Build Google Publisher Tags

Responsieve advertenties maken

Responsieve advertenties zien er goed uit op computers, tablets en mobiele apparaten

Gebruik de Google-uitgeverstag (GPT) om responsieve advertenties te maken die passen in de browser die bezoekers gebruiken om uw website te bekijken. Dit betekent dat uw advertenties er altijd goed uitzien, ongeacht of uw bezoekers een desktop, tablet of mobiel apparaat gebruiken.

Via de API voor uitgeverstags kunt u een of meer formaten opgeven voor uw advertentieruimte. Als u de functie voor responsieve advertenties gebruikt, kunt u ook een alternatief formaat instellen op basis van de grootte van de browser.

Voorbeeld

Als de browser groter is dan 1024 x 768, kunt u aangeven dat advertenties van het formaat 970 x 90 of 728 x 90 moeten worden weergegeven, terwijl voor kleinere browsers alleen advertenties van 468 x 60 moeten worden weergegeven.

Het is een goed idee om verschillende formaattoewijzingen op te geven voor desktops, tablets en mobiele apparaten.

• Als wordt verwezen naar het formaat van de browser, wordt gewoonlijk het formaat van de viewport bedoeld, of de ruimte waarin de content te zien is.
  • Het browserformaat is exclusief browserwerkbalken, scrollbalken, randen enzovoort.

Formaattoewijzingen worden automatisch gerangschikt, zodat de advertentie met het beste formaat wordt gebruikt. U kunt een standaardformaat instellen voor een advertentieblok dat past in alle browserformaten als geen van de andere formaten past bij de browser van de bezoeker.

Responsieve advertenties worden niet ondersteund voor begeleidende advertenties voor video.

Afmetingen van browsers en advertenties opgeven

Voor elke advertentieruimte die u definieert, moet u de advertentieformaten opgeven die in de betreffende ruimte kunnen worden weergegeven. De manier waarop advertentieformaten worden opgegeven, is afhankelijk van het type advertenties dat moet worden weergegeven en het formaat en de flexibiliteit van de advertentieruimten zelf.

Codevoorbeelden voor advertenties met een vast formaat, advertenties met meerdere formaten, responsieve advertenties en meer zijn beschikbaar in de GPT-documentatie voor ontwikkelaars.

De GPT-documentatie voor ontwikkelaars lezen

Lege advertentieruimten samenvouwen

Als u weet dat een of meer advertentieruimten op uw pagina niet altijd worden gevuld, kunt u de browser opdracht geven lege divs samen te vouwen. Voeg hiervoor de methode collapseEmptyDivs() toe aan uw tags.

Deze methode kan ertoe leiden dat de content van uw pagina opnieuw wordt ingedeeld, dus de manier waarop u de methode gebruikt, is afhankelijk van hoe vaak u verwacht dat een advertentieruimte wordt gevuld.

Gebruik de methode collapseEmptyDivs() om een lege <div> samen te vouwen. Als u dit niet doet, staat er een lege ruimte op de pagina als er geen advertentie wordt weergegeven in een advertentieruimte.

De GPT-documentatie voor ontwikkelaars lezen

Responsieve advertenties distribueren

Als u responsieve advertenties maakt met de GPT-bibliotheek, worden advertenties weergegeven op basis van het browserformaat en het apparaat. De toewijzingsfunctie zorgt ervoor dat er een advertentieverzoek met het juiste formaat naar Ad Manager wordt gestuurd op basis van het schermformaat van het apparaat waarmee het verzoek wordt gestuurd.

U kunt geen responsieve AdSense-tags in Ad Manager distribueren. In plaats daarvan moet u GPT gebruiken om de responsieve tags op de betreffende pagina te implementeren. Geef de hoogte en breedte van de AdSense-tags op in overeenstemming met de display-advertentie-indelingen die door AdSense worden ondersteund.

Voorbeeld

Implementeer een responsieve advertentie met AdSense-tags, met het formaat 320 x 100 voor mobiel, 300 x 250 voor een tablet en 336 x 280 voor desktop:

1. Voeg uw responsieve advertentie aan uw webpagina toe met GPT.
  2. Maak een AdSense-regelitem met de drie formaten (320 x 100, 300 x 250 en 336 x 280).
  3. Target het regelitem op het advertentieblok dat u heeft gebruikt om de responsieve tags te maken.
  4. Voeg drie advertentiemateriaalitems voor de betreffende formaten aan het AdSense-regelitem toe en zorg ervoor dat de AdSense-code hierin wordt gedistribueerd.