De ingebouwde beveiligingssleutel van uw Android-telefoon gebruiken

Als onderdeel van authenticatie in twee stappen bieden beveiligingssleutels extra bescherming tegen hackers die met gestolen gegevens, zoals uw wachtwoord of verificatiecodes, proberen in te breken op uw account. U kunt de ingebouwde beveiligingssleutel van uw geschikte Android-telefoon binnen een paar minuten instellen zodat u hiermee beveiligd kunt inloggen op een computer bij u in de buurt.

Vereisten

Als u wilt inloggen via de ingebouwde beveiligingssleutel van uw Android-telefoon, heeft u het volgende nodig:

Stap 1: De beveiligingssleutel toevoegen aan uw Google-account

1. Schakel authenticatie in twee stappen in en voeg een extra verificatiemethode toe, zoals Google-prompts.
    • Als u authenticatie in twee stappen al gebruikt, kunt u deze stap overslaan.
  2. Ga op uw Android-telefoon naar myaccount.google.com/security.
  3. Selecteer Authenticatie in twee stappen onder 'Inloggen bij Google'. U moet wellicht inloggen.
  4. Scroll omlaag naar 'Alternatieve tweede stap instellen'.
  5. Selecteer Beveiligingssleutel toevoegen en vervolgens Je Android-telefoon en vervolgens Inschakelen.

Stap 2: De ingebouwde beveiligingssleutel van uw Android-telefoon gebruiken

1. Controleer in de instellingen of voorkeuren van uw computer of Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Log op uw computer in op uw Google-account met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Controleer of u een melding heeft ontvangen op uw Android-telefoon.
  4. Dubbeltik op de melding 'Probeer je in te loggen?' op uw Android-telefoon.
  5. Volg de instructies om te bevestigen dat u degene bent die wil inloggen.

Problemen oplossen

Gebruik de volgende tips als u problemen ondervindt met de ingebouwde beveiligingssleutel van uw Android-telefoon.

Houd uw apparaten dichter bij elkaar

De ingebouwde beveiligingssleutel van uw Android-telefoon werkt alleen als de telefoon zich dicht bij het apparaat bevindt waarop u wilt inloggen. Plaats uw Android-telefoon en het apparaat waarmee u probeert in te loggen naast elkaar.

Schakel Bluetooth in op beide apparaten

Als u de ingebouwde beveiligingssleutel van uw Android-telefoon wilt gebruiken, schakelt u Bluetooth in via de instellingen van:

• Uw Android-telefoon
  • Het apparaat waarop u wilt inloggen

Schakel de locatieservices in op uw Android-telefoon

Als u wilt dat Bluetooth correct werkt, schakelt u de locatie-instellingen in op uw Android-telefoon. Nadat u bent ingelogd, kunt u de locatie-instellingen weer uitschakelen.

Controleer de apparaatvereisten

Als u de ingebouwde beveiligingssleutel van uw Android-telefoon wilt gebruiken, zorgt u voor het volgende:

• De Android-telefoon die u gebruikt, voldoet aan de vereisten.
  • Het apparaat waarop u wilt inloggen, voldoet aan de vereisten.

Log in zonder beveiligingssleutel

U kunt inloggen met andere verificatiemethoden die u heeft ingesteld.

1. Log in op uw Google-account met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Selecteer Annuleren en vervolgens Probeer het op een andere manier onder 'Je identiteit verifiëren met google.com'.
  3. Kies de tweede stap die u gebruikt om in te loggen.
  4. Volg de instructies op het scherm om het inloggen te voltooien.