Bruk telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Du kan bruke totrinnsbekreftelse for å beskytte kontoen din mot hackere, selv om de har stjålet informasjon som passordet ditt. Du kan konfigurere telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel for å logge på enheter med Chrome OS, iOS, macOS og Windows 10 på en trygg måte.

Konfigurer telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

For å konfigurere den innebygde sikkerhetsnøkkelen trenger du en Android-telefon som kjører Android 7.0 eller nyere. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.
  1. Slå på totrinnsbekreftelse og velg et bekreftelsestrinn nummer to.
    • Gå til neste trinn hvis du allerede bruker totrinnsbekreftelse.
  2. Gå til myaccount.google.com/security på Android-telefonen din.
  3. Velg Totrinnsbekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Rull til «Konfigurer et alternativt trinn 2», og trykk på Legg til sikkerhetsnøkkel.
  5. Velg Android-telefonen din og så Legg til. Du skal se en bekreftelse på at telefonen din er lagt til som en sikkerhetsnøkkel.

Bruk telefonens innebygde nøkkel for å logge på nye enheter

1. Sørg for at Bluetooth er slått på for begge enhetene.
  2. Logg på med den nye enheten:
  3. Se etter et varsel på Android-telefonen.
  4. Dobbelttrykk på «Prøver du å logge på?»-varselet.
  5. Følg veiledningen for å bekrefte at det er du som logger på.

Send tilbakemelding om telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Del erfaringene og meningene dine for å hjelpe Google med å gjøre dette produktet bedre for deg og andre.

SEND TILBAKEMELDING

Løs problemer

Hvis du har problemer med å bruke telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel, kan du prøve tipsene nedenfor.

Flytt enhetene nærmere hverandre

For å fungere må Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel være i nærheten av enheten du prøver å logge på med. Prøv å legge Android-telefonen og enheten du prøver å logge på med, ved siden av hverandre.

Slå på Bluetooth på begge enhetene

For å bruke Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel, slå på Bluetooth i innstillingene for

Slå på posisjonstjenester på Android-telefonen din

For at Bluetooth skal fungere skikkelig, må du slå på posisjonsinnstillinger for Android-telefonen din. Du kan slå av posisjonsinnstillingene etter at du har logget på.

Sjekk enhetskravene

Du trenger følgende for å logge på en datamaskin med Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel: Du trenger følgende for å logge på en iPhone- eller iPad-enhet med Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel:

Du mottar en forespørsel, men har ikke prøvd å logge på

En uautorisert bruker kan ha prøvd å få tilgang til kontoen din. Det kan være lurt å endre passordet ditt.

Logg på uten sikkerhetsnøkkel

Viktig: Dette gjelder ikke hvis du er registrert for Avansert beskyttelse.
  1. Logg på Google-kontoen din med brukernavnet og passordet ditt.
  2. Under «Bekreft identiteten din med google.com» velger du Avbryt og så Prøv en annen måte.
  3. Velg bekreftelsesmetoden du vil bruke til å logge på.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre påloggingen.

Få enda sterkere beskyttelse

For alle som har høyere risiko for målrettede angrep, for eksempel IT-administratorer, forretningsledere, journalister eller team i politiske kampanjer, anbefaler vi registrering for Avansert beskyttelse. Dette gratisprogrammet gir det høyeste beskyttelsesnivået for Google-kontoen din.