Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Hulp bij interstitial-advertenties

Met interstitial-advertenties worden gedetailleerde, interactieve advertenties geleverd aan gebruikers van mobiele apps. Interstitial-advertenties zijn ontworpen om tussen content te worden geplaatst, dus ze kunnen het beste op natuurlijke overgangspunten in apps worden geplaatst. Ad Exchange-uitgevers moeten interstitial-advertenties daarom met zorg implementeren om een goede gebruikerservaring te leveren en onbedoelde klikken te voorkomen.

Hieronder vindt u enkele implementatierichtlijnen en praktische tips voor het implementeren van interstitial-advertenties van Ad Exchange. Wanneer u deze richtlijnen niet opvolgt, kan dit leiden tot ongeldige activiteit en/of ertoe leiden dat Google het weergeven van advertenties in uw app uitschakelt. Ga naar het Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit voor meer informatie.

Informatie op de Google Developers-site

Ga naar de Google Developers-site (voor Android of iOS) voor meer informatie over interstitial-advertenties.

Integreer de nieuwste SDK

Het is belangrijk dat u altijd de nieuwste SDK gebruikt (voor Android of iOS), zodat u toegang heeft tot de nieuwe advertentie-indelingen, functies en bugfixes.

Is een interstitial-advertentie de juiste advertentie-indeling voor mijn app?

Interstitial-advertenties zijn het meest geschikt voor apps met lineaire functionaliteit. De app moet een zeer duidelijk begin- en eindpunt hebben. Als u een app heeft die niet aan deze criteria voldoet (bijvoorbeeld hulp-apps zoals zaklamp-apps), kunt u overwegen een andere advertentie-indeling van Ad Exchange te gebruiker, zoals een banneradvertentie.

Denk na over het verloop

Denk goed na waar u uw interstitial-advertenties plaatst in uw mobiele app, zodat de advertenties het natuurlijke verloop van de interactie met de gebruiker aanvullen. De gebruikers verrassen, te veel advertenties aan de gebruikers laten zien of hun gebruik van de app belemmeren, kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en een toename van het aantal onbedoelde klikken op de advertenties. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat gebruikers en adverteerders uw app niet meer willen gebruiken. Onthoud dat advertenties nooit het primaire doel van de app moeten zijn, dus doe geen concessies aan de gebruikerservaring om interstitial-advertenties in uw app te plaatsen.

Houd er ook rekening mee dat als uw interstitials zijn aangemeld voor video, bij sommige advertenties een vertraging van maximaal vijf seconden kan optreden voordat een optie voor sluiten wordt weergegeven. Op basis van het beleid wordt bij interstitials die niet zijn aangemeld voor video, meteen een optie voor sluiten weergegeven. De SDK voor mobiele advertenties van Google gaat dit beleid agressiever afdwingen voor deze releases van de SDK voor mobiele advertenties van Google: 7.21 of hoger voor iOS en 13 of hoger voor Android.

Let op voor ongeldige activiteit

Wanneer u interstitial-advertenties op volledig scherm weergeeft op mobiele apparaten, moet u er rekening mee houden dat mobiele schermen vaak een beperkte grootte hebben in vergelijking met de traditionele computerschermen van desktopcomputers en laptops. Interstitial-advertenties bieden de gebruiker een advertentie op volledig scherm, die kan leiden tot onbedoelde klikken als deze op het verkeerde moment is geplaatst.

Richtlijnen en praktische tips voor het plaatsen van interstitial-advertenties

Er zijn een aantal vragen die u kunt overwegen wanneer u interstitial-advertenties implementeert:

• Wat is de interactie tussen de gebruiker en mijn app op dat moment?
  • Wordt de gebruiker verrast door de interstitial-advertentie?
  • Is dit het juiste moment voor een interstitial?

Op de volgende pagina's vindt u voorbeelden van implementaties die niet zijn toegestaan en van aanbevolen implementaties wanneer u interstitial-advertenties in uw app plaatst.