DAI-videostreamverzoeken verifiëren

Meer informatie over hoe u verificatiesleutels maakt in Ad Manager

Verificatiesleutels voor dynamische advertentie-invoeging (Dynamic Ad Insertion, DAI) worden gebruikt om aan te tonen dat videostreamverzoeken van u afkomstig zijn. Hiermee wordt een betere beveiliging geboden tijdens de advertentieweergave. Een sleutel is een lange, ononderbroken tekenreeks van 64 tekens en cijfers. Voorbeeld:

0L94DEA6C87B0F3D2407018ACF88ECDE77DK38AD1DX01957311A50E9D1O3F15B

Sommige oudere sleutels kunnen 25 tekens of cijfers bevatten.

U heeft twee opties tijdens het maken van een verificatiesleutel:

• Statische API-sleutel
  • Op HMAC gebaseerd token (Bèta)

De procedure is voor beide hetzelfde.

Verschil tussen API- en HMAC-sleutels

Op HMAC gebaseerde tokenverificatie biedt meer beveiliging dan statische API-sleutels. HMAC-tokens gebruiken een geheime sleutel en een beperkte duur om ervoor te zorgen dat het token niet eenvoudig kan worden gedeeld tussen gebruikers of sessies.

Nieuwe verificatiesleutels toevoegen

1. Ga naar Beheerder en dan Video en dan DAI-verificatiesleutels.
  2. Klik op Nieuwe verificatiesleutel.
  3. Voer een naam in waarmee u deze sleutel makkelijk kunt identificeren.
  4. Selecteer het type verificatiesleutel: API of HMAC.

Zowel API- als HMAC-sleutels kunnen worden gebruikt voor één contentbron of stream. De beveiliging is beperkt tot die van een API-sleutel.

5. Klik op Opslaan.

Als u uw sleutel wilt bekijken en kopiëren, gaat u terug naar de detailpagina. Zodra u een actieve DAI-verificatiesleutel heeft gemaakt, kunt u deze meteen gebruiken. Voeg de sleutel toe op de plaats waar de advertenties dynamisch worden ingevoegd.

Sleutels worden nadat u op 'Opslaan' heeft geklikt automatisch ingesteld op 'Actief'. Alleen actieve sleutels die op de juiste wijze zijn geïmplementeerd kunnen verzoeken valideren.

Verzoeken met gedeactiveerde sleutels worden geweigerd
Deactiveer een sleutel alleen als hier problemen mee zijn of als deze niet moet worden gebruikt.

Een verificatiesleutel deactiveren

1. Ga naar Beheerder en dan Video en dan DAI-verificatiesleutels.
  2. Klik op de naam van de sleutel die u wilt deactiveren.
  3. Selecteer de status Inactief.
  4. Klik op Opslaan.

Verificatiesleutels implementeren

HMAC-sleutels (Bèta)

Meer informatie over de implementatie van HMAC-verificatie.

API-sleutels

Gebruik de IMA-SDK om de apiKey-property voor het IMAStreamRequest-object in te stellen. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie voor ontwikkelaars voor iOS, Android, Chromecast of tvOS.

Gebruik voor Server-Side Beaconing (SSB) de api-key-queryparameter:

curl "https://dai.google.com/ondemand/hls/content/CMS_ID/vid/VIDEO_ID/master.m3u8?api-key=<api-authentication-key>"