Använda en Android-mobils inbyggda säkerhetsnyckel

Att använda en säkerhetsnyckel vid tvåstegsverifiering ger ett bättre skydd mot hackare som försöker ta sig in på kontot med stulna uppgifter som lösenord eller verifieringskoder. På bara några minuter kan du konfigurera den inbyggda säkerhetsnyckeln på en kompatibel Android-mobil så att du kan logga in på en dator i närheten med hjälp av den på ett säkert sätt.

Krav

Följande behövs om du vill logga in på en dator med Android-mobilens inbyggda säkerhetsnyckel:

Steg 1: Lägg till säkerhetsnyckeln i Google-kontot

1. Aktivera tvåstegsverifiering och lägg till en verifieringsmetod, t.ex. meddelanden från Google.
    • Om du redan använder tvåstegsverifiering kan du fortsätta till nästa steg.
  2. Öppna myaccount.google.com/security på Android-mobilen.
  3. Välj Tvåstegsverifiering under Logga in på Google. Du kan behöva logga in.
  4. Rulla ned till Ange ett alternativt andra steg.
  5. Välj Lägg till säkerhetsnyckel och sedan din Android-mobil och sedan Aktivera.

Steg 2: Använd Android-mobilens inbyggda säkerhetsnyckel

1. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat i inställningarna på datorn.
  2. Logga in på ditt Google-konto på datorn med användarnamn och lösenord.
  3. Titta efter en avisering på Android-mobilen.
  4. Tryck snabbt två gånger på aviseringen Försöker du logga in? på Android-mobilen.
  5. Bekräfta att det är du som loggar in genom att följa anvisningarna.

Åtgärda problem

Testa följande om det blir problem med att använda Android-mobilens inbyggda säkerhetsnyckel:

Håll enheterna närmare varandra

Android-mobilens inbyggda säkerhetsnyckel måste vara nära enheten som du försöker logga in på om det ska fungera. Testa att hålla Android-mobilen intill enheten som du försöker logga in på.

Aktivera Bluetooth på båda enheterna

Innan du kan använda Android-mobilens inbyggda säkerhetsnyckel måste Bluetooth vara aktiverat i inställningarna på

• Android-mobilen
  • enheten som du försöker logga in på.

Aktivera Platstjänster på Android-mobilen

Aktivera platsinställningarna på Android-mobilen så att Bluetooth fungerar korrekt. När du har loggat in kan du inaktivera platsinställningarna igen.

Kontrollera enhetskraven

Kontrollera följande om du vill använda Android-mobilens inbyggda säkerhetsnyckel:

• Att Android-mobilen du använder uppfyller kraven
  • Att enheten du försöker logga in på uppfyller kraven.

Logga in utan säkerhetsnyckel

Du kan logga in med hjälp av andra verifieringsmetoder som du har konfigurerat.

1. Logga in på ditt Google-konto med användarnamn och lösenord.
  2. Välj Avbryt under Verifiera din identitet med google.com och sedan Testa ett annat sätt.
  3. Välj vad du vill använda som andra steg när du loggar in.
  4. Slutför inloggningen genom att följa anvisningarna på skärmen.