Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Gepersonaliseerde advertenties op verschillende apparaten inschakelen voor gebruikers die zijn ingelogd bij Google

We zijn bezig ons advertentiesysteem te verbeteren zodat we betere advertentiefunctionaliteit kunnen bieden voor klanten die meerdere apparaten gebruiken. Sinds 2016 kunnen Google-gebruikers ervoor kiezen hun web- en app-activiteit op verschillende apparaten te koppelen aan hun Google-account zodat er relevantere, gepersonaliseerde advertenties kunnen worden weergegeven. Nu voegen we een nieuwe beheeroptie voor uitgevers in Ad Manager toe zodat u meer inkomsten kunt genereren met deze advertenties die zijn gepersonaliseerd op basis van de interesses, demografische gegevens en Google-accountgegevens van gebruikers.

Wat betekent dat?

Als u 'Gepersonaliseerde advertenties' inschakelt in 'Beheerder', worden bezoekgegevens van Google Ad Manager en Ad Exchange gekoppeld aan de Google-accounts van ingelogde gebruikers die toestemming hebben gegeven voor deze koppeling. Deze Google-gebruikers kunnen op de pagina Mijn activiteit hun ingelogde activiteit met betrekking tot internet, video's en mobiele apps bekijken voor producten die Ad Manager en Ad Exchange gebruiken. Gebruikers beheren zelf wat daar wordt opgeslagen en kunnen eerdere activiteit verwijderen uit hun accounts.

Daarnaast kunnen Google-productbronnen dankzij deze beheeroptie gegevens van ingelogde Google-gebruikers uit uw voor Ad Exchange in aanmerking komende voorraad gebruiken om gepersonaliseerde advertenties te laten zien aan ingelogde gebruikers op basis van hun interesses, demografische gegevens en Google-accountgegevens. Deze gepersonaliseerde advertenties worden op apparaten weergegeven in die delen van uw sites en apps waar Ad Exchange geschikt is voor concurrentie, op property's die van Google zijn en door Google worden uitgevoerd, en op property's van deelnemende uitgevers. Met de uitgebreide functies van Google-productbronnen krijgen adverteerders de mogelijkheid om dezelfde gebruikers te bereiken op verschillende apparaten, apps en sites, waardoor de voorraad waardevoller wordt.

Wat moet ik doen?

Advertenties op verschillende apparaten voor ingelogde gebruikers zijn standaard ingeschakeld voor Ad Manager-uitgevers, maar uw deelname is volledig optioneel. U kunt zich desgewenst afmelden door het vinkje te verwijderen uit het selectievakje voor de beheeroptie 'Gepersonaliseerde advertenties op verschillende apparaten inschakelen voor gebruikers die zijn ingelogd bij Google' op het gedeelte 'Beheerder'. Alleen gebruikers van het type 'Beheerder' kunnen deze beheeroptie wijzigen. Deze optie is in juni 2017 van kracht geworden. Als u zich afmeldt, kan het aantal advertenties afnemen dat concurreert om weergave op uw website, waardoor uw inkomsten kunnen afnemen.

Als een gebruiker die uw property's bezoekt geen ingelogde Google-gebruiker is die toestemming heeft verleend voor deze koppeling, of als u zich heeft afgemeld voor functies op verschillende apparaten voor ingelogde Google-gebruikers, blijven de bestaande beheeropties bij Op gebruikers gebaseerde gegevens (Google-productbronnen) de targetingopties beheren, evenals het feit of gegevens met betrekking tot interessecategorieën worden verzameld op uw property's.

Gebruikers op de hoogte stellen

Mogelijk wilt u ook nagaan hoe u uw gebruikers op de hoogte kunt stellen van de manier waarop bedrijven zoals Google de activiteitsgegevens van een gebruiker verzamelen op uw site of in uw app, en hoe deze gegevens kunnen worden gekoppeld aan hun accountgegevens (zoals het Google-account van een gebruiker). In uw privacybeleid kan bijvoorbeeld worden beschreven hoe uw bedrijf gegevens verzamelt en deelt. Ook kunt u een toestemmingsbericht aan uw gebruikers in de Europese Unie laten zien.

Deze beheeroptie is alleen bedoeld voor gebruik in advertentiesystemen. Het gebruik van de gegevens voor andere Google-producten dan advertenties is niet toegestaan.