'Geavanceerde beveiliging' gebruiken met Android-apparaten

Voeg de sterkste beveiligingslaag van Google toe aan uw Google-account en -apparaten. Meer informatie over 'Geavanceerde beveiliging' van Google

Als u bent aangemeld voor 'Geavanceerde beveiliging', zijn er extra beveiligingsmaatregelen voor uw Android-apparaten actief waarmee uw gegevens worden beschermd tegen geavanceerde hacks.

Automatische beveiligingsmaatregelen voor Android-apparaten

Google Play Protect-app

Uw Android-apparaten worden beschermd tegen schadelijke software. Met de Google Play Protect-app kunt u uw Android-apparaten laten scannen op schadelijke software. Meer informatie over Google Play Protect

Als u bent aangemeld voor 'Geavanceerde beveiliging', scant de Google Play Protect-app automatisch uw Android-apparaten.

Beperkte installaties buiten de Play Store

Als u bent aangemeld voor 'Geavanceerde beveiliging', worden schadelijke softwarebronnen voor uw Android-apparaten geblokkeerd. Van de meeste bronnen buiten de Play Store kunt u geen nieuwe app-installaties downloaden.

U kunt wel nog steeds Android-apps installeren van de volgende bronnen:

Tip: Alle niet-Google Play-apps die u al heeft geïnstalleerd, worden niet verwijderd en worden nog steeds geüpdatet.

Sommige apps zijn niet goedgekeurd door 'Geavanceerde beveiliging'

Geavanceerde beveiliging waarschuwt je voor apps in de Play Store die niet zijn goedgekeurd.
Belangrijk: Installeer deze apps alleen als ze essentieel zijn of als u de ontwikkelaar vertrouwt.

Een app installeren die niet is goedgekeurd

1. Tik op de detailpagina van de app op Details weergeven en dan Doorgaan met installeren.
  2. Tik op Installeren.

Informatie voor ontwikkelaars

Vul het inzendingsformulier voor 'Geavanceerde beveiliging' in om uw app in te dienen voor goedkeuring.

Als u deze automatische beveiligingen niet wilt gebruiken

U kunt het ingeschreven account van uw apparaat verwijderen of u uitschrijven voor 'Geavanceerde beveiliging'.

'Geavanceerde beveiliging' van uw apparaat verwijderen

1. Verwijder het account dat is ingeschreven voor 'Geavanceerde beveiliging' van uw Android-apparaat. Meer informatie over hoe u een account verwijdert
  2. Hiermee wordt de Google Play Store-app gedwongen gestopt. Lees hier meer informatie over hoe u een app gedwongen stopt
Belangrijk: Nadat u deze stappen heeft gevolgd, kan het tot 24 uur duren voordat deze automatische beveiligingsmaatregelen worden gestopt.

Uw account uitschrijven voor 'Geavanceerde beveiliging'

Belangrijk: Als u zich uitschrijft voor 'Geavanceerde beveiliging', raakt u de verbeterde beveiliging kwijt voor uw Google-account, inclusief Google-producten die u gebruikt.
  1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Beveiliging.
  3. Selecteer bij 'Geavanceerde beveiliging' de optie Uitschrijven.
  4. Hiermee wordt de Google Play Store-app gedwongen gestopt. Lees hier meer informatie over hoe u een app gedwongen stopt

Belangrijk: Nadat u deze stappen heeft gevolgd, kan het tot 24 uur duren voordat deze automatische beveiligingsmaatregelen worden gestopt.