Använda telefonens inbyggda säkerhetsnyckel

Obs! Googles nycklar har ersatt inbyggda säkerhetsnycklar. Inbyggda Android-säkerhetsnycklar har automatiskt uppgraderats till nycklar.

Den 2 april 2024 tas säkerhetsnycklar för iPhone som används via Google Smart Lock-appen bort från Google-konton. Skapa en nyckel på din iPhone så att du kan fortsätta att logga in.

Tips!

• Om du tidigare har aktiverat den inbyggda säkerhetsnyckeln på en iPhone för ditt barns Google-konto kan du hjälpa hen att ställa in en nyckel i inställningarna för hens Google-konto på hens iPhone.
  • Om du är Google Workspace-administratör kan du läsa anvisningarna som du fick via e-post den 5 juni 2023. Läs mer om att aktivera nycklar för Workspace-konton.

Du kan konfigurera telefonens inbyggda säkerhetsnyckel så att du kan logga in på enheter med aktuella versioner av Chrome OS, iOS, macOS och Windows på ett säkert sätt. Då skyddas kontot från hackare, även om de har stulit uppgifter som ditt lösenord.

När någon försöker logga in på kontot kan Google kontrollera om det finns någon Bluetooth-signal mellan den enheten och din telefons inbyggda säkerhetsnyckel. Med hjälp av Bluetooth-kontrollen säkerställer Google att du och din telefon är i närheten av enheten där någon försöker logga in och att det inte sker någon annanstans.

Lägga till telefonen som säkerhetsnyckel i Google-kontot

Om du vill konfigurera telefonen som säkerhetsnyckel behöver du en iPhone med iOS 10 eller senare. Läs mer om hur du uppdaterar iOS-versionen för varje konto du vill skydda.

Om telefonen uppfyller kraven använder Google automatiskt den inbyggda säkerhetsnyckeln som ett extra skydd när du loggar in på nya enheter.

Obs! Det kan bara finnas en inbyggd säkerhetsnyckel i kontot. Om du har fler än en telefon som uppfyller villkoren måste du välja en av dem. Du kan när som helst byta till en annan kompatibel telefon.
  1. Kontrollera att du har aktiverat tvåstegsverifiering eller Avancerat skydd.
  2. Besök myaccount.google.com/security i en webbläsare som stöds, till exempel Chrome.
  3. Välj Nycklar och säkerhetsnycklar under Så här loggar du in på Google. Du kan behöva logga in.
  4. Tryck på Lägg till säkerhetsnyckel nere till vänster.
  5. Följ anvisningarna på skärmen och aktivera den inbyggda säkerhetsnyckeln på din iPhone genom att trycka på Ja, jag är med när du uppmanas att göra det i Smart Lock-appen.
Tips! Du uppmanas att installera Google Smart Lock-appen om du inte redan har gjort det. Tillåt att Smart Lock skickar aviseringar till dig om du vill använda den inbyggda säkerhetsnyckeln på din iPhone.

Använda telefonens inbyggda säkerhetsnyckel till att logga in på nya enheter

1. Kontrollera att du har aktiverat Bluetooth på båda enheterna.
  2. Logga in på Google-kontot på en enhet med Chrome OS (version 79 eller senare), iOS, macOS eller Windows 10.
  3. Titta efter aviseringen från Smart Lock på din iPhone. Tryck på aviseringen.
  4. Verifiera inloggningen genom att trycka på Ja.

Åtgärda problem

Om du får problem med att använda telefonens inbyggda säkerhetsnyckel kan du testa tipsen nedan.
Håll enheterna närmare varandra
Den inbyggda säkerhetsnyckeln på din iPhone måste vara nära enheten som du försöker logga in på om det ska fungera. Testa att hålla din iPhone intill enheten som du försöker logga in på.
Aktivera Bluetooth på båda enheterna
Du undviker återkommande fel när du konfigurerar din iPhones inbyggda säkerhetsnyckel om du ser till att Bluetooth är aktiverat i inställningarna på
  • din iPhone
  • enheten som du försöker logga in på.
Kontrollera enhetskraven
Följande behövs om du vill logga in på en dator med den inbyggda säkerhetsnyckeln på din iPhone:
  • En iPhone med iOS-version 10 eller senare och den senaste versionen av Smart Lock-appen
  • En dator med
    • Bluetooth
    • den senaste versionen av en kompatibel webbläsare, till exempel Chrome
    • den senaste versionen av ett kompatibelt operativsystem, till exempel Chrome OS, Mac OS eller Windows.
Följande behövs om du vill logga in på en iPad eller en annan iPhone med den inbyggda säkerhetsnyckeln på din iPhone:
  • En iPhone med iOS-version 10 eller senare och den senaste versionen av Smart Lock-appen
  • En iPad eller iPhone med
    • version 10.0 eller senare av iOS
    • Bluetooth
    • den senaste versionen av Smart Lock-appen.
Du har laddat ned Smart Lock men inte lagt till telefonen
  1. Besök myaccount.google.com/security.
  2. Välj Nycklar och säkerhetsnycklar under Så här loggar du in på Google. Du kan behöva logga in.
  3. Tryck på Lägg till säkerhetsnyckel nere till vänster.
  4. Välj din iPhone följt av Lägg till.
Du får ett meddelande på telefonen trots att du inte har försökt logga in
En obehörig användare kanske försöker komma åt ditt konto. Du kan behöva ändra lösenord.
Varför står det att Bluetooth inte är aktiverat på Windows 10-enheten?

Om du försöker logga in med telefonens inbyggda säkerhetsnyckel kan du få meddelandet Aktivera Bluetooth om du vill tillåta koppling. Aviseringen kan visas även om du har aktiverat Bluetooth på både telefonen och Windows 10-enheten.

Så här tillåter du att telefonens inbyggda säkerhetsnyckel ansluts till Windows 10-enheten:

1. Öppna Windows 10: Inställningar följt av Sekretess följt av Trådlösa anslutningar
  2. Aktivera Låt appar hantera trådlösa anslutningar.
Logga in utan säkerhetsnyckel
Viktigt! Detta gäller inte om du använder Avancerat skydd.
  1. Logga in på ditt Google-konto med användarnamn och lösenord.
  2. Välj Avbryt följt av Testa ett annat sätt.
  3. Välj den verifieringsmetod du vill använda för att logga in.
  4. Slutför inloggningen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Få ännu bättre skydd

Vi rekommenderar att personer som löper risk att bli utsatta för riktade attacker, till exempel IT-administratörer, företagsledare, journalister eller deltagare i valrörelser registrerar sig för Avancerat skydd. Med det programmet får du den högsta skyddsnivån för Google-kontot utan kostnad.
true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.