Tilpas, hvem der gemmes og foreslås som kontakter

Du får vist forslag til kontakter i visse Google-tjenester, f.eks. når du begynder at skrive navnet på en person i en ny mail i Gmail. Du kan selv styre, hvem der gemmes og foreslås som kontakter.

Hvem vises som forslag?

Forslagene er baseret på en række signaler i forbindelse med dine kontakter og interaktioner, f.eks. om en kontakt er stjernemarkeret, eller om du har sendt en mail til en kontakt for nylig. Foreslåede kontakter omfatter personer, du har føjet til dine kontakter. Personer, du har interageret med i Google-tjenester, gemmes automatisk i "Andre kontakter".

Tip!Du kan til enhver tid stoppe med at gemme kontakter automatisk.

Bestem selv, hvem der gemmes som kontaktpersoner

Tilføj selv kontaktpersoner
  1. Log ind på Google Kontaktpersoner. Du får vist en liste over de kontakter, du har tilføjet.
  2. Vælg TilføjOpret kontakt øverst til venstre.
  3. Angiv personens kontaktoplysninger.
  4. Vælg Gem.
Gem kontaktoplysninger, når du interagerer med andre

Når du interagerer med andre i Google-produkter, kan du automatisk gemme deres kontaktoplysninger, som omfatter:

• Navne
  • Mailadresser
  • Telefonnumre

Når denne indstilling er aktiveret, beholder du kontaktoplysningerne på:

• Brugere, du har delt indhold med, f.eks. et dokument i Drev.
  • Brugere, som deler indhold med dig, f.eks. delte album i Google Fotos.
  • Brugere, der deltager i de samme begivenheder eller grupper som dig.
  • Brugere, du markerer som kendte.
  • Personer, du accepterer kalenderinvitationer fra.

Begynd eller stop med at gemme automatisk

1. Gå til din Google-konto.
  2. Klik på Personer og deling i navigationspanelet til venstre.
  3. I panelet "Kontakter" skal du klikke på Kontaktoplysninger gemmes fra interaktioner.
  4. Aktivér eller deaktiver Gem kontaktoplysninger, når du interagerer med andre.
  5. Hvis du bruger Gmail, skal du vælge, om Gmail skal gemme kontaktoplysninger fra brugere, du sender mails til:
    1. Gå til dine Google-indstillinger på en computer.
    2. Vælg en af valgmulighederne under "Opret kontakter til autofuldførelse".
    3. Klik på Gem ændringer nederst på siden.

Rediger eller fjern kontaktpersoner

Hvis du vil undgå, at brugere vises som forslag, skal du følge vejledningen nedenfor for at fjerne dem.

Kontaktpersoner, som du har tilføjet
  1. Log ind på Google Kontaktpersoner.
  2. Klik eller tryk på en kontaktperson.
  3. Herfra kan du:
    • Redigere dine oplysninger: Vælg Rediger Rediger øverst til højre. Foretag de ønskede ændringer. Vælg Gem nederst.
    • Fjerne en kontakt: Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og så Slet.
Kontakter gemmes automatisk
  1. Log ind på Google Kontaktpersoner.
  2. Vælg Andre kontaktpersoner i venstre side.
  3. Klik eller tryk på en kontaktperson.
  4. Herfra kan du:
    • Redigere dine oplysninger: Vælg Føj til kontaktpersoner Tilføj personer øverst til højre. Foretag de ønskede ændringer. Vælg Gem nederst.
    • Fjerne en kontakt: Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og så Slet. Du kan forhindre kontakter i at blive tilføjet igen ved at følge vejledningen i, hvordan du stopper med at gemme automatisk.
true
Velkommen til din Google-konto!

Vi kan se, at du har en ny Google-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du får en bedre oplevelse med din Google-kontotjekliste.