Bruk telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Du kan bruke totrinnsbekreftelse for å beskytte kontoen din mot hackere, selv om de har stjålet informasjon som passordet ditt. Du kan konfigurere telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel for å logge på enheter med Chrome OS, iOS, macOS og Windows 10 på en trygg måte.

Konfigurer telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

For å konfigurere den innebygde sikkerhetsnøkkelen trenger du en Android-telefon som kjører Android 7.0 eller nyere. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.
Viktig: Du kan bare ha én innebygd sikkerhetsnøkkel i kontoen din. Hvis du har mer enn én kvalifisert telefon, må du velge én. Du kan når som helst bytte til en annen kvalifisert telefon.
  1. Slå på totrinnsbekreftelse og velg et bekreftelsestrinn nummer to.
    • Gå til neste trinn hvis du allerede bruker totrinnsbekreftelse.
  2. Gå til myaccount.google.com/security på Android-telefonen din.
  3. Velg Totrinnsbekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Rull til «Konfigurer et alternativt trinn 2», og trykk på Legg til sikkerhetsnøkkel.
  5. Velg Android-telefonen din og så Legg til. Du skal se en bekreftelse på at telefonen din er lagt til som en sikkerhetsnøkkel.

Bruk telefonens innebygde nøkkel for å logge på nye enheter

1. Sørg for at Bluetooth er slått på for begge enhetene.
  2. Logg på med den nye enheten:
  3. Se etter et varsel på Android-telefonen.
  4. Dobbelttrykk på «Prøver du å logge på?»-varselet.
  5. Følg veiledningen for å bekrefte at det er du som logger på.

Send tilbakemelding om telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Del erfaringene og meningene dine for å hjelpe Google med å gjøre dette produktet bedre for deg og andre.

SEND TILBAKEMELDING

Løs problemer

Hvis du har problemer med å bruke telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel, kan du prøve tipsene nedenfor.

Flytt enhetene nærmere hverandre

For å fungere må Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel være i nærheten av enheten du prøver å logge på med. Prøv å legge Android-telefonen og enheten du prøver å logge på med, ved siden av hverandre.

Slå på Bluetooth på begge enhetene

For å unngå gjentatte feil når du konfigurerer Android-enhetens innebygde sikkerhetsnøkkel, må du sørge for at Bluetooth er slått på i innstillingene for

Slå på posisjonstjenester på Android-telefonen din

For at Bluetooth skal fungere skikkelig, må du slå på posisjonsinnstillinger for Android-telefonen din. Du kan slå av posisjonsinnstillingene etter at du har logget på.

Sjekk enhetskravene

Du trenger følgende for å logge på en datamaskin med Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel: Du trenger følgende for å logge på en iPhone- eller iPad-enhet med Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel:

Du mottar en forespørsel, men har ikke prøvd å logge på

En uautorisert bruker kan ha prøvd å få tilgang til kontoen din. Det kan være lurt å endre passordet ditt.

Logg på uten sikkerhetsnøkkel

Viktig: Dette gjelder ikke hvis du er registrert for Avansert beskyttelse.
  1. Logg på Google-kontoen din med brukernavnet og passordet ditt.
  2. Velg Avbryt og så Prøv en annen måte.
  3. Velg bekreftelsesmetoden du vil bruke til å logge på.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre påloggingen.

Få enda sterkere beskyttelse

For alle som har høyere risiko for målrettede angrep, for eksempel IT-administratorer, forretningsledere, journalister eller team i politiske kampanjer, anbefaler vi registrering for Avansert beskyttelse. Dette gratisprogrammet gir det høyeste beskyttelsesnivået for Google-kontoen din.