Een serviceaccountgebruiker toevoegen voor API-toegang

Serviceaccounts zijn speciale Google-accounts die u kunt genereren en waarmee apps via de API toegang tot Ad Manager kunnen krijgen. Voor een serviceaccount is geen menselijke autorisatie vereist, maar wordt een sleutelbestand gebruikt dat alleen door uw app kan worden geopend.

Een nieuwe serviceaccountgebruiker toevoegen

API-toegang moet zijn ingeschakeld voor uw netwerk om een serviceaccountgebruiker toe te voegen. Ontwikkelaars vinden meer informatie over API-verificatie in de documentatie voor ontwikkelaars.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Netwerkinstellingen.
  3. Klik op Een serviceaccountgebruiker toevoegen.
  4. Geef informatie voor de nieuwe serviceaccountgebruiker op, met het e-mailadres van het serviceaccount dat de API-client heeft geleverd.
  5. Klik op Opslaan.