Tips om meer verkeer naar uw site te genereren

In Google Search Console vindt u aantal effectieve strategieën om gebruikers naar uw site te trekken en de zichtbaarheid van uw pagina's te vergroten. Hieronder staan vijf manieren vermeld waarop u met deze tool de zichtbaarheid kunt vergroten van de content waar u zo hard aan heeft gewerkt.

1. Voeg uw pagina's toe aan de Google-index.

Door uw URL's aan te leveren via Google Search Console, helpt u de webcrawler van Google uw site vollediger en efficiënter te crawlen. Via Search Console kunt u al uw pagina's naar de Google-index versturen. Dat is vooral handig om ervoor te zorgen dat we informatie hebben over alle dynamisch gegenereerde URL's of pagina's op uw site waarnaar niet op de juiste wijze wordt gelinkt. Toevoeging van een pagina aan de index biedt echter geen garantie dat deze pagina ook wordt opgenomen. Het is evenmin van invloed op uw PageRank en het betekent ook niet dat u geen interessante en nuttige content meer hoeft te maken.

2. Ga na hoe Google uw site ziet.

Als we eenmaal toegang hebben tot uw site, kunt u de algemene woorden zien die worden gebruikt om te linken naar uw pagina's en die door Google worden gezien. Zo kunt u trends bekijken in de content van uw site en kunt u bepalen hoe hoog uw positie kan zijn voor specifieke zoekwoorden.

3. Voer een diagnose uit om potentiële problemen te ontdekken.

Als we problemen hebben om toegang te krijgen tot uw site of tot specifieke pagina's, laten we dit u weten (inclusief de reden daarvoor). Als we een pagina niet kunnen crawlen, kunnen we deze ook niet indexeren. Als u de door ons gesignaleerde fouten verhelpt, kunt u hiermee uw algemene dekking verbeteren. Als sommige van uw pagina's MediaPartners-Google (de AdSense-crawler) blokkeren, kunt u de analysetool voor robots.txt van Google Search Console gebruiken om ervoor te zorgen dat die wijzigingen crawlertoegang mogelijk maken. U kunt ook bekijken welke pagina's u voor andere Google-bots blokkeert. Zo kunt u experimenteren met wijzigingen om te zien hoe die van invloed zijn op hoe uw site wordt gecrawld.

4. Ga na welke zoekopdrachten verkeer naar uw site genereren.

Met Google Search Console kunt u nagaan welke Google-zoekopdrachten doorklikken naar uw site hebben gegenereerd en op welke positie u stond in de resultaten voor die zoekopdrachten. U kunt ook gegevens bekijken voor afzonderlijke property's en landen. Zo kunt u de zoekopdrachten bekijken van gebruikers in de Verenigde Staten die op Google Afbeeldingen zoeken, waarbij uw site in de zoekresultaten werd weergegeven. U kunt alleen de property's en landen bekijken waarvoor uw site gegevens bevat.

5. Vraag een heroverweging aan.

Als uw site is verdwenen uit de zoekresultaten, bekijkt u de kwaliteitsrichtlijnen van Google. Los vervolgens de eventuele problemen op uw site op en dien vanuit uw Google Search Console-account een verzoek tot heroverweging in. Het aanvraagformulier voor een heroverweging is alleen beschikbaar voor gebruikers van Google Search Console.