AdSense instellen in Google Ad Manager

Voorraad beschikbaar maken voor AdSense-kopers

Bied AdSense-kopers meer toegang tot voorraad om advertenties weer te geven, zodat u inkomsten kunt genereren met elke vertoning in uw netwerk en zo opbrengst kunt genereren. AdSense kan op 3 verschillende manieren worden ingesteld in Google Ad Manager: op netwerkniveau voor alle advertentieblokken, voor afzonderlijke advertentieblokken of via regelitems.

U kunt een of meer van deze opties hanteren om AdSense-kopers toegang te geven tot uw voorraad. Instellingen voor AdSense-advertentieblokken krijgen echter voorrang op netwerkinstellingen. U kunt afzonderlijke advertentieblokken handmatig deactiveren zodat deze niet beschikbaar zijn voor AdSense, zelfs als u AdSense heeft geactiveerd voor uw netwerk.

Optie 1

Gebruik het netwerkniveau als u alle of de meeste van uw advertentieblokken beschikbaar wilt maken voor AdSense-kopers.

Als u AdSense activeert voor uw netwerk, worden alle advertentieblokken in uw netwerk weergegeven als beschikbaar om te concurreren met biedingen van AdSense-kopers. U kunt handmatig afzonderlijke advertentieblokken deactiveren zodat deze niet meer beschikbaar zijn voor AdSense.*

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Voorraad en dan Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer Opbrengst van niet-verkochte voorraad maximaliseren met AdSense.
  4. Klik op Opslaan.

Optie 2

Gebruik advertentieblokken als u slechts kleinere delen van uw advertentieblokken beschikbaar wilt maken voor AdSense.

Als u AdSense activeert voor advertentieblokken, worden alleen afzonderlijke advertentieblokken weergegeven als beschikbaar voor AdSense-kopers.*

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Voorraad en dan Advertentieblokken.
  3. Klik op de naam van het advertentieblok dat u wilt bewerken of maak een nieuw advertentieblok.
  4. Selecteer Opbrengst van niet-verkochte voorraad maximaliseren met AdSense.
  5. Klik op Opslaan.

Optie 3

Gebruik regelitems als het AdSense-regelitemtype is geactiveerd voor uw Ad Manager-netwerk (u kunt de beschikbaarheid hiervan controleren door een regelitem toe te voegen). Neem contact op met uw Ad Manager-beheerder als dit niet is geactiveerd.

Als deze instelling is geactiveerd, kunt u AdSense-regelitems toevoegen en specifieke voorraad targeten die beschikbaar is voor AdSense-kopers. Naast het targeten van advertentieblokken kunt u ook andere targeting toepassen op het regelitem waarmee het type voorraad dat beschikbaar is voor AdSense wordt beperkt.

AdSense concurreert om advertenties die op Ad Exchange lijken, maar AdSense geeft niets weer in mobiele apps. AdSense is geschikt voor dynamische toewijzing. Als u van plan bent meerdere codes voor AdSense-webproperty's in uw netwerk te distribueren, kunt u uw AdSense-account koppelen aan Ad Manager.

Advertenties van derden werken niet anders dan AdSense-advertenties.

*Als AdSense is geactiveerd op netwerk- of advertentieblokniveau, worden in die advertentieblokken automatisch alle relevante advertentietypen weergegeven en worden de optimale advertentiestijlen gebruikt. Dit betekent ook dat de beste kleuren en lettertypen automatisch worden geselecteerd voor de context waarin het advertentieblok een advertentie weergeeft.Handmatig beheer van stijlen is niet nodig.