Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Fout-positieve resultaten en persoonlijk identificeerbare informatie (PII)

Ter bescherming van de privacy van eindgebruikers wordt in het productbeleid voor Google-advertenties aangegeven dat uitgevers geen gegevens mogen doorgeven aan Google die Google kan gebruiken of herkennen als persoonlijk identificeerbare informatie (PII). In dit artikel bespreken we enkele praktische tips voor verschillende aspecten van paginaontwerp om het risico te verminderen dat PII wordt verzonden via de URL die u aan Google doorgeeft.

Als u een schendingsmelding ontvangt met de mededeling dat u PII naar Google heeft verzonden, volgt u de hier beschreven stappen om het probleem op te lossen. Als u uitgebreid onderzoek heeft gedaan en van mening bent dat u deze melding ten onrechte heeft ontvangen, bekijkt u de onderstaande beschrijvingen van veelvoorkomende fout-positieve resultaten.

Beschrijvingen van fout-positieve resultaten voor PII

1. E-mailadressen voor contact met de site
  2. URL opgeslagen op de harde schijf van een gebruiker

E-mailadressen voor contact met de site

Beschrijving: Het is mogelijk dat het advertentieverzoek een niet-persoonlijk e-mailadres bevat waarmee de gebruiker contact kan opnemen met de uitgever. Dit e-mailadres is vaak eenvoudig te vinden op de site van de uitgever. Als de schending van het PII-beleid door dit e-mailadres wordt gegenereerd, is het advertentieverzoek fout-positief en hoeft de uitgever geen actie te ondernemen.

Verificatieproces:

1. Controleer of de pagina die PII naar Google verzendt uw contactpagina is.
    1. Ga in de schendingsmelding over PII die u heeft ontvangen naar een voorbeeld van een advertentieverzoek.
    2. Zoek in het advertentieverzoek de parameters 'url' en 'ref'. Beide parameters moeten eruitzien als URL's. Bijvoorbeeld:
      • url=http%3A%2F%2Fwww.examplesite.com%2Fcontact%2Fredacted@example.com
      • ref=http%3A%2F%2Fwww.examplesite.com%2Fcontact%2Fredacted@example.com
    3. Gebruik een tool voor het ongedaan maken van escaping om de escaping van de URL's ongedaan te maken.
    4. Controleer of de URL overeenkomt met de URL op pagina 'Contact opnemen'.
  2. Ga naar de pagina 'Contact opnemen' op de site.
  3. Bevestig dat de pagina een e-mailadres bevat waarmee gebruikers contact met u kunnen opnemen en dat het adres eenvoudig te vinden is.
  4. Als u zeker weet dat dit het geval is, selecteert u de optie 'Naar mijn mening ben ik hierover ten onrechte benaderd. Ik verzoek u mijn account nogmaals te beoordelen.' in het formulier dat u kunt openen via de link in de beleidsmelding.

Terug naar boven

URL opgeslagen op de harde schijf van een gebruiker

Beschrijving: Gebruikers hebben de mogelijkheid om een deel van websites op hun harde schijf op te slaan via de opdracht 'Opslaan als' in hun browser. Als een deel van het pad dat nodig is om de site op te slaan, een e-mailadres bevat, geeft dat een fout-positief resultaat.

Verificatieproces:

1. Ga in de schendingsmelding over PII die u heeft ontvangen naar een voorbeeld van een advertentieverzoek.
  2. Zoek in het advertentieverzoek de parameters 'url' en 'ref'. Beide parameters moeten eruitzien als URL's. Bijvoorbeeld:
    • url=file%3A%2F%2Fexamplesite.com%2Fpaget%2Fredacted@example.com
    • ref=file%3A%2F%2Fexamplesite.com%2Fpaget%2Fredacted@example.com
  3. Gebruik een tool voor het ongedaan maken van escaping om de escaping van de URL's ongedaan te maken.
  4. Controleer of de URL eruitziet als het bestandspad op een computer. Bijvoorbeeld:
    • file://examplesite.com/page/redacted@example.com
  5. Als u zeker weet dat dit het geval is, selecteert u de optie 'Naar mijn mening ben ik hierover ten onrechte benaderd. Ik verzoek u mijn account nogmaals te beoordelen.' in het formulier dat u kunt openen via de link in de beleidsmelding.

Terug naar boven