Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

DAI-videostreamverzoeken verifiëren

Meer informatie over hoe u verificatiesleutels maakt in Ad Manager

Verificatiesleutels voor dynamische advertentie-invoeging (DAI) worden gebruikt om aan te tonen dat videostreamverzoeken van u afkomstig zijn. Hiermee wordt een betere beveiliging geboden tijdens de advertentieweergave. Een sleutel is een ononderbroken tekenreeks van 64 tekens en cijfers. Sommige oudere sleutels kunnen 25 tekens of cijfers bevatten.

Bijvoorbeeld:
0L94DEA6C87B0F3D2407018ACF88ECDE77DK38AD1DX01957311A50E9D1O3F15B

Er zijn 2 opties om een verificatiesleutel te maken. De procedure is voor beide hetzelfde:

Statische API-sleutels: API-sleutels hebben voorrang op HMAC als beide zijn opgenomen. API-sleutels zijn minder veilig dan HMAC-sleutels. Het gebruik van HMAC-sleutels wordt daarom aanbevolen.

HMAC (Bèta) : HMAC-gebaseerde tokenverificatie biedt meer beveiliging dan statische API-sleutels. HMAC-tokens gebruiken een geheime sleutel en een beperkte duur om ervoor te zorgen dat het token niet makkelijk kan worden gedeeld tussen gebruikers of sessies.

Een nieuwe verificatiesleutel toevoegen

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Video en dan DAI-verificatiesleutels.
  3. Klik op Nieuwe verificatiesleutel.
  4. Voer een naam in waarmee u deze sleutel makkelijk kunt identificeren.
  5. Selecteer het type verificatiesleutel: API of HMAC.

API-sleutels hebben voorrang op HMAC als beide zijn opgenomen. API-sleutels zijn minder veilig dan HMAC-sleutels.

6. Klik op Opslaan.

Als u uw sleutel wilt bekijken en kopiëren, gaat u terug naar de detailpagina. Zodra u een actieve DAI-verificatiesleutel heeft gemaakt, kunt u deze meteen gebruiken. Voeg de sleutel toe op de plaats waar de advertenties dynamisch worden ingevoegd.

Sleutels worden automatisch ingesteld op Actief nadat u op Opslaan heeft geklikt. Alleen goed geïmplementeerde actieve sleutels kunnen verzoeken valideren.

Verzoeken met gedeactiveerde sleutels worden geweigerd. Deactiveer een sleutel alleen als hier problemen mee zijn of als deze niet moet worden gebruikt.

Een bestaande verificatiesleutel deactiveren

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Video en dan DAI-verificatiesleutels.
  3. Klik op de naam van de sleutel die u wilt deactiveren.
  4. Selecteer de status Inactief.
  5. Klik op Opslaan.

Een verificatiesleutel implementeren

HMAC-sleutels (Bèta)

Meer informatie over de implementatie van HMAC-verificatie.

API-sleutels

Gebruik de IMA-SDK om de apiKey-property voor het IMAStreamRequest-object in te stellen. Bekijk voor meer informatie de documentatie voor ontwikkelaars voor iOS, Android, Chromecast of tvOS.

Gebruik voor Server-Side Beaconing (SSB) de api-key-queryparameter:

curl "https://dai.google.com/ondemand/hls/content/CMS_ID/vid/VIDEO_ID/master.m3u8?api-key=<api-authentication-key>"

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.