Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Advertenties negeren op sites die samenwerken met Google

De functie 'Deze advertentie negeren' biedt gebruikers de mogelijkheid advertenties te sluiten of bepaalde advertenties niet meer te zien en aan te geven welke advertenties ze niet interessant vinden. Deze functie heeft voordelen voor iedereen:

• Gebruikers: gebruikers hebben meer controle over de advertentiebeleving.
  • Adverteerders: adverteerders betalen niet langer voor de weergave van advertenties aan mensen die hier geen interesse in hebben.
  • Uitgevers: relevantere advertenties voor gebruikers, hogere tevredenheid met betrekking tot de site en grotere betrokkenheid van gebruikers.

Hoe 'Deze advertentie negeren' werkt

'Deze advertentie negeren' is een kleine overlay die rechtsboven in advertentiemateriaal wordt weergegeven. Hiermee kan een gebruiker aangeven dat hij of zij een bepaalde advertentie niet meer wil zien en wordt er geprobeerd te voorkomen dat deze of vergelijkbare advertenties opnieuw aan de gebruiker worden weergegeven. Visuele functies, de adverteerder en de bestemmingspagina van de advertentie zijn allemaal factoren op basis waarvan wordt bepaald in hoeverre advertenties overeenkomen.

Gebruikers kunnen een advertentie als volgt negeren:

1. Klik of tik op x in de advertentie die u wilt negeren.
  2. Klik of tik op Deze advertentie niet meer weergeven.
  3. Geef eventueel een reden aan waarom u de advertentie niet langer wilt zien. Beschikbare opties:

• Deze advertentie meerdere keren gezien (gericht op advertentiefrequentie/remarketing)
    • Advertentie bedekte content (gericht op pagina-indeling/gedrag van advertentieweergave)
    • Advertentie was ongepast (gericht op mogelijk ongepaste content)
    • Niet geïnteresseerd in deze advertentie (gericht op niet-overeenkomende targeting en personalisatie van advertenties)
    • Al gekocht (remarketing)

Soms kan Google de optie 'Deze advertentie niet meer weergeven' niet bieden en wordt in plaats daarvan de optie 'Deze advertentie melden' geboden.

Mogelijk wordt dezelfde advertentie opnieuw weergegeven voor een gebruiker nadat de gebruiker deze advertentie negeert. Dit kan onder andere in de volgende omstandigheden voorkomen:

• De gebruiker wist de cookies.
  • De gebruiker bezoekt een website die buiten het Google Display Netwerk valt.
  • De adverteerder gebruikt een ander bedrijf om de advertentie weer te geven.
  • De advertentiesystemen van Google herkennen het apparaat van de gebruiker niet als ingelogd.
  • De gebruiker heeft 'Advertentie geblokkeerd' geselecteerd om een probleem te melden met de plaats van de advertentie in plaats van een probleem met de content.

'Deze advertentie negeren' voor Google Ads en Display & Video 360

De functie 'Deze advertentie negeren' is beschikbaar voor bepaald advertentiemateriaal dat wordt weergegeven door Google Ads en Display & Video 360. Hoewel u de mogelijkheid heeft de optie uit te schakelen voor advertentiemateriaal dat wordt weergegeven via Ad Manager, kan de optie niet worden uitgeschakeld voor advertentiemateriaal dat wordt weergegeven via Google Ads en Display & Video 360.

Als een gebruiker is ingelogd op een Google-account en advertentiepersonalisatie is ingeschakeld, worden door de gebruiker genegeerde advertenties genegeerd op alle apparaten waarop de gebruiker is ingelogd. Genegeerde advertenties kunnen nog wel worden weergegeven aan gebruikers die advertentiepersonalisatie hebben uitgeschakeld.

'Deze advertentie negeren' voor Ad Manager

Voor Ad Manager is het volgende van toepassing voor 'Deze advertentie negeren':

• De optie wordt standaard toegepast op regelitems waarvoor genegeerd beeldadvertentiemateriaal wordt weergegeven via Ad Manager.
  • De optie is alleen beschikbaar voor beeldadvertentiemateriaal en niet voor andere typen advertentiemateriaal die worden weergegeven via Ad Manager.
  • De optie wordt niet toegepast op advertentiemateriaal dat via 100% sponsoringcampagnes wordt weergegeven via Ad Manager.

De optie 'Deze advertentie negeren' uitschakelen voor beeldadvertentiemateriaal dat wordt weergegeven via Ad Manager:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Algemene instellingen en dan Netwerkinstellingen.
  3. Deselecteer 'Deze advertentie negeren' inschakelen.

Rapporteren over 'Deze advertentie negeren' voor Ad Manager

U kunt een Query-toolrapport uitvoeren voor 'Deze advertentie negeren' via een historisch rapport. Specifieke statistieken zijn onder meer:

• Totaal aantal vertoningen dat in aanmerking komt voor negeren: het aantal vertoningen waarop de overlay 'Deze advertentie negeren' is toegepast.
  • Totaal aantal genegeerde vertoningen: het aantal vertoningen waarbij de gebruiker ervoor heeft gekozen de advertentie te negeren.

De rapportage voor 'Deze advertentie negeren' omvat Google Ads, Display & Video 360 en Ad Manager.