Adverteren met Google Ad Manager

Krijg een overzicht van Ad Manager

Google Ad Manager is een advertentiebeheerplatform voor grote uitgevers met veel directe verkoop. Ad Manager biedt gedetailleerde beheeropties en ondersteunt meerdere advertentie-exchanges en -netwerken, waaronder AdSense, Ad Exchange, netwerken van derden en exchanges van derden.

In de volgende gevallen is Ad Manager geschikt voor u:

• U wilt één product om inkomsten te genereren voor al uw voorraadtypen (websites, mobiele apps, video's of games).
  • U wilt een aanzienlijk deel van de advertentieopbrengst uit directe deals met kopers beheren.
  • U wilt netwerken van derden gebruiken om te concurreren om advertentievoorraad.
  • U heeft complexere rapporten nodig om gedetailleerde inzichten te krijgen.

AdSense of AdMob is mogelijk beter geschikt voor u, afhankelijk van het advertentiebedrijf dat u moet beheren. Meer informatie vindt u in Vergelijking tussen Ad Manager, AdSense en AdMob.

Sommige functies zijn alleen beschikbaar voor Ad Manager 360-accounts, waaronder Doelgroepoplossingen, rapportage voor gegevensoverdracht, Open bieden, door de uitgever verstrekte ID's, speciale advertentieblokken en toegang tot Teams.Neem contact op met uw accountmanager als u een Ad Manager 360-account wilt hebben.

Gerelateerde Skillshop-trainingscursus bekijken

Hoe werkt Ad Manager?

De meeste uitgevers gebruiken één Ad Manager-netwerk om al hun advertenties te beheren. Uw Ad Manager-netwerk is waar u uw advertentievoorraad definieert en uw advertentiecampagnes maakt, beheert en hierover rapporteert.

• Definieer uw advertentievoorraad, genaamd advertentieblokken. Dit is de locatie op uw webpagina of in uw app waar u advertenties wilt weergeven. Ad Manager genereert een tag (een codefragment) voor elk advertentieblok.
  • De tag wordt ingevoegd in uw webpagina of app. Als een gebruiker de webpagina of app bezoekt, stuurt de advertentietag een advertentieverzoek naar Ad Manager.
  • U maakt orders en regelitems: Deze vertegenwoordigen uw transactie met een adverteerder of koper van uw advertentievoorraad. Campagnes die verwijzen naar het advertentieblok of die het advertentieblok targeten, komen vervolgens in aanmerking om een advertentie voor dat verzoek weer te geven. Ad Manager kiest de beste advertentie voor weergave op het moment van het verzoek.

Met aanpasbare rapporten laat Ad Manager u zien welke advertenties zijn geleverd aan welke voorraad, hoeveel opbrengst u mogelijk zult verdienen en nog veel meer.