Ad Exchange-advertenties voor video en games

Dankzij integratie met Ad Exchange kunt u geld verdienen met uw videocontent en in games.

Deelnamevereisten

Als u videoadvertenties wilt weergeven met Ad Exchange, moet u voldoen aan zowel het Beleid voor video-uitgevers en de Partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager als het volgende:

• De aangevraagde advertentie moet op videocontent of in games worden afgespeeld waar dit wordt ondersteund.
  • Content moet gezinsvriendelijk zijn en getarget op gebruikers van 13 jaar en ouder.
  • U moet over eigen rechten voor het genereren van inkomsten voor de content beschikken, of u moet expliciete, schriftelijke toestemming van de eigenaar hebben.

Ad Exchange ondersteunt HTML5-videospelers voor internet, en iOS en Android voor mobiele apps. Ad Exchange kan worden gebruikt met rechtstreekse IMA-SDK-integratie.

Typen videoadvertenties

Ad Exchange biedt ondersteuning voor de volgende videoadvertentietypen:

Type Beschrijving
Standaard InStream Een videoadvertentie met een vaste duur.
TrueView + InStream die kan worden overgeslagen

Een videoadvertentie die eigendom is van Google die na een vaste periode de gebruiker de mogelijkheid biedt de video over te slaan en door te gaan naar uw content. Via deze indeling kunnen gebruikers zelf aangeven van welke adverteerders ze berichten willen zien. U ontvangt via Ad Exchange dezelfde opbrengst voor een vertoning, ongeacht of de kijker de advertentie wel of niet overslaat.

Bekijk meer informatie over de verschillen tussen videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen en TrueView.

Click-to-download-video Een interstitial-videoadvertentie waarmee adverteerders het aantal app-downloads kunnen vergroten. Click-to-download-advertenties kunnen worden overgeslagen.
Bumper Een korte videoadvertentie die voor of na een advertentieruimte tijdens videocontent wordt afgespeeld. Meestal bestaat de bumper uit een eigen advertentie of een promotie van videocontent.
VPAID Video Player Ad Interface Definition, een brancheprotocol voor de ondersteuning van geavanceerde videoadvertenties die interactieve functies bieden zoals knoppen voor sociaal delen of navigatiemenu's in de advertentie.
VPAID die kan worden overgeslagen Een variant van de VPAID-standaard die ondersteuning biedt voor video's die kunnen worden overgeslagen.
Display & Video 360 Een videoadvertentie gekocht met Display & Video 360.
Native content Een advertentie waarvan het uiterlijk wordt beheerd door uitgevers op basis van door de trafficker gedefinieerde waarden voor een reeks variabelen (bijvoorbeeld kop, afbeelding, hoofdtekst, pictogram van app, call-to-action). Ad Manager gebruikt de toegewezen waarden voor de content van native ads.
Native app-installatie Een advertentie die bedoeld is om installaties te promoten en stimuleren of om een andere actie uit te voeren voor mobiele apps en mobiel internet. Hun uiterlijk wordt beheerd door uitgevers, op dezelfde manier als een native contentadvertentie.

Ad Exchange-advertenties in gamecontent bieden ondersteuning voor standaard InStream-video, TrueView + InStream-videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen en VPAID.

Integratieopties

Integratieopties worden vermeld in de volgorde waarop ze worden aanbevolen.

1. Dynamische toewijzing
    Gebruik deze optie als u Ad Manager Video-oplossingen gebruikt om videoadvertenties weer te geven.
  2. Integratie via een partnerplatform
    Gebruik deze optie als u een videospeler of videoadvertentieserver van een derde partij gebruikt die samenwerkt met Google. Bekijk de lijst met partnerplatforms die beschikken over geïntegreerde ondersteuning voor Ad Exchange.
  3. Directe integratie
    Gebruik deze optie als u eigenaar bent van de broncode van uw videospeler.
  4. VPAID-adapterintegratie
    Gebruik deze optie als u geen van de voorgaande integratiemethoden kunt gebruiken, en als uw videospeler ondersteuning biedt voor VAST versie 2.0 of hoger en VPAID-versie 1.0 of hoger. Deze methode veroorzaakt een iets langere vertraging omdat er meer communicatie nodig is tussen de videospeler en de advertentieserver.