Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Inzicht in de opname- en conditioneringsstatus

De volgende processen moeten worden afgerond om advertenties weer te geven bij video on demand-content (VOD):

1. Opname van de MRSS-feed
  2. Opname van de videocontent
  3. Conditionering van de video (indien niet geconditioneerd)

U kunt de opname- en conditioneringsstatus bekijken op zowel de pagina met de contentlijst als de detailpagina. Op de detailpagina kunt u ook een herhaling van het contentopnameproces voor vooraf geconditioneerde content starten of niet-geconditioneerde content conditioneren.

Verbeteringen in contentopname- en conditioneringsstatus

U ziet nu een nauwkeurigere en meer actiegerichte status als u videocontent opneemt, zodat u eventuele fouten kunt oplossen.

Eerder liet Ad Manager de status Geconditioneerd zien voor zowel opgenomen content die vooraf was geconditioneerd als voor niet-geconditioneerde content die was geconditioneerd.
Voor uitgevers die de externe API gebruiken, zijn deze nieuwe statussen beschikbaar vanaf de release van mei 2023. Vóór deze release zijn alleen de oudere versies van de status beschikbaar.

Vergelijkingen tussen de statussen voor contentopname die zichtbaar zijn in de externe API en de Ad Manager-interface komen pas na deze API-release overeen.

Content filteren op status

Zo filtert u uw videocontent op status:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Video en dan Content om de pagina met de contentlijst te bekijken.
  3. Klik op Nieuw filter toevoegen en selecteer DASH-status of HLS-status.
  4. Selecteer uw filters en klik op Toepassen.

U kunt de pagina met contentgegevens openen voor meer informatie over een opname of conditionering die tot een succes, waarschuwing of fout heeft geleid.

Statussen per filtercategorie

Filter Bevat statussen
Geslaagd
  • Opgenomen: wordt getoond voor vooraf geconditioneerde content die is opgenomen. Dit wordt ook weergegeven voor korte content (content zonder weergavepunten, waarvoor geen conditionering is vereist).
  • Geconditioneerd: Wordt getoond voor niet-geconditioneerde content die is geconditioneerd.
Waarschuwing
  • Geconditioneerd met waarschuwingen
  • Opgenomen met waarschuwingen
Mislukt
  • Mislukt

Pagina met contentlijst

De lijstpagina van de videocontentstatus met een opgenomen HLS-status.

1. Op de pagina met de contentlijst staat de status.

Detailpagina van content

De detailpagina van de videocontentstatus met een opnamestatus en een optie voor opname voor DAI.

2. Op de detailpagina van content ziet u de opnamestatus en de vooraf geconditioneerde status.
3. Vanaf deze pagina kunt u een herhaling van het contentopnameproces starten of niet-geconditioneerde content conditioneren.

Vooraf geconditioneerde content

Klik op Opname voor DAI op de detailpagina om het contentopnameproces te herhalen. Dit proces omvat onder meer:

• Mediasegmenten downloaden en analyseren om tijdsignalen voor ondertiteling te extraheren
  • Validaties uitvoeren
  • Verwerking van tags voor advertentie-onderbrekingen
  • Verwijdering van queryparameters voor Akamai-URL's

Niet-geconditioneerde content

Klik op de detailpagina op Voorwaarde voor DAI om de conditionering van content te starten.