Använda Avancerat skydd med Android-enheter

Ge ditt Google-konto och dina enheter Googles starkaste skydd. Läs mer om Avancerat skydd från Google.

När du har registrerat dig för Avancerat skydd får dina Android-enheter extra säkerhetsfunktioner som skyddar din data mot sofistikerade hackningsförsök.

Automatiska säkerhetsfunktioner för Android-enheter

Google Play Protect-appen

Android-enheterna har skydd mot skadlig programvara. Du kan använda Google Play Protect-appen, som söker efter skadlig programvara på Android-enheter. Läs mer om Google Play Protect.

När du har registrerat dig för Avancerat skydd genomsöks dina Android-enheter av Google Play Protect-appen automatiskt.

Installationer utanför Play Butik begränsas

När du har registrerat dig för Avancerat skydd blockeras skadliga programkällor på dina Android-enheter. De flesta andra källor än Play Butik blockeras så att du inte kan ladda ned nya appar att installera från dem.

Du kan fortfarande installera Android-appar från följande källor:

Tips! Appar som inte kommer från Google Play som du redan har installerat tas inte bort, och de uppdateras även i fortsättningen.

Vissa appar godkänns inte med Avancerat skydd

Med Avancerat skydd visas en varning om appar i Play Butik som inte är godkända.
Viktigt! Installera bara dessa appar om de är helt nödvändiga eller om du litar på utvecklaren.

Installera en app som inte har godkänts

1. Tryck på Visa information följt av Fortsätt installera på appens informationssida.
  2. Tryck på Installera.

Information för utvecklare

Om du vill få en app granskad för godkännande fyller du i formuläret för Avancerat skydd.

Om du inte vill ha dessa automatiska säkerhetsfunktioner

Du kan ta bort det registrerade kontot från enheten eller avregistrera dig från Avancerat skydd.

Ta bort Avancerat skydd från enheten

1. Ta bort kontot som har registrerats för Avancerat skydd på Android-enheten. Läs mer om hur du tar bort ett konto.
  2. Tvångsavsluta appen Google Play Butik. Läs mer om hur du tvingar en app att avsluta.
Viktigt! Det kan ta upp till 24 timmar innan det automatiska skyddet upphör efter du har följt anvisningarna.

Avregistrera ditt konto från Avancerat skydd

Viktigt! Om du avregistrerar dig från Avancerat skydd förlorar du det ökade skyddet av Google-kontot, vilket omfattar de produkter från Google som du använder.
  1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Säkerhet i navigeringspanelen.
  3. Välj Avregistrera under Programmet Avancerat skydd.
  4. Tvångsavsluta appen Google Play Butik. Läs mer om hur du tvingar en app att avsluta.

Viktigt! Det kan ta upp till 24 timmar innan det automatiska skyddet upphör efter du har följt anvisningarna.