Använda telefonens inbyggda säkerhetsnyckel

Med hjälp av tvåstegsverifiering kan du skydda kontot från hackare, även om de har stulit uppgifter som ditt lösenord. Du kan konfigurera telefonens inbyggda säkerhetsnyckel så att du kan logga in på enheter med Chrome OS, iOS, macOS och Windows 10 på ett säkert sätt.

Konfigurera telefonens inbyggda säkerhetsnyckel

Om du vill konfigurera den inbyggda säkerhetsnyckeln behöver du en Android-telefon med Android 7.0 eller senare. Läs mer om hur du ser vilken Android-version du har och uppdaterar den.
Obs! Det kan bara finnas en inbyggd säkerhetsnyckel i kontot. Om du har fler än en telefon som uppfyller villkoren måste du välja en av dem. Du kan när som helst byta till en annan kompatibel telefon.
  1. Aktivera tvåstegsverifiering och välj ett extra verifieringssteg.
    • Om du redan använder tvåstegsverifiering kan du fortsätta till nästa steg.
  2. Öppna myaccount.google.com/security på Android-telefonen.
  3. Välj Tvåstegsverifiering under Logga in på Google. Du kan behöva logga in.
  4. Skrolla till Ange ett alternativt andra steg och tryck på Lägg till säkerhetsnyckel.
  5. Välj din Android-telefon följt av Lägg till. Du får en bekräftelse på att telefonen har lagts till som säkerhetsnyckel.

Logga in på nya enheter med telefonens inbyggda säkerhetsnyckel

1. Kontrollera att du har aktiverat Bluetooth på båda enheterna.
  2. Logga in på den nya enheten:
  3. Titta efter en avisering på Android-telefonen.
  4. Tryck snabbt två gånger på aviseringen Försöker du logga in?
  5. Bekräfta att det är du som loggar in genom att följa anvisningarna.

Skicka feedback om den inbyggda säkerhetsnyckeln på telefonen

Hjälp Google att förbättra produkten för dig och andra genom att dela dina erfarenheter och åsikter.

SKICKA FEEDBACK

Åtgärda problem

Om du får problem med att använda telefonens inbyggda säkerhetsnyckel kan du testa tipsen nedan.

Håll enheterna närmare varandra

Android-telefonens inbyggda säkerhetsnyckel måste vara nära enheten som du försöker logga in på om det ska fungera. Testa att hålla Android-telefonen intill enheten som du försöker logga in på.

Aktivera Bluetooth på båda enheterna

Du undviker återkommande fel när du konfigurerar Android-telefonens inbyggda säkerhetsnyckel om du ser till att Bluetooth är aktiverat i inställningarna på

Aktivera Platstjänster på Android-telefonen

Aktivera platsinställningarna på Android-telefonen så att Bluetooth fungerar korrekt. När du har loggat in kan du inaktivera platsinställningarna igen.

Kontrollera enhetskraven

Följande behövs om du vill logga in på en dator med Android-telefonens inbyggda säkerhetsnyckel: Följande behövs om du vill logga in på en iPhone eller iPad med Android-telefonens inbyggda säkerhetsnyckel:

Du får ett meddelande på telefonen trots att du inte har försökt logga in

En obehörig användare kanske försöker komma åt ditt konto. Du kan behöva ändra lösenord.

Logga in utan säkerhetsnyckel

Viktigt! Detta gäller inte om du använder Avancerat skydd.
  1. Logga in på ditt Google-konto med användarnamn och lösenord.
  2. Välj Avbryt följt av Testa ett annat sätt.
  3. Välj den verifieringsmetod du vill använda för att logga in.
  4. Slutför inloggningen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Få ännu bättre skydd

Vi rekommenderar att personer som löper risk att bli utsatta för riktade attacker, till exempel IT-administratörer, företagsledare, journalister eller deltagare i valrörelser registrerar sig för Avancerat skydd. Programmet är gratis och är det bästa skyddet för ditt Google-konto.