Labels toepassen en implementeren

Aangepaste labels om advertenties te blokkeren

Advertenties die zijn gedistribueerd in Ad Manager blokkeren voor geselecteerde voorraad

U kunt voorkomen dat bepaalde categorieën regelitems in bepaalde gedeelten van uw content worden weergegeven. Met labels groepeert u regelitems en voorkomt u dat ze worden weergegeven in de advertenties die u opgeeft.

Voorbeeld

Als u een nieuwsartikel over een vliegramp plaatst, wilt u daar geen advertenties van luchtvaartmaatschappijen bij weergeven. In noodsituaties kunt u advertentie-uitsluitingen gebruiken om regelitems tijdelijk stop te zetten.

Stel advertentie-uitsluitingen in door labels toe te passen op regelitems. Wanneer het tijd is om advertenties te blokkeren, kunt u de gemaakte advertentie-uitsluitingen activeren.

Aangepaste labels zijn van toepassing op deze transacties:

• Programmatic Guaranteed
  • Traditioneel

Meer informatie over transactietypen

Advertentie-uitsluitingen maken

Het maken van advertentie-uitsluitingen bestaat uit twee delen.

Advertentie-uitsluitingslabels maken en toepassen op regelitems

1. Maak een advertentie-uitsluitingslabel. U kunt ook labels maken als u advertentie-uitsluitingen instelt.
  2. Pas het advertentie-uitsluitingslabel op regelitems toe.

U kunt ook een label toepassen op orders of adverteerders. Een label wordt overgenomen door alle regelitems die bij de order of adverteerder horen. Houd er rekening mee dat als u een adverteerder blokkeert, alleen de regelitems van de adverteerder die zijn gedistribueerd in Ad Manager, worden geblokkeerd en niet de dynamisch toegewezen vertoningen van Ad Exchange.

Advertentie-uitsluitingen instellen voor voorraad

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beveiligingsmaatregelen en dan Beveiligingsmaatregelen.
  3. Klik op Nieuwe beveiligingsmaatregel en dan Advertentiecontent.
  4. Geef je beveiligingsmaatregel een naam.
  5. Selecteer in het dropdownmenu Voorraadtype het medium waarop u advertentieweergave wilt beheren, zoals Mobiele app.

Specifieke voorraad targeten

1. De beveiligingsmaatregel wordt standaard op alle voorraad toegepast. Zo target u specifieke voorraad:
    • Selecteer Alleen opgegeven voorraad beschermen, klik op Targeting toevoegen, selecteer een item in het dropdownmenu en maak uw targetingselecties.
    • Bekijk meer informatie over targeting in beveiligingsmaatregelen.

Uw blokkeringen maken

1. Klik onder Blokkeringen op Toevoegen naast Aangepaste labels.
  2. Selecteer een van de volgende opties naast Lijsttype blokkeren:
    • De volgende aangepaste labels blokkeren: Blokkeert uitsluitend de aangepaste labels die u bij De volgende aangepaste labels blokkeren selecteert. U kunt echter ook combinaties van labels kiezen die nog steeds werken door een ander label toe te voegen aan Tenzij de volgende aangepaste labels ook bestaan.
      Voorbeeld

U heeft een regelitem met de advertentie-uitsluitingslabels 'luchtvaartmaatschappij' en 'reizen'. Als 'luchtvaartmaatschappij' aanwezig is in de lijst De volgende aangepaste labels blokkeren, maar 'reizen' is opgenomen in de lijst Tenzij de volgende aangepaste labels ook bestaan, worden de regelitems niet geblokkeerd door deze advertentie-uitsluiting.
    • Alle aangepaste labels blokkeren, met de volgende uitzonderingen: Blokkeert alle aangepaste labels, behalve de labels die u in het dropdownmenu selecteert.
      Voorbeeld

U heeft een regelitem met het advertentie-uitsluitingslabel 'luchtvaartmaatschappij'. Als 'luchtvaartmaatschappij' aanwezig is in de lijst Alle aangepaste labels blokkeren, met de volgende uitzonderingen, wordt het regelitem niet geblokkeerd door deze advertentie-uitsluiting.
  3. Klik op Updaten.
  4. Voeg indien nodig meer beveiligingsmaatregelen toe en klik op Opslaan.