Bruk Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Når sikkerhetsnøkler brukes som en del av totrinnsbekreftelse, gir de bedre beskyttelse mot hackere som bryter seg inn på kontoen din med stjålet informasjon, som passord eller bekreftelseskoder. På noen minutter kan du konfigurere den innebygde sikkerhetsnøkkelen på kompatible Android-telefoner. Du kan bruke sikkerhetsnøkkelen til å logge på datamaskiner i nærheten på en sikker måte.

Krav

Velg fanen for enhetstypen du vil logge på med.

Du trenger følgende for å logge på en datamaskin med Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel:

• En Android-telefon som kjører Android 7.0 eller nyere. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.
  • En datamaskin som har
    • Bluetooth
    • den nyeste versjonen av en kompatibel nettleser, for eksempel Chrome
    • den nyeste versjonen av et kompatibelt operativsystem, for eksempel Chrome OS, Mac OS eller Windows

Trinn 1: Legg til sikkerhetsnøkkelen i Google-kontoen din

1. Slå på totrinnsbekreftelse og legg til en bekreftelsesmetode, for eksempel forespørsler fra Google.
    • Du kan gå videre hvis du allerede bruker totrinnsbekreftelse.
  2. Gå til myaccount.google.com/security på Android-telefonen.
  3. Velg Totrinnsbekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Rull ned til «Konfigurer et alternativt trinn 2».
  5. Velg Legg til sikkerhetsnøkkel og så Android-telefonen din og så Slå på.

Trinn 2: Bruk Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

1. På datamaskinen må du sørge for at Bluetooth er slått på i innstillingene.
  2. På datamaskinen logger du på Google-kontoen din med brukernavnet og passordet ditt.
  3. Se etter et varsel på Android-telefonen.
  4. På Android-telefonen dobbelttrykker du på «Prøver du å logge på?»-varselet.
  5. Følg veiledningen for å bekrefte at det er du som logger på.

Send tilbakemelding om Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Del erfaringene og meningene dine for å hjelpe Google med å gjøre dette produktet bedre for deg og andre.

SEND TILBAKEMELDING

Løs problemer

Du kan prøve disse tipsene hvis du har problemer med å bruke Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel.

Flytt enhetene nærmere hverandre

For å fungere må Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel være i nærheten av enheten du prøver å logge deg på. Prøv å flytte Android-telefonen og enheten du prøver å logge deg på, ved siden av hverandre.

Slå på Bluetooth på begge enhetene

For å bruke Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel, slå på Bluetooth i innstillingene for

Slå på posisjonstjenester på Android-telefonen din

For at Bluetooth skal fungere skikkelig, må du slå på posisjonsinnstillinger for Android-telefonen din. Du kan slå av posisjonsinnstillingene etter at du har logget på.

Sjekk enhetskravene

For å bruke Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel må du sørge for at

• Android-telefonen du bruker, oppfyller kravene
  • enheten du prøver å logge deg på, oppfyller kravene

Logg på uten sikkerhetsnøkkel

Du kan logge på med andre bekreftelsesmetoder du har konfigurert.

1. Logg på Google-kontoen din med brukernavnet og passordet ditt.
  2. Under «Bekreft identiteten din med google.com» velger du Avbryt og så Prøv en annen måte.
  3. Velg bekreftelsesmetoden du vil bruke til å logge på.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre påloggingen.