Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Meer inzicht in doelgroep-ID's

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Segmenten kunnen bestaan uit een of meer categorieën ID's, afhankelijk van hoe u ze samenstelt. We raden u aan informatie over het soort ID's op te nemen in de naam van uw doelgroepsegmenten.

Voorbeeld

'Sportfans (AdID)' kan een segment zijn dat bestaat uit bezoekers van uw Android-app.

Soorten ID's

Doelgroepoplossingen maakt gebruik van de volgende ID's in segmenten:

Browsercookies

Voor bezoeken aan desktopwebpagina's (of webpagina's die worden geopend via een mobiele browser) gebruikt Doelgroepoplossingen browsercookies, die specifiek zijn voor de browser van een gebruiker (bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Internet Explorer). Dit betekent dat als een gebruiker een pagina bezoekt via Firefox, en later op dezelfde computer teruggaat naar de pagina via Chrome, Doelgroepoplossingen dit beschouwt als 2 afzonderlijke gebruikers.

De browsercookie komt overeen met een browser en niet met een gebruiker. U kunt PPID gebruiken voor frequency caps of doelgroeptargeting voor deze gebruiker in verschillende browsers en op verschillende apparaten.

Apparaatadvertentie-ID

Als advertenties worden aangevraagd via een andere omgeving dan internet (bijvoorbeeld in een mobiele app of op een Roku-settop-apparaat), wordt een apparaatadvertentie-ID opgenomen in het advertentieverzoek. Deze ID's moeten opnieuw kunnen worden ingesteld door de gebruiker en moeten de gebruikersopties respecteren als de gebruiker het bijhouden van advertenties heeft beperkt of zich hiervoor heeft afgemeld.

Doelgroepoplossingen voegt deze ID's aan segmenten toe als ze in aanmerking komen voor lidmaatschap, ervan uitgaande dat er niet ook een PPID is opgenomen in het advertentieverzoek. Elke apparaatadvertentie-ID die wordt toegevoegd aan segmenten, kan alleen worden gebruikt voor segmenttargeting voor advertenties die worden aangevraagd via hetzelfde apparaat. Op deze manier houdt de apparaatadvertentie-ID een apparaat bij in plaats van een gebruiker.

Enkele voorbeelden van momenteel ondersteunde apparaatadvertentie-ID's zijn:

Platform ID
Android AdID: Voor advertentieverzoeken van Android-apps wordt met Doelgroepoplossingen een AdID toegevoegd aan een segment (ervan uitgaande dat er geen PPID was opgenomen in het verzoek).
iOS IDFA: Voor advertentieverzoeken van iOS-apps wordt met Doelgroepoplossingen een IDFA toegevoegd aan een segment (ervan uitgaande dat er geen PPID was opgenomen in het verzoek).
Andere apparaten Varieert per apparaat (bijvoorbeeld Roku-ID).
Voor bezoeken aan uw content via deze en andere services gebruikt Doelgroepoplossingen de toepasselijke ID om segmenten samen te stellen (ervan uitgaande dat er geen PPID was opgenomen in het verzoek). Als u segmenten target die deze apparaat-ID's bevatten, moeten gebruikers hun bezoek brengen via dezelfde service.

Door de uitgever verstrekte ID (PPID)

PPID, of door de uitgever verstrekte ID, kan worden gebruikt in combinatie met andere ID's en moet worden ingesteld in uw advertentieverzoeken. PPID is een ID voor verschillende apparaten en kan ook worden gebruikt in omstandigheden waarin andere ID's niet beschikbaar zijn, zoals tijdens verzoeken van serverzijde of in desktop-apps.

PPID is bedoeld om één gebruiker te identificeren op veel verschillende apparaten. Daarentegen wordt met andere ID's (bijvoorbeeld browsercookies of apparaat-ID's) één apparaat aangegeven (potentieel voor verschillende gebruikers, in gevallen waar apparaten worden gedeeld).

• Voor een juiste werking van de functionaliteit voor verschillende apparaten moet u de PPID doorgeven in uw advertentietags op elk apparaat waar de gebruiker kan worden geïdentificeerd.
  • Als PPID wordt gebruikt, bevat een advertentieverzoek zowel een PPID als een andere ID (bijvoorbeeld browsercookies of apparaat-ID's). De PPID en de andere ID kunnen horen bij verschillende combinaties van doelgroepsegmenten, afhankelijk van hoe de ID's zijn toegevoegd aan segmenten.
  • Als een advertentieverzoek een PPID en een andere ID bevat:
    • Ad Manager kan advertenties leveren die zijn getarget op segmenten die de PPID of de andere ID bevatten.
    • Als een advertentieverzoek een PPID en een andere ID bevat, gebruikt Ad Manager de PPID alleen om wijzigingen in het segmentlidmaatschap te bepalen (bijvoorbeeld of een ID nu bij nieuwe segmenten hoort en of de vervaldatum van een ID in een bepaald segment moet worden vernieuwd).
  • PPID kan alleen worden gebruikt voor first-party segmenten.
  • PPID-segmenten kunnen worden gedeeld met uw gekoppelde Ad Exchange-account en worden gebruikt voor het targeten van vertoningen die worden geleverd via Ad Manager.
  • Anders dan Ad Exchange-deals of privéveilingen kunnen PPID-segmenten niet worden gedeeld met andere producten of netwerken.

ID's worden gedeeld door meerdere segmenten

Cookies van derden in Chrome worden in 2024 beëindigd. Hoewel u nog steeds nieuwe segmenten kunt maken op basis van cookies van derden, raden we u aan over te stappen naar PPID.

Segmenten kunnen bestaat uit verschillende soorten ID's en dezelfde ID kan deel uitmaken van verschillende segmenten en verschillende soorten segmenten (zoals first-party segmenten en segmenten van derden).

Als een doelgroep-ID deel uitmaakt van meerdere first-party segmenten en segmenten van derden, komen advertentieverzoeken met deze ID in aanmerking voor het ontvangen van regelitems die zijn getarget op elke combinatie van deze segmenten.