat uit een onderbreking van twee minuten met vier advertentieruimten van dertig seconden. Dit is het equivalent van de CBP-functie (Commercial Break Pattern) voor de traditionele weergaven van videoadvertenties.

De bevestigingen worden via SCTE 130-5 vanaf het POIS verzonden naar de transcoder. Het POIS-systeem maakt verbinding met het beheersysteem voor bestellingen (OMS) van het lineaire salesteam, dat is verbonden met het automatiseringssysteem.

Als deze technologie niet is geïnstalleerd, is het mogelijk dat de cue-out- en cue-in-overgangen van de videocontent naar de advertentiepauze een onsamenhangende indruk op de eindgebruiker maken. Mogelijk heeft u dit weleens op tv gezien. U ziet dan bijvoorbeeld een paar seconden van een lokale advertentie die wordt afgebroken om terug te keren naar de content of een nationale advertentie. Er is geen POIS gebruikt, waardoor er geen mooie snede is gemaakt tijdens het transcoderingsproces.

Digital Rights Management
(DRM)

Deze technologie is alleen nodig als u uw digitale content versleutelt.

U kunt op basis het type content dat u distribueert in combinatie met uw videoweergavemodel bepalen of deze technologie vereist is. Bijvoorbeeld als gebruikers zich moeten verifiëren om uw content te bekijken.

Als u de content versleutelt, is DRM verplicht. De DRM-technologie voorziet de packager tijdens het inpakken van de versleutelingssleutels en valideert deze wanneer de content wordt aangevraagd door de eindgebruiker. Als beide sleutels worden goedgekeurd, beschikt het apparaat over de rechten om de content af te spelen.

Personeelsaanbevelingen voor de ondersteuning van uw DAI-infrastructuur

Er zijn twee verschillende beheerteams nodig voor de ondersteuning van DAI. Hoewel uw huidige advertentiebeheerteam mogelijk in staat is de volledige oplossing te ondersteunen, volgen hier enkele punten waar u rekening mee moet houden bij het instellen van DAI:

• Videotechnologie heeft zijn eigen methodologieën, kanttekeningen, aandachtspunten en nuances die u moet leren voordat u deze technologie goed kunt beheren. Neem mensen in dienst of besteed het werk uit aan mensen met ervaring in de tv-wereld, zodat u gebruik kunt maken van hun expertise om de live lineaire of video on demand-infrastructuur te beoordelen, op te zetten en te beheren.
  • Maak een plan om inkomsten met uw content te genereren en gebruik te maken van traditionele oplossingen voor de weergave van videoadvertenties terwijl u uw strategie bepaalt om uw DAI-infrastructuur te bouwen, te implementeren en te beheren.

Checklist voor vereisten

Of u nu advertenties implementeert voor live lineair of video on demand, alle DAI-oplossingen vereisen het onderstaande. Zodra aan deze vereisten is voldaan, neemt u contact op met uw Google-accountteam om aan de slag te gaan.

Hierna volgen de vereisten voor elk specifiek type:

Specifieke vereisten voor live lineair

Specifieke vereisten voor video on demand

• Encoder/transcoder, en packager geïnstalleerd
  • Functie voor de opname van content ingeschakeld in Ad Manager
  • MRSS-feed gereed voor beoordeling