'Geavanceerde beveiliging' gebruiken met Android-apparaten

Met Geavanceerde beveiliging voegt u de sterkste beveiligingslaag van Google toe aan uw persoonlijke Google-account. Als uw Google-account is ingeschreven voor 'Geavanceerde beveiliging', worden er automatisch aanvullende beveiligingsmaatregelen ingeschakeld voor Android-apparaten die dat account gebruiken. Met deze automatische beveiligingsmaatregelen worden uw gegevens beschermd tegen geavanceerde hacks.

Automatische beveiligingsmaatregelen voor Android-apparaten

App-scans voor Google Play Protect zijn ingeschakeld

Google Play Protect is de ingebouwde functie voor malwarebescherming van Google voor Android.

App-scans voor Play Protect worden automatisch ingeschakeld voor alle Android-apparaten met een Google-account dat is ingeschreven voor 'Geavanceerde beveiliging', zodat u wordt beschermd tegen malware.

Belangrijk: Als u app-scans voor Play Protect wilt uitschakelen, moet u zich uitschrijven voor 'Geavanceerde beveiliging' of het account dat is ingeschreven voor 'Geavanceerde beveiliging' van uw apparaat verwijderen.

App-installaties van buiten de Play Store worden beperkt

Nieuwe app-installaties van bronnen buiten de Play Store worden geblokkeerd op alle Android-apparaten met een Google-account dat is ingeschreven voor 'Geavanceerde beveiliging', zodat u wordt beschermd tegen malware.

U kunt dan nog steeds Android-apps installeren van de volgende bronnen:

Belangrijk: Als u een nieuwe app wilt installeren van een andere bron, moet u zich uitschrijven voor 'Geavanceerde beveiliging' of het account dat is ingeschreven voor 'Geavanceerde beveiliging' van uw apparaat verwijderen.

Apps die u al heeft geïnstalleerd, blijven beschikbaar

Apps die u al heeft geïnstalleerd van bronnen buiten Google Play, worden niet verwijderd en updates worden niet geblokkeerd.

Als u deze automatische beveiligingen niet wilt gebruiken

U kunt het ingeschreven account van uw apparaat verwijderen of u uitschrijven voor 'Geavanceerde beveiliging'.

Het account dat is ingeschreven voor 'Geavanceerde beveiliging' van uw apparaat verwijderen
  1. Verwijder het account dat is ingeschreven voor 'Geavanceerde beveiliging' van uw Android-apparaat.
  2. Voer een gedwongen stop uit voor de Google Play Store-app.

Belangrijk: Nadat u deze stappen heeft gevolgd, kan het tot 24 uur duren voordat deze automatische beveiligingsmaatregelen worden gestopt.

Uw account uitschrijven voor 'Geavanceerde beveiliging'

Belangrijk: Als u zich uitschrijft voor 'Geavanceerde beveiliging', raakt u de verbeterde beveiliging kwijt voor uw Google-account, inclusief Google-producten die u gebruikt.

1. Ga naar uw Google-account
  2. Klik in het navigatievenster op Beveiliging.
  3. Selecteer bij 'Geavanceerde beveiliging' de optie Uitschrijven.
  4. Volg de instructies op het scherm.
  5. Voer een gedwongen stop uit voor de Google Play Store-app.

Belangrijk: Nadat u deze stappen heeft gevolgd, kan het tot 24 uur duren voordat deze automatische beveiligingsmaatregelen worden gestopt.