Brug den indbyggede sikkerhedsnøgle på din Android-telefon

Når sikkerhedsnøgler bruges som en del af en totrinsbekræftelse, er du bedre beskyttet mod, at hackere bryder ind på din konto med stjålne oplysninger som f.eks. adgangskoder eller bekræftelseskoder. På et par minutter kan du konfigurere den indbyggede sikkerhedsnøgle på din kompatible Android-telefon til at hjælpe dig med at logge sikkert ind på en computer i nærheden.

Krav

For at logge ind på en computer med den indbyggede sikkerhedsnøgle på din Android-telefon skal du have:

• En Android-telefon med Android 7.0 eller nyere. Se, hvordan du tjekker og opdaterer din Android-version.
  • En computer med:
    • Bluetooth
    • Den nyeste version af en kompatibel browser, f.eks. Chrome
    • Den nyeste version af et kompatibelt operativsystem, f.eks. Chrome OS, Mac OS eller Windows

Trin 1: Føj sikkerhedsnøglen til din Google-konto

1. Aktivér totrinsbekræftelse, og tilføj en bekræftelsesmetode, f.eks. Google-loginbeskeder.
    • Hvis du allerede bruger totrinsbekræftelse, kan du gå videre.
  2. Gå til myaccount.google.com/security på din Android-telefon.
  3. Vælg Totrinsbekræftelse under "Login på Google". Det kan være nødvendigt at logge ind.
  4. Rul til "Konfigurer et andet ekstra trin".
  5. Vælg Tilføj sikkerhedsnøgle og derefter Din Android-telefon og derefter Aktivér.

Trin 2: Brug den indbyggede sikkerhedsnøgle på din Android-telefon

1. Du skal sørge for, at Bluetooth er aktiveret i dine indstillinger eller præferencer på din computer.
  2. Log ind på din Google-konto med dit brugernavn og din adgangskode på din computer.
  3. Tjek, om du har fået en notifikation på din Android-telefon.
  4. Tryk to gange på notifikationen "Forsøger du at logge ind?" på din Android-telefon.
  5. Følg vejledningen for at bekræfte, at det er dig, der logger ind.

Løs problemer

Hvis du har problemer med at bruge din Android-telefons indbyggede sikkerhedsnøgle, kan du prøve følgende tips.

Ryk dine enheder tættere på hinanden

For at den indbyggede sikkerhedsnøgle på din Android-telefon skal virke, skal den være tæt på den enhed, du forsøger at logge ind på. Prøv at placere din Android-telefon og den enhed, du forsøger at logge ind på, ved siden af hinanden.

Aktivér Bluetooth på begge enheder

Før du kan bruge sikkerhedsnøglen på din Android-telefon, skal du aktivere Bluetooth i indstillingerne på:

• Din Android-telefon
  • Den enhed, du forsøger at logge ind på

Aktivér Placeringstjenester på din Android-telefon

Før Bluetooth kan fungere korrekt, skal du aktivere placeringsindstillinger på din Android-telefon. Når du er logget ind, kan du deaktivere placeringsindstillinger.

Tjek enhedskravene

Før du kan bruge den indbyggede sikkerhedsnøgle på din Android-telefon, skal du sikre dig, at:

• Den Android-telefon, du bruger, opfylder kravene.
  • Den enhed, du forsøger at logge ind på, opfylder kravene.

Log ind uden en sikkerhedsnøgle

Du kan logge ind ved hjælp af andre bekræftelsesmetoder, du har konfigureret.

1. Log ind på din Google-konto med dit brugernavn og din adgangskode.
  2. Under "Bekræft din identitet med google.com" skal du vælge Annuller og derefter Prøv på en anden måde.
  3. Vælg det andet trin, du vil bruge til at logge ind med.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte loginprocessen.