Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Best practices om te voorkomen dat persoonlijk identificeerbare informatie (PII) wordt verstuurd

Ter bescherming van de privacy van eindgebruikers wordt in het productbeleid voor Google-advertenties aangegeven dat uitgevers geen gegevens aan Google mogen doorgeven die Google kan gebruiken of herkennen als persoonlijk identificeerbare informatie (PII). In dit artikel bespreken we enkele best practices voor verschillende aspecten van paginaontwerp om het risico te verminderen dat u mogelijk PII stuurt via de URL die u aan Google doorgeeft.

1. Implementatie van formulieren (POST gebruiken in plaats van GET)
  2. URL-schema's
  3. Links in e-mails
  4. Zoekwoorden voor targetingdoeleinden

Implementatie van formulieren (POST gebruiken in plaats van GET)

Met het HTTP-protocol kunnen formulieren worden ingediend als GET of POST. POST is de voorkeursmethode. Als GET wordt gebruikt, worden de parameters van het formulier opgenomen in de URL in de adresbalk (uitgebreide uitleg). Als er Google-advertenties worden getoond op de pagina die verschijnt nadat het formulier is ingediend, wordt de URL inclusief de formulierparameters naar Google gestuurd als onderdeel van het advertentieverzoek.

De formuliermethode checken

Kijk in de formulier-HTML naar het kenmerk method="get". Als er geen methode is gedefinieerd, is de standaardmethode get. In de meeste gevallen kunt u dit checken door de broncode te bekijken.

Wanneer het formulier is gestuurd, worden de opgegeven waarden ook getoond in de URL van de pagina die verschijnt nadat het formulier is ingediend.

Oplossing: Uw formuliermethode updaten

Update de formuliertag zodat method="post" in plaats van get wordt gebruikt. Check of het formulier blijft werken zoals verwacht nadat deze wijziging is doorgevoerd.

Terug naar boven

URL-schema's

Sommige sites, vooral die met gebruikersprofielen of gebruikerslogin, gebruiken URL-patronen waarbij PII deel uitmaakt van het ontwerp. Een inlogsite kan bijvoorbeeld een pagina Mijn instellingen hebben met een URL zoals: site.com/settings/sample@email.com.

Advertenties op de resulterende pagina's kunnen Google de PII uit dergelijke URL's sturen.

URL's checken op PII

Navigeer op de site en check de URL's op PII. De meest voorkomende pagina's met PII in de URL-tekenreeks zijn onder meer profielpagina's, instellingen, accounts, meldingen/waarschuwingen, berichten/e-mails, registraties/aanmeldingen, logins en andere links die lijken te zijn gekoppeld aan informatie van de gebruiker.

Oplossing: PII vervangen door UUID's

In de meeste van deze gevallen kunt u de PII in de URL vervangen door een unieke sitespecifieke ID (achtergrond) of een UUID.

U kunt bijvoorbeeld site.com/settings/sample@email.com wijzigen in site.com/settings/43231, waarbij de unieke ID 43231 is gekoppeld aan het account met het adres sample@email.com.

Terug naar boven

Links in e-mails

E-mail wordt vaak gebruikt voor verificatie, als onderdeel van processen voor siteregistratie/aanmelding. Sommige van deze verificatie-e-mails bevatten een bevestigings- of registratielink met PII, zoals site.com/confirm?email=sample@email.com&token=413203.

Als de URL van de bevestigingspagina PII bevat en op die pagina advertenties worden weergegeven, kan de PII terechtkomen in de advertentieverzoeken. Dit is ook het geval bij aanmeldingen voor nieuwsbrieven en links voor de aanvraag van een nieuw wachtwoord.

E-mails checken op PII

Meld u aan voor een account. Check of de URL in de verificatie- of bevestigingsmail het e-mailadres of andere PII bevat.

Oplossing: Het URL-schema updaten

Oplossing: De oplossing in het gedeelte URL-schema's van dit artikel is ook hier van toepassing. De site moet de PII uit de link verwijderen en ID's of tokens gebruiken om de verificatie-e-mail aan het gebruikersaccount te koppelen.

Terug naar boven

Zoekwoorden voor targetingdoeleinden

Uitgevers gebruiken vaak targeting op sleutel/waarden en zoekwoordtargeting om specifieke plaatsingen op een pagina of, in sommige gevallen, specifieke gebruikers te targeten. Aangezien de uitgever de parameters van zoekwoorden en sleutel/waarden, en de waarden die in de parameters worden doorgegeven, kiest, moeten uitgevers erop letten dat ze geen PII opnemen.

Rapporten uitvoeren om sleutel/waarden te checken

Voer een rapport op uw advertentieserver uit voor de waarden van het veld voor sleutel/waarden. Check de broncode van uw pagina's zodat u weet wat u verzamelt in de sleutel/waarden van uw tags.

Oplossing: Targetingparameters verwijderen

Verwijder de targetingparameter uit zowel de advertentietags als de advertentieserver, of wijzig de targetingwaarden zodat er geen PII in het advertentieverzoek wordt opgenomen.

Terug naar boven