Programmabeleid van Ad Manager en Ad Exchange

Over bevestigde klikken

Als gebruikers op een mobiele advertentie klikken waarvoor het mechanisme voor bevestigde klik is ingeschakeld, vragen we ze voortaan om op de knop 'Pagina bezoeken' te klikken, om zo te bevestigen dat het hun bedoeling was om naar de pagina van de adverteerder te gaan.

Vóór de eerste klik op een tekstadvertentie Na de eerste klik op een tekstadvertentie (behalve na een klik op de pijl)

Waarom is het mechanisme voor bevestigde klik ingevoerd?

Ons systeem heeft vastgesteld dat de advertenties op de betreffende sites onbedoelde klikken genereren op mobiele apparaten. Dit leidt tot een slechte gebruikerservaring omdat de gebruikers op bestemmingspagina's van adverteerders terechtkomen en niet bij de bedoelde content.

Door de tweede klik te introduceren, verbeteren we de werking door de gebruiker te laten bevestigen dat deze de geadverteerde pagina wil bezoeken.

Afgeraden implementaties

Bekijk deze video over onbedoelde klikken. Als u begrijpt waardoor onbedoelde klikken worden veroorzaakt, kunt u ervoor zorgen dat dit zo weinig mogelijk gebeurt, krijgt u nauwkeurigere rapportagegegevens en wordt de gebruikerservaring verbeterd.

Understanding Policy: Accidental Clicks

Bij de plaatsing van links, afspeel-, download- en navigatieknoppen (bijv. 'Vorige' of 'Volgende'), gamevensters, videospelers, dropdownpijlen of apps moet u erop letten dat u deze niet te dicht bij advertenties plaatst. Dit kan namelijk leiden tot onbedoelde klikken.

Hier volgen enkele voorbeelden van implementaties waarop u moet controleren:

• Advertenties die in de buurt van navigatie-elementen staan
  • Navigatie-elementen die als overlay over display-advertenties zijn geplaatst
  • Knoppen die boven op of in de buurt van advertenties staan
  • Sitecontent die boven op of in de buurt van advertenties staat
  • Dynamisch aangepaste sitecontent die verwarring veroorzaakt
  • Schendingen van het beleid voor advertentieplaatsingen

Aanbevolen implementaties

• Voeg opvulling toe aan de boven- en onderkant van advertentieruimten, met name voor inFeed- of inArticle-advertenties en vastgezette advertenties.
  • Label advertenties op een duidelijke manier.
  • Declareer vastgezette advertenties.
  • Plaats advertenties uit de buurt van klikbare content of navigatieknoppen, zoals de knop Volgende, op mobiele sites.
  • Zet het formaat van de container voor advertentieblokken vast, met name in inArticle-advertenties, zodat de content van uw site niet opzij wordt geschoven als deze wordt geladen.
  • Verbeter de mobiele paginasnelheid van uw site. Een lage mobiele snelheid kan ertoe leiden dat advertenties trager worden geladen en dat ze onverwacht aan gebruikers worden weergegeven terwijl ze op uw mobiele site scrollen.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt het mechanisme voor bevestigde klik toegepast?

Bevestigde klikken worden alleen toegepast op advertentieruimten die onbedoelde klikken veroorzaken bij gebruikers op mobiele apparaten. Dankzij deze wijziging wordt de algehele gebruikerservaring van uw site verbeterd en wordt het aantal onbedoelde klikken beperkt. Uiteindelijk leiden minder onbedoelde klikken tot blijere gebruikers en betere advertentieprestaties.

Hoe kan ik de hoeveelheid onbedoelde klikken op mijn advertentieruimten verminderen voor mobiele apparaten?

Eerst moet u bepalen welke advertentieruimten voor een slechte gebruikerservaring zorgen op mobiele apparaten. Dit doet u door de niet-toegestane en aanbevolen implementaties hierboven te controleren. Als u de gebruikerservaring op mobiele apparaten wilt verbeteren en het aantal onbedoelde klikken wilt verlagen, moet u de implementatie van advertentieblokken en de snelheid op mobiele apparaten verbeteren.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen de toepassing van bevestigde klikken?

Er wordt geen gebruik gemaakt van handmatige beoordelingen. Het systeem past bevestigde klikken automatisch toe als het detecteert dat het aantal onbedoelde klikken een bepaalde drempel overschrijdt. Andersom stopt het systeem ook automatisch met het gebruik van bevestigde klikken als het aantal onbedoelde klikken onder een bepaalde drempel komt.

Waarom is er verschil in het effect van bevestigde klikken tussen desktops, tablets en mobiel internet?

Het mechanisme voor bevestigde klik is alleen ingeschakeld voor mobiele voorraad. Het heeft geen gevolgen voor advertentievoorraad voor desktops en tablets.

Waarom is mijn CTR/opbrengst/RPM gedaald?

Er zijn veel factoren die de prestaties van een advertentie bepalen, zoals CTR, CPC, gebruikersintentie, ROI van adverteerders, enz. Een lagere CTR betekent geen lagere opbrengst op de lange termijn. Dankzij deze wijziging wordt de algehele gebruikerservaring van uw site verbeterd en wordt het aantal onbedoelde klikken beperkt. Uiteindelijk leidt dit tot blijere gebruikers en betere advertentieprestaties. CTR is absoluut een belangrijk signaal, maar als u de activiteit na de klik weet te maximaliseren, heeft iedereen daar baat bij.

Het is me opgevallen dat er nu twee keer op mijn display-advertenties moet worden geklikt. Waarom is dit beter voor de gebruikerservaring?

Ons systeem heeft vastgesteld dat de beeldadvertenties op de betreffende sites onbedoelde klikken genereerden. Dit leidt tot een slechte gebruikerservaring omdat de gebruikers op bestemmingspagina's van adverteerders terechtkomen en niet bij de bedoelde content. Door de tweede klik te introduceren, verbeteren we de werking door de gebruiker te laten bevestigen dat deze de geadverteerde pagina wil bezoeken.

Waarom is dit gedrag voor sommige sites wel gewijzigd en voor andere sites niet?

Ons systeem meet de klikkwaliteit op basis van verschillende factoren. Bepaalde content, indelingen en plaatsingen kunnen de klikkwaliteit verlagen. Het systeem merkt het op als dit gebeurt en wijzigt het gedrag van de beeldadvertenties om de kwaliteit te verbeteren.

Ik heb mijn hele site gecontroleerd en ik heb de advertentieruimten verbeterd die niet aan de bovenstaande aanbevolen implementaties voldeden. Waarom is het mechanisme voor bevestigde klik nog steeds actief in mijn account?

Het systeem houdt rekening met gegevens over een lange periode. Het mechanisme voor bevestigde klik wordt alleen uitgeschakeld en uit uw account verwijderd als het systeem een aanhoudende verbetering constateert in de algehele klikkwaliteit.