Använda telefonens inbyggda säkerhetsnyckel

Obs! Googles nycklar har ersatt inbyggda säkerhetsnycklar. Inbyggda Android-säkerhetsnycklar har automatiskt uppgraderats till nycklar.

Den 2 april 2024 tas säkerhetsnycklar för iPhone som används via Google Smart Lock-appen bort från Google-konton. Skapa en nyckel på din iPhone så att du kan fortsätta att logga in.

Tips!

• Om du tidigare har aktiverat den inbyggda säkerhetsnyckeln på en iPhone för ditt barns Google-konto kan du hjälpa hen att ställa in en nyckel i inställningarna för hens Google-konto på hens iPhone.
  • Om du är Google Workspace-administratör kan du läsa anvisningarna som du fick via e-post den 5 juni 2023. Läs mer om att aktivera nycklar för Workspace-konton.

Du kan konfigurera telefonens inbyggda säkerhetsnyckel så att du kan logga in på enheter med aktuella versioner av Chrome OS, iOS, macOS och Windows på ett säkert sätt. Då skyddas kontot från hackare, även om de har stulit uppgifter som ditt lösenord.

När någon försöker logga in på kontot kan Google kontrollera om det finns någon Bluetooth-signal mellan den enheten och din telefons inbyggda säkerhetsnyckel. Med hjälp av Bluetooth-kontrollen säkerställer Google att du och din telefon är i närheten av enheten där någon försöker logga in och att det inte sker någon annanstans.

Konfigurera telefonens inbyggda säkerhetsnyckel

Om du vill konfigurera den inbyggda säkerhetsnyckeln behöver du en Android-telefon med Android 7.0 eller senare. Läs mer om hur du ser vilken Android-version du har och uppdaterar den.

Om telefonen uppfyller kraven använder Google automatiskt den inbyggda säkerhetsnyckeln som ett extra skydd när du loggar in på nya enheter.

Obs! Det kan bara finnas en inbyggd säkerhetsnyckel i kontot. Om du har fler än en telefon som uppfyller villkoren måste du välja en av dem. Du kan när som helst byta till en annan kompatibel telefon.
  1. Aktivera tvåstegsverifiering och välj ett extra verifieringssteg.
    • Om du redan använder tvåstegsverifiering kan du fortsätta till nästa steg.
  2. Öppna myaccount.google.com/security på Android-telefonen.
  3. Välj Nycklar och säkerhetsnycklar under Så här loggar du in på Google. Du kan behöva logga in.
  4. Tryck på Lägg till säkerhetsnyckel nere till vänster.
  5. Välj din Android-telefon följt av Lägg till. Du får en bekräftelse på att telefonen har lagts till som säkerhetsnyckel.

Logga in på nya enheter med telefonens inbyggda säkerhetsnyckel

1. Kontrollera att du har aktiverat Bluetooth på båda enheterna.
  2. Logga in på den nya enheten:
  3. Titta efter en avisering på Android-telefonen.
  4. Tryck snabbt två gånger på aviseringen Försöker du logga in?
  5. Bekräfta att det är du som loggar in genom att följa anvisningarna.

Skicka feedback om den inbyggda säkerhetsnyckeln på telefonen

Hjälp Google att förbättra produkten för dig och andra genom att dela dina erfarenheter och åsikter.

SKICKA FEEDBACK

Åtgärda problem

Om du får problem med att använda telefonens inbyggda säkerhetsnyckel kan du testa tipsen nedan.
Håll enheterna närmare varandra
Android-telefonens inbyggda säkerhetsnyckel måste vara nära enheten som du försöker logga in på om det ska fungera. Testa att hålla Android-telefonen intill enheten som du försöker logga in på.
Aktivera Bluetooth på båda enheterna
Du undviker återkommande fel när du konfigurerar Android-telefonens inbyggda säkerhetsnyckel om du ser till att Bluetooth är aktiverat i inställningarna på
Aktivera Platstjänster på Android-telefonen
Aktivera platsinställningarna på Android-telefonen så att Bluetooth fungerar korrekt. När du har loggat in kan du inaktivera platsinställningarna igen.
Kontrollera enhetskraven
Följande behövs om du vill logga in på en dator med Android-telefonens inbyggda säkerhetsnyckel: Följande behövs om du vill logga in på en iPhone eller iPad med Android-telefonens inbyggda säkerhetsnyckel:
Du får ett meddelande på telefonen trots att du inte har försökt logga in
En obehörig användare kanske försöker komma åt ditt konto. Du kan behöva ändra lösenord.
Varför står det att Bluetooth inte är aktiverat på Windows 10-enheten?

Om du försöker logga in med telefonens inbyggda säkerhetsnyckel kan du få meddelandet Aktivera Bluetooth om du vill tillåta koppling. Aviseringen kan visas även om du har aktiverat Bluetooth på både telefonen och Windows 10-enheten.

Så här tillåter du att telefonens inbyggda säkerhetsnyckel ansluts till Windows 10-enheten:

1. Öppna Windows 10: Inställningar följt av Sekretess följt av Trådlösa anslutningar
  2. Aktivera Låt appar hantera trådlösa anslutningar.
Logga in utan säkerhetsnyckel
Viktigt! Detta gäller inte om du använder Avancerat skydd.
  1. Logga in på ditt Google-konto med användarnamn och lösenord.
  2. Välj Avbryt följt av Testa ett annat sätt.
  3. Välj den verifieringsmetod du vill använda för att logga in.
  4. Slutför inloggningen genom att följa anvisningarna på skärmen.

Få ännu bättre skydd

Vi rekommenderar att personer som löper risk att bli utsatta för riktade attacker, till exempel IT-administratörer, företagsledare, journalister eller deltagare i valrörelser registrerar sig för Avancerat skydd. Med det programmet får du den högsta skyddsnivån för Google-kontot utan kostnad.
true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.