Release-opmerkingen voor Google Ad Manager

Nieuw op 21 november 2022

Advertenties distribueren en weergeven

Nieuwe probleemoplossingsfunctie Advertenties op webpagina's in Weergavetools
U kunt problemen met niet-overeenkomende targeting die bestaan tussen de targeting van een advertentieverzoek en regelitems die zijn ingesteld met aangepaste of voorraadtargeting, nu beter identificeren. Uitgevers kunnen de functie Advertenties op webpagina's gebruiken om regelitems te vinden die geen vertoning hebben weergegeven vanwege niet-overeenkomende targeting.

Voor toegang tot de functie in Ad Manager klikt u op Weergave en dan Weergavetools en dan Advertenties op webpagina's.

Netwerkinstellingen beheren

Nieuwe instellingen voor first-party gebruikers-ID's
Als cookies van derden (op internet) of apparaat-ID's (in iOS-apps) niet beschikbaar zijn, gebruikt Ad Manager als reserve ID's die zijn beperkt tot de eigen sites of apps van een uitgever. Deze zogenoemde first-party ID's worden gebruikt voor functies voor advertentieweergave, zoals frequentielimieten in reserveringscampagnes. De ID's kunnen ook namens de uitgever worden gebruikt om frequentielimieten voor kopers en advertentiepersonalisatie voor programmatic verkeer te ondersteunen.

Lees het artikel First-party gebruikers-ID's aanzetten voor meer informatie over de gerelateerde netwerkinstellingen.

Binnenkort

• Nieuwe dimensie: Automatisch vernieuwd verkeer
    De dimensie Automatisch vernieuwd verkeer geeft aan of het verkeer afkomstig is van automatisch vernieuwd advertentieverzoeken. Dergelijke verzoeken kunnen advertenties of content automatisch weergeven of wijzigen.
  • Update van meting van Actieve weergave
    Actieve weergave stapt over van een eigen techniek voor zichtbaarheidsmeting naar het gebruik van de Open Measurement-SDK voor display-voorraad voor mobiele apps in Ad Manager. Deze wijziging zorgt ervoor dat Actieve weergave overeenkomt met de branchenorm. Sommige uitgevers zien mogelijk een wijziging in de meetbaarheid en zichtbaarheid van display-voorraad voor mobiele apps. Deze wijziging is alleen van invloed op de meting van Actieve weergave voor voorraad voor mobiele apps. Ga naar de Open Measurement-SDK voor mobiele advertenties (iOS | Android) voor meer informatie en om de Open Measurement-norm voor obstakels te volgen.

Eerdere release-opmerkingen bekijken