Administrer posisjonsloggen

I løpet av de neste månedene blir navnet på innstillingen Posisjonslogg endret til Tidslinje. Hvis Posisjonslogg er slått på i kontoen din, kan det hende du ser Tidslinje i app- og kontoinnstillinger.

Posisjonsloggen er en Google-kontoinnstilling som lager en tidslinje – det vil si et personlig kart som gjør det lettere å huske

• steder du drar til
  • ruter til reisemål
  • turer du tar

Den kan også brukes for å få en personlig tilpasset opplevelse overalt på Google, basert på hvor du reiser.

Når posisjonsloggen er på, lagres den nøyaktige enhetsposisjonen regelmessig (selv når Google-apper ikke er i bruk) på

• enhetene dine
  • Googles tjenere

For å gjøre Google-funksjonene nyttige for alle kan vi bruke dataene dine til å

• vise informasjon basert på anonymiserte posisjonsdata, for eksempel
    • populære tidspunkter
    • miljøstatistikk
  • oppdage og forhindre svindel og uriktig bruk
  • forbedre og utvikle Google-tjenester, for eksempel annonseprodukter
  • hjelpe bedrifter med å fastslå om folk besøker butikkene deres på grunn av annonser, hvis du har Nett- og appaktivitet slått på
    • Vi deler bare anonyme anslag, ikke personlige data, med bedrifter.
    • Denne aktiviteten kan inkludere informasjon om posisjonen din fra enhetens generelle område og IP-adresse.

Finn ut mer om hvordan Google bruker posisjonsdata.

Dette bør du vite om posisjonsloggen:

• Posisjonsloggen er av som standard. Vi kan bare bruke posisjonsloggen hvis du slår den på.
  • Du kan når som helst slå av posisjonsloggen i aktivitetslagringen for Google-kontoen din.
  • Du kan gjennomgå og administrere posisjonsloggen. Du kan
Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå posisjonsloggen på eller av

Du kan når som helst slå av posisjonsloggen for kontoen din. Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, må administratoren din gjøre denne innstillingen tilgjengelig for deg. Hvis vedkommende gjør det, kan du bruke posisjonsloggen som alle andre brukere.

1. Gå til «Posisjonslogg»-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg hvorvidt kontoen din eller enhetene dine kan rapportere posisjonsloggen til Google:
  3. Kontoen din og alle enhetene dine: Slå Posisjonslogg på eller av øverst.
  4. Bare en bestemt enhet: Slå enheten på eller av under «Denne enheten» eller «Enheter på denne kontoen».

Når posisjonsloggen er på

Google kan anslå posisjonen din med

• signaler som wifi og mobilnettverk
  • GPS
  • sensorinformasjon

Enhetsposisjonen kan også brukes i bakgrunnen med jevne mellomrom. Når posisjonsloggen er på, lagres den nøyaktige enhetsposisjonen regelmessig (selv når Google-apper ikke er i bruk) på

• enhetene dine
  • Googles tjenere

Når du er logget på med Google-kontoen din, lagres posisjonsloggen på hver enhet der innstillingen «Enheter på denne kontoen» er slått på. Du finner denne innstillingen i innstillingene for posisjonsloggen i Google-kontoen.

Du kan velge hvilke enheter som kan sende posisjonsdata til posisjonsloggen. Innstillingene endres ikke for andre posisjonstjenester på enheten, for eksempel

Når posisjonsloggen er av

Enheten lagrer ikke posisjonen i posisjonsloggen.

• Det kan hende du har tidligere data fra posisjonsloggen i kontoen din. Du kan når som helst slette dem manuelt.
  • Innstillingene endres ikke for andre posisjonstjenester på enheten, for eksempel
  • Hvis innstillinger som Nett- og appaktivitet er på, men du slår av posisjonsloggen eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan Google-kontoen fortsatt lagre posisjonsdata som en del av bruken av andre Google-nettsteder, -apper og -tjenester. Denne aktiviteten kan inkludere informasjon om posisjonen din basert på enhetens generelle område og IP-adresse.

Slett posisjonsloggen

Du kan administrere og slette informasjon i posisjonsloggen med Google Maps-tidslinjen. Du kan velge å slette hele loggen din eller bare deler av den.

Viktig: Hvis du sletter informasjon i posisjonsloggen fra tidslinjen, får du ikke sett denne informasjonen igjen.

