Visa, radera, aktivera eller inaktivera visningshistoriken

Med visningshistoriken på YouTube är det enkelt att hitta de videor du tittat på senast och när den är aktiverad gör funktionen att vi kan ge dig relevanta videorekommendationer. Du kan styra visningshistoriken genom att radera eller inaktivera den. Om du raderar delar av eller hela visningshistoriken baseras inte YouTubes framtida videorekommendationer på det innehållet. Videor du tittar på medan historiken är inaktiverad visas inte i historiken.

Visa visningshistorik

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Besök myactivity.google.com.
  3. Klicka på YouTube-historik.
  4. Klicka på Hantera historik för att se videorna du har tittat på.
Obs! Du kan inte se din visningshistorik när du är utloggad.

Radera visningshistorik

1. Logga in på ditt Google-konto.
  2. Besök myactivity.google.com.
  3. Klicka på YouTube-historik.
  4. Klicka på Hantera historik.
  5. Klicka på RADERA och välj en tidsram för videorna du vill radera.

Om du öppnar fliken Historik direkt från YouTube kan det här alternativet visas som en möjlighet att rensa visningshistoriken.

Om du inte har någon betydande tidigare visningshistorik tas YouTube-funktioner som baseras på visningshistoriken för att ge rekommendationer bort, till exempel rekommendationer på YouTubes startsida. Det gäller till exempel om du är ny användare och inte hunnit titta på några videor eller om du väljer att rensa och inaktivera visningshistoriken.

Aktivera eller inaktivera visningshistorik

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Besök myactivity.google.com.
  3. Klicka på YouTube-historik.
  4. Klicka på Aktivera eller Inaktivera.

På den här sidan kan du också välja vad som ska visas i visningshistoriken när den är aktiverad. I listan över alternativ kan du välja att

Obs! Om du öppnar fliken Historik direkt från YouTube kan du även se alternativet för att pausa visningshistoriken.

Ta bort en video från visningshistoriken

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Besök myactivity.google.com.
  3. Klicka på YouTube-historik.
  4. Klicka på Hantera historik.
  5. Klicka på knappen för att radera bredvid videon du vill ta bort.
Obs! Om du tar bort videor från visningshistoriken när enheten är offline kan det ta några timmar innan ändringarna tillämpas.

Sök i visningshistoriken

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Besök myactivity.google.com.
  3. Klicka på YouTube-historik.
  4. Klicka på Hantera historik.
  5. Klicka på Sök .

Radera YouTube-historik automatiskt

1. Logga in på Google-kontot.
  2. Besök myactivity.google.com.
  3. Klicka på YouTube-historik.
  4. Klicka på Hantera historik.
  5. Klicka på Radera automatiskt.
  6. Välj önskat tidsintervall och klicka sedan på Nästa.
  7. Klicka på Bekräfta när du är klar.

Tv, spelkonsol eller streamingbox

Pausa visningshistoriken

1. Öppna Inställningar i den vänstra menyn.
  2. Välj Pausa visningshistoriken.
  3. Välj knappen Pausa visningshistoriken.

Rensa visningshistoriken

1. Öppna Inställningar i den vänstra menyn.
  2. Välj Rensa hela visningshistoriken.
  3. Välj knappen Rensa visningshistoriken.

Pausa och rensa visningshistoriken när du är utloggad

YouTubes rekommendationer till dig förbättras baserat på de videor du tittar på från din enhet även när du inte är inloggad.

Så här inaktiverar eller raderar du visningshistoriken när du är utloggad:

1. Öppna YouTube.
  2. Välj Historik.
  3. Välj Rensa all visningshistorik eller Pausa visningshistorik.