Bruk Avansert beskyttelse med Android-enheter

Legg til Googles sterkeste sikkerhetsnivå i Google-kontoen din og på enhetene dine. Finn ut mer om Googles Avansert beskyttelse.

Når du er registrert for Avansert beskyttelse, har Android-enhetene dine ekstra sikkerhetstiltak som beskytter dataene dine mot avansert hacking.

Automatisk beskyttelse for Android-enheter

Google Play Protect-appen

Android-enhetene dine leveres med beskyttelse mot skadelig programvare. Du kan bruke Google Play Protect-appen, som søker etter skadelig programvare på Android-enhetene dine. Finn ut mer om Google Play Protect.

Når du er registrert for Avansert beskyttelse, skanner Google Play Protect-appen Android-enhetene dine automatisk.

Begrensede installasjoner utenfor Play-butikken

Når du er registrert for Avansert beskyttelse, blokkeres kilder til skadelig programvare på Android-enhetene dine. Du kan ikke laste ned nye appinstallasjoner fra de fleste kilder utenfor Play-butikken.

Du kan fortsatt installere Android-apper fra

Tips: Eventuelle apper som ikke er fra Google Play, og som du allerede har installert, fjernes ikke, og de blir fortsatt oppdatert.

Noen apper er ikke godkjent av Avansert beskyttelse

Avansert beskyttelse varsler deg om apper i Play-butikken som ikke er godkjent.
Viktig: Bare installer disse appene hvis de er nødvendige, eller hvis du stoler på utvikleren.

Installer en app som ikke er godkjent

1. På detaljsiden for appen trykker du på Se detaljer og så Fortsett installeringen.
  2. Trykk på Installer.

Informasjon for utviklere

For å få appen din gjennomgått for godkjenning, fyll ut innsendingsskjemaet for Avansert beskyttelse.

Hvis du ikke vil ha disse automatiske beskyttelsene

Du kan fjerne kontoen som er registrert, eller avregistrere deg fra Avansert beskyttelse.

Fjern Avansert beskyttelse fra enheten din

1. Fjern kontoen som er registrert for Avansert beskyttelse, på Android-enheten din. Finn ut hvordan du fjerner kontoer.
  2. Tving Google Play Butikk-appen til å avslutte. Finn ut hvordan du tvinger apper til å avslutte.
Viktig: Etter at du har fulgt disse trinnene, kan det ta opptil 24 timer før disse automatiske beskyttelsene stopper.

Avregistrer kontoen din fra Avansert beskyttelse

Viktig: Hvis du avregistrerer deg fra Avansert beskyttelse, mister du den økte sikkerheten for Google-kontoen din, inkludert Google-produkter du bruker.
  1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet.
  3. Velg Avregistrer under «Avansert beskyttelse-programmet».
  4. Tving Google Play Butikk-appen til å avslutte. Finn ut hvordan du tvinger apper til å avslutte.

Viktig: Etter at du har fulgt disse trinnene, kan det ta opptil 24 timer før disse automatiske beskyttelsene stopper.