Bruk Google Maps-appen

Slett hele posisjonloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Merog så Innstillinger og personvern.
  4. Trykk på Slett hele posisjonsloggen under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en periode av posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Mer Merog så Innstillinger og personvern.
  4. Trykk på Slett en datoperiode fra posisjonsloggen under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en dag fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen.
  4. Velg dagen du vil slette.
  5. Trykk på Mer Merog så Slett dagen.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Slett et stopp fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen.
  4. Velg dagen med et stopp du vil slette.
  5. Trykk på stoppet du vil slette og så Slett Slett .
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Bruk en nettleser

Slett hele posisjonloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Trykk på Slett Slett .
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en dag fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Velg et år, en måned og dagen du vil slette.
  3. Trykk på Slett Slett .
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Slett et stopp fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Velg et år, en måned og dagen du vil slette.
  3. Ved siden av stoppet du vil slette, trykker du på Mer Merog så Fjern stopp fra denne dagen.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Slett oppføringer i posisjonsloggen automatisk

Du kan velge at oppføringer i posisjonsloggen som er eldre enn 3, 18 eller 36 måneder, skal slettes automatisk.

Bruk Google Maps-appen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Tidslinjen din Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Merog så Innstillinger og personvern.
  4. Rull ned til «Posisjonsinnstillinger».
  5. Trykk på Slett posisjonsloggen automatisk.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Bruk en nettleser

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Nederst til høyre klikker du på Innstillinger Settings icon og så Slett posisjonsloggen automatisk
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Dette skjer etter at du sletter deler av eller hele posisjonsloggen

Hvis du sletter deler av eller hele posisjonsloggen, kan personlige opplevelser overalt på Google bli dårligere eller gå tapt. Du kan for eksempel miste

• anbefalinger basert på steder du har vært
  • informasjon i sanntid om når du bør dra hjem eller til jobb for å unngå trafikken

Viktig: Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel Nett- og appaktivitet, og du setter posisjonsloggen på pause eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruken av andre Google-nettsteder, -apper og -tjenester. Posisjonsdata kan for eksempel lagres som en del av aktivitet i Søk og Maps når innstillingen for Nett- og appaktivitet er på, og inkluderes i bildene dine basert på innstillingene for kameraappen. Nett- og appaktivitet kan inkludere informasjon om posisjonen din basert på enhetens generelle område og IP-adresse.

Finn ut mer om bruk og diagnostikk for posisjonsloggen

Når du slår på posisjonsloggen, kan enheten sende diagnostikkinformasjon til Google om hva som fungerer og ikke fungerer i forbindelse med posisjonsloggen. Google behandler all informasjon som samles inn, i henhold til Googles personvernregler.

Hvilken informasjon kan deles av enheten din?

Enheten kan sende informasjon til Google for å bidra til å forbedre Google-apper, Google-produkter og Android-enheter. Google kan blant annet bruke informasjonen til å forbedre følgende:

• Batterilevetid: Vi anslår hvilke apper som bruker mest batteri på enheten, for å redusere batteriforbruket til funksjoner som brukes ofte.
  • Posisjonsnøyaktighet: Vi bruker posisjonssensorer og -innstillinger til å forbedre posisjonsanslag for apper og tjenester.

Informasjon telefonen kan sende til Google, kan inkludere

• kvaliteten og varigheten på tilkoblingene dine til
    • mobilnettverk
    • GPS
    • wifi-nettverk
    • Bluetooth
  • tilstanden til posisjonsinnstillingene dine
  • rapporter om omstarter og krasj
  • Google-apper du bruker til å slå posisjonsloggen av eller på
Hvordan bidrar delt informasjon til at Google blir bedre?

Bruks- og diagnostikkinformasjon kan bidra til å forbedre Google-apper, Google-produkter og Android-enheter. Google kan blant annet bruke informasjonen til å forbedre følgende:

• Batterilevetiden: Google kan bruke informasjon om hva som krever mest batteri på enheten din, og bidra til å redusere batteriforbruket for funksjoner som brukes ofte.
  • Posisjonsnøyaktigheten: Google kan bruke informasjon fra posisjonssensorer og -innstillinger til få mer nøyaktige posisjonsberegninger i apper og tjenester.

Finn ut mer om andre posisjonsinnstillinger