Inzicht krijgen in advertentieweergave met de Google Publisher Console

Meer informatie over waarom uw advertenties wel of niet zijn weergegeven

Er zijn enkele verschillende manieren om de Publisher Console te bekijken. Deze console kan alleen worden gebruikt op webpagina's met Google-uitgeverstags.

Nadat u de Publisher Console heeft geopend, klikt u op Openen in weergavetools om meer informatie over de advertentie te bekijken.

In het gedeelte Weergavetools kunt u onder meer achterhalen waarom bepaalde advertenties zijn weergegeven en andere niet en welk regelitem zou worden weergegeven als u de advertentieruimte opnieuw zou aanvragen.

De Publisher Console ondersteunt nu advertentieruimten voor Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) met zowel bovenliggende als onderliggende netwerkcodes.

De Publisher Console openen met bookmarks (aanbevolen)

Maak een bookmark waarmee een JavaScript-functie wordt uitgevoerd die de Google Publisher Console opent bij weergave van een pagina waarop de GPT-bibliotheek is geladen (dat wil zeggen: elke pagina waarop advertenties worden weergegeven met GPT).

Stel deze functie in via elke browser in desktop- of mobiele webomgevingen. Zo maakt u de bookmark in Chrome:

1. Klik op Meer en dan Bookmarks en dan Bookmarkmanager.
  2. Klik in Bookmarkmanager op Meer en dan Nieuwe bookmark toevoegen.
  3. Geef een naam op voor de bookmark (bijvoorbeeld Publisher Console).
  4. Kopieer en plak deze code in het vak URL:
    javascript: googletag.openConsole()
  5. Klik op Opslaan.
  6. Ga naar een website waar advertenties worden weergegeven met GPT.
  7. Klik op de zojuist gemaakte bookmark om de Publisher Console te openen.
    • U ziet de bookmark daar waar u deze in stap 2 heeft neergezet. De bookmark kan bijvoorbeeld worden getoond op de bookmarkbalk onder de adresbalk.
    • Voor mobiel internet moet u de bookmark mogelijk laden via de adresbalk.

Andere opties om de Publisher Console te openen

De JavaScript-console van de browser gebruiken

Nadat de pagina is geladen, typt u javascript: googletag.openConsole() in de JavaScript-console van uw browser en voert u de code uit.

Als u de JavaScript-console in Chrome wilt openen, klikt u op Meer in uw browser en selecteert u Meer hulpprogramma's en dan Hulpprogramma's voor ontwikkelaars. Klik op Console.

De URL aanpassen

Deze optie werkt niet voor alle websites.

Voordat u de pagina laadt, voegt u een van deze querytekenreeksparameters toe aan de URL van uw pagina in de adresbalk van de browser:

• google_console=1: hiermee kan de Publisher Console worden in- en uitgeschakeld via een sneltoets (zie hieronder).
    Voorbeeld: http://www.example1.com?google_console=1
  • google_force_console=1: hiermee wordt de Publisher Console automatisch weergegeven nadat de pagina is geladen.
    Voorbeeld: http://www.example2.com?p1=AAA&p2=BBB&google_force_console=1

De Publisher Console aan- of uitzetten

Nadat u de Google Publisher Console heeft geladen via een van de bovenstaande methoden, kunt u deze aan- en uitzetten met de sneltoets Ctrl+F10 (of fn+control+F10 op een Mac).

Wilt u niet dat de Google Publisher Console wordt geladen als volgende pagina's worden geladen, dan moet u de Console sluiten. Klik rechtsboven in de Console op Sluiten.

Inzicht krijgen in uw advertentieweergave

De Publisher Console is verdeeld in 2 tabbladen: Advertentieruimten en Paginaverzoeken. De Publisher Console biedt ook rechtstreekse links naar de pagina met Publisher Ads Audits for Lighthouse en Ad Manager-weergavetools, evenals om een specifiek advertentieblok te openen in Ad Manager.

Documentatie voor ontwikkelaarsMeer informatie over het oplossen van problemen in de Publisher Console vindt u in de ontwikkelaarsdocumentatie voor Google-uitgeverstags.

Het tabblad Advertentieruimten

Alle advertentieruimten op uw pagina worden vermeld op het tabblad Advertentieruimten. Voor elke advertentieruimte ziet u de volgende informatie:

• Formaat van advertentieruimte
  • Div-ID
  • Regelitem-ID*
  • Advertentiemateriaal-ID*
  • Query-ID: Support kan deze ID gebruiken om uw advertentieweergave te checken. We raden u aan uw sessie te delen tijdens probleemoplossing.

* Als de advertentieruimte geen regelitem- of advertentiemateriaal-ID bevat, betekent dit dat de advertentie niet is weergegeven via een gereserveerd regelitem.

Advertentiemateriaal inspecteren

Zoek de advertentie die u wilt inspecteren en klik op Advertentiemateriaal inspecteren.

U wordt omgeleid naar uw Ad Manager-netwerk om de details van het advertentiemateriaal voor de betreffende advertentieruimte te door te nemen. Hier wordt vermeld waar het advertentiemateriaal is weergegeven en kunt u de advertentie blokkeren of melden wegens beleidsschendingen.

U kunt deze informatie rechtstreeks met het supportteam van Ad Manager delen. Klik boven de weergavegegevens op Deze sessie delen en kopieer de URL. Deel deze URL met support voor uitgevers.

Het tabblad Details van advertentiemateriaal is alleen zichtbaar voor gebruikers met weergave- en blokkeringsrechten voor Ad Exchange.

Het tabblad Paginaverzoeken

Op het tabblad Paginaverzoeken kunt u een tijdlijn en de status bekijken van alle advertentieverzoeken die door uw pagina zijn gedaan.

Problemen met de Publisher Console oplossen

Meer informatie over het oplossen van problemen in de Publisher Console vindt u in de ontwikkelaarsdocumentatie voor Google-uitgeverstags.

Deel uw feedback met ons

Klik op Send feedback button om feedback te sturen over de tool Publisher Console. Als u meer support nodig heeft, kunt u onze supportopties bekijken.