Ad Exchange-regelitems

Geef aan welke voorraad beschikbaar is voor Authorized buyers

Nieuwe traffickingfunctionaliteit
Als u de nieuwe gebruikersinterface voor trafficking gebruikt, ziet Ad Manager er mogelijk anders uit

Dit artikel gaat over de nieuwe traffickingfunctionaliteit. Als u de vorige versie nog steeds gebruikt, vindt u in dit opmerkingenvak instructies of gedrag dat de vorige traffickingfunctionaliteit weerspiegelt:

Vorige traffickingfunctionaliteit

Instructies of gedrag dat de vorige traffickingfunctionaliteit weerspiegelt.

Meer informatie over de verbeteringen en wijzigingen in Ad Manager vindt u in Wijzigingen in Google Ad Manager en Verbeteringen in Google Ad Manager.

Met Ad Exchange-regelitems kunt u bepalen welke voorraad beschikbaar is voor Authorized buyers. De meeste instellingen, zoals targeting en frequentielimieten, zijn gelijk aan andere typen regelitems. In dit artikel worden de verschillen in de instellingen en veelgestelde vragen uiteengezet.

Voordat u begint

U moet een Ad Exchange-account koppelen aan Ad Manager voordat u nieuwe Ad Exchange-regelitems kunt maken of rendementsgroepen kunt gebruiken.

Moet ik een rendementsgroep of een regelitem gebruiken?

• Gebruik een rendementsgroep als u uw primaire Ad Exchange-account wilt gebruiken om het rendement te maximaliseren met bemiddeling voor mobiele apps of Open bieden.
  • Gebruik een Ad Exchange-regelitem als u meerdere gekoppelde Ad Exchange-accounts wilt gebruiken voor verschillende segmenten van uw voorraad.

Ad Exchange-regelitems maken

1. Ga naar Levering en dan Orders.
  2. Zoek een bestaande order of maak een nieuwe order.
  3. Maak een regelitem met de volgende instellingen. We raden u aan één regelitem per voorraadtype te maken en ze in dezelfde order te groeperen.
    • Selecteer het Ad Exchange-regelitemtype.
    • Kies een van de Ad Exchange-accounts die zijn gekoppeld aan uw Ad Manager-netwerk.
    • Voeg unieke voorraadtargeting toe.

Als u meerdere AdSense- of Ad Exchange-regelitems op hetzelfde prioriteitsniveau heeft, moet u ervoor zorgen dat ze verschillende targetingcriteria bevatten. Als er meer dan één AdSense- of Ad Exchange-regelitem in aanmerking komt voor een advertentieverzoek, kiest Ad Manager willekeurig een regelitem om te concurreren, waardoor u mogelijk niet de hoogste opbrengst genereert. Meer informatie

4. Klik op Opslaan.

Advertentiemateriaal toevoegen aan Ad Exchange-regelitems

1. Zoek uw Ad Exchange-regelitem in Ad Manager.
  2. Klik op het tabblad Advertenties van het regelitem.

Klik op Advertentiemateriaal automatisch genereren om advertentiemateriaal toe te voegen dat alle formaten bevat die zijn gedefinieerd in uw instellingen voor uw Ad Exchange-regelitem. Of vouw het gele vak 'Advertentiemateriaal nodig' uit en klik op Nieuw advertentiemateriaal om handmatig advertentiemateriaal te configureren.

Vorige traffickingfunctionaliteit

Klik op Advertenties toevoegen en dan Nieuw advertentiemateriaal om handmatig advertentiemateriaal te configureren.

Gebruikt u meerdere formaten? Maak één regelitem dat één advertentiemateriaalitem voor elk formaat bevat.
    Als u bijvoorbeeld een advertentieblok heeft dat 300 x 250 en 300 x 600 ondersteunt en deze voorraad beschikbaar wilt maken voor Ad Exchange, target u dat advertentieblok met één Ad Exchange-regelitem dat beide advertentieformaten bevat.
  3. Klik op Opslaan.

Nadat u advertentiemateriaal heeft toegevoegd, kunt u het Ad Exchange-account dat aan het regelitem of type regelitem is gekoppeld niet meer wijzigen. Zelfs als het advertentiemateriaal later uit het regelitem wordt verwijderd, moet u een nieuw regelitem maken om een ander Ad Exchange-account aan het regelitem te koppelen.

Algemene vragen

Kan ik een Ad Exchange-fragment distribueren in een regelitem van het type Prijsprioriteit?

Dat wordt niet aanbevolen. Kopers kunnen deze substandaardconfiguratie detecteren en lager bieden (of helemaal niet). Hiervoor is een aangepaste passback-oplossing nodig zodat Ad Manager een ander regelitem kan selecteren. Dit leidt tot vertraging en verwarring in de rapportage. Informatie die door Ad Manager via Ad Exchange-regelitems wordt doorgegeven om de weergave van advertenties en rapportages te verbeteren, gaat ook verloren.

Moet ik Ad Exchange-tags toevoegen aan mijn website?

Nee. Zodra u AdSense- en Ad Exchange-regelitems in Google Ad Manager distribueert, kunnen de Ad Exchange-regelitems via uw Google-uitgeverstags worden geleverd. U hoeft geen afzonderlijke Ad Exchange-tags rechtstreeks op uw website te plaatsen.

Hoe wordt de paginavormgeving beïnvloed?

AdSense- en Ad Exchange-regelitems die worden geleverd via Google Ad Manager staan los van andere AdSense-regelitems op uw webpagina. De functie die AdSense gebruikt om een volledige pagina in te delen en om te voorkomen dat één advertentie dubbel wordt weergegeven, wordt uitgeschakeld door de functie AdSense in Google Ad Manager.