Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Het icoon 'Info' voor het Google Display Netwerk

We willen gebruikers duidelijke keuzes en informatie bieden met betrekking tot de advertenties die ze te zien krijgen. Daarom wordt voor advertenties die op bepaalde sites van het Google Display Netwerk worden weergegeven, een melding weergegeven met een advertentie-icoon zoals het icoon 'Info' of 'Ads door Google'. Afmelden voor het meldingsicoon in advertenties is niet mogelijk.

Het icoon Info Ad Choices icon voldoet aan de branchenormen en wordt uitgevouwen tot expanded Ad Choices icon als gebruikers hun muisaanwijzer op het icoon plaatsen. Als gebruikers op dit label klikken, gaan ze naar een pagina die door Google wordt gehost. Deze pagina bevat de door het IAB aangegeven tekst en de Advertentie-instellingen. Hier kunt u bepalen welke typen advertenties (bijvoorbeeld 'Kunst en entertainment' of 'Reizen') u te zien krijgt in het Google Display Netwerk. Daarnaast worden gebruikers omgeleid naar de pagina youronlinechoices. Dit is een gids voor online adverteren op basis van gedrag en online privacy.

Dit nieuwe icoon en label hebben geen invloed op de prestaties van advertenties.

Het icoon Ad Choices icon is samengevouwen 19 x 15 pixels en 76 x 15 pixels als het is uitgevouwen expanded Ad Choices icon. Het icoon wordt rechtsboven in display-advertenties, rechtsonder in tekstadvertenties en linksonder in videoadvertenties weergegeven.

Voorbeeld in display-advertenties
example of display ads with AdChoices icon
Voorbeeld in tekstadvertenties
example of text ad with AdChoices icon
Voorbeeld in videoadvertenties

Informatie waarvan kopers op de hoogte moeten zijn

De nieuwe melding wordt weergegeven in alle tekstadvertenties, advertenties met statische afbeeldingen en advertenties van derden wanneer ze worden weergegeven op uitgeverspagina's in het Google Display Netwerk, behalve voor uitgevers die hun eigen advertenties genereren via JS-/XML-feeds.
Google plaatst de melding automatisch rechtsboven in advertenties. Als de nieuwe melding echter een deel van de display-advertentie bedekt, willen adverteerders mogelijk hun ontwerp aanpassen. Mogelijk is er ook een aanpassing van het advertentiemateriaal voor verschillende talen nodig als reactie op het nieuwe icoon.

Wat uitgevers moeten doen voor naleving van het beleid

• Als u de implementatie van iframe-advertentieblokken van Google gebruikt, is er geen actie nodig.
  • Als u uw eigen advertentieblok heeft geïmplementeerd met JS/XML of als u een direct iframe gebruikt, moet u overschakelen op de standaard iframe-implementatie of uw code updaten zodat deze voldoet aan de nieuwe richtlijnen.
  • Als u voor video de IMA-SDK niet gebruikt, moeten videospelers de weergave van VAST Icon en IconClickFallbackImage ondersteunen en IconClickThrough activeren op platforms waar doorklikken kan worden ondersteund (mobiel, desktop). Deze ondersteuning moet in het verzoek worden aangegeven met de parameter wta.

Voor alle advertenties die worden weergegeven in het Google Display Netwerk en in het Engels of een EMEA-taal op uitgeverspagina's verschijnen, wordt het icoon in de advertentie weergegeven als de uitgever de standaard iframe-implementaties gebruikt. Alle partners die de standaard iframe-implementatie voor advertentieblokken van Google gebruiken waarmee advertenties worden weergegeven in een van de ondersteunde talen, krijgen automatisch een icoon in de advertentie te zien (vertaald naar de juiste taal).

Als u het oude icoon ziet in advertenties die op bepaalde sites worden weergegeven en het nieuwe icoon op andere sites, moet u deze wijziging zelf implementeren.