Site-optimalisatie

Praktische tips om meer verkeer te genereren

Site-optimalisatie om meer verkeer te genereren kan doorgaans in 2 delen worden gesegmenteerd:

1. Nieuwe verkeersacquisities
  2. Verbeteringen aan websites zoals optimalisatie van advertentieplaatsing, navigatie en/of content op uw website

Aan beide zijn risico's verbonden. Kies uw optimalisatiespecialist of -bureau met zorg en verifieer de optimalisaties voordat u advertenties op uw site plaatst.

1. Nieuwe verkeersacquisities

Als u vermoedt dat er ongeldige activiteiten op uw site plaatsvinden, kunt u het beste de advertenties van uw pagina verwijderen voordat u de zaak onderzoekt. Plaats de advertenties weer op de pagina wanneer u zeker weet dat de oorzaak van de ongeldige klikken is weggenomen.

Voordat u besluit om met een website-optimaliseerder te werken, raden we u het volgende aan:

• 1) Het beste kunt u webmasters die u persoonlijk kent en vertrouwt, vragen wie zij aanbevelen. Ook kunt u zelf op zoek gaan naar bekende optimaliseerders met een goede internetreputatie. Lees zo mogelijk eerst wat anderen op forums over deze optimaliseerders hebben geschreven voordat u met ze gaat werken.
  • Als u op basis van internetreputatie besluit om met een optimaliseerder samen te werken, vraag dan voorbeelden van eerder geoptimaliseerde sites. De sites moeten zo veel mogelijk lijken op die van u qua contentbranche, demografie, aantal bezoeken per maand, enzovoort.

Praktische tips voor samenwerking met een website-optimaliseerder

Optimaliseerders moeten u op de hoogte houden van alle bronnen en middelen om verkeer naar uw website te halen. Een verdachte verkeersbron die voor ongeldige klikken voor uw advertenties zorgt, is het gevaarlijkst omdat dit ertoe kan leiden dat uw account wordt uitgeschakeld. Onthoud dat het uw verantwoordelijkheid is om het verkeer te monitoren en te evalueren.

Verdacht verkeer kan verschillende partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager met betrekking tot verkeersbronnen schenden, zoals:

• gebruik van geautomatiseerde bots die het gebruikersgedrag nabootsen,
  • aanschaf van niet-gerelateerd verkeer van onbekende netwerken,
  • deelname aan paid-to-click-programma's,
  • ontvangst van verkeer vanuit ongewenste e-mail of software-apps.

Als u besluit nieuwe methoden te gebruiken om meer verkeer naar uw site te halen, raden we u aan om te werken met kanalen. Zo kunt u de nieuwe verkeersbron isoleren en de verkeersprestaties in de gaten houden. U kunt ook verschillende betaalde verkeersbronnen isoleren en in de gaten houden met behulp van Google Analytics. Als u kanalen gebruikt en Google Analytics heeft ingesteld, kunt u rapporten uitvoeren waarmee u de verkeersprestaties kunt beoordelen. Als het verkeer volgens u ongewoon, ongeldig of traag is, stop dan meteen met het genereren van verkeer en verwijder de advertentiecode van beïnvloede pagina's. Hierdoor wordt de kans kleiner dat u het Ad Exchange-programmabeleid schendt.

Praktische tips voor het promoten van uw website

Maak geen reclame (of laat niemand reclame maken) voor uw site met behulp van technieken die ons beleid schenden:

• spamberichten,
  • reactiespam,
  • het maken van valse forumprofielen,
  • het plaatsen van links op 'link farms' en in 'privé-blognetwerken', linkuitwisselingen en spammen via sociale netwerken.

Als u met online adverteren reclame maakt voor uw site, moet u zich aan de volgende regels houden:

• Als u Google Ads gebruikt, moet u aan de richtlijnen voor de kwaliteit van bestemmingspagina's van Google Ads voldoen.
  • De advertentie zelf mag niet misleidend zijn. Als ik bijvoorbeeld een site heb die over braadpannen gaat en via de AdSense-advertenties op mijn site braadpannen te koop worden aangeboden, zou het misleidend zijn om een link naar mijn site te tweeten met de tekst 'Braadpannen voor een spotprijs'. Dit is misleidend omdat gebruikers worden aangemoedigd op de advertenties te klikken. Aangezien er in de content op mijn site geen braadpannen voor een spotprijs worden aangeboden, worden gebruikers dan naar de advertenties op de pagina geleid.

Terug naar boven

2. Websiteverbeteringen

Optimaliseerders moeten rekening houden met de Partnerrichtlijnen voor Google Ad Manager en het Spambeleid voor Google Zoeken en moeten uw site optimaliseren zonder daarbij de beleids- of kwaliteitsrichtlijnen te schenden. Uw account loopt het risico te worden gedeactiveerd als een van de volgende optimalisaties wordt uitgevoerd:

Advertenties, zoekvakken of zoekresultaten van Google mogen niet:

• Worden geïntegreerd in softwareapps (met uitzondering van AdMob), inclusief werkbalken.
  • Worden weergegeven in pop-ups of pop-unders.
  • In e-mails, e-mailprogramma's of chatprogramma's worden geplaatst.
  • Worden overlapt of verborgen door elementen op een pagina.
  • Worden weergegeven op een pagina zonder content. (Dit geldt niet voor AdSense voor zoeken of AdSense voor mobiel zoeken.)
  • Op pagina's worden geplaatst die speciaal zijn gepubliceerd voor de weergave van advertenties.
  • Op pagina's worden geplaatst waarvan de content of URL gebruikers de indruk kan geven dat de pagina's bij Google horen door misbruik van logo's, handelsmerken of andere merkkenmerken.
  • Geplaatst worden op, in of naast andere Google-producten of -services op een manier die het beleid voor dat product of die service schendt.

Terug naar boven