Bruk telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Viktig: Støtten for Googles passnøkler har erstattet innebygde sikkerhetsnøkler. Innebygde Android-sikkerhetsnøkler er automatisk oppgradert til passnøkler.

2. april 2024 fjernes innebygde iPhone-sikkerhetsnøkler som brukes med Google Smart Lock-appen, fra Google-kontoer. Lag en passnøkkel på iPhone for å sikre at du kan fortsette å logge på.

Du kan konfigurere telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel for å logge på enheter som kjører oppdaterte versjoner av Chrome OS, iOS, macOS og Windows, på en trygg måte. Dette bidrar til å beskytte kontoen din mot hackere, selv om de har stjålet informasjon som passordet ditt.

Når noen prøver å logge på kontoen din, kan Google sjekke om det finnes et Bluetooth-signal mellom enheten og telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel. Denne Bluetooth-sjekken forsikrer Google om at du og telefonen din er fysisk til stede, og at påloggingsforsøket ikke kommer fra noen andre et annet sted.

Konfigurer telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

For å konfigurere den innebygde sikkerhetsnøkkelen trenger du en Android-telefon som kjører Android 7.0 eller nyere. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Hvis telefonen din er kvalifisert, bruker Google automatisk telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel for å få ekstra beskyttelse når du logger på nye enheter.

Viktig: Du kan bare ha én innebygd sikkerhetsnøkkel i kontoen din. Hvis du har mer enn én kvalifisert telefon, må du velge én. Du kan når som helst bytte til en annen kvalifisert telefon.
  1. Slå på totrinnsbekreftelse og velg et bekreftelsestrinn nummer to.
    • Gå til neste trinn hvis du allerede bruker totrinnsbekreftelse.
  2. Gå til myaccount.google.com/security på Android-telefonen din.
  3. Velg Totrinnsbekreftelse under «Google-pålogging». Du må kanskje logge på.
  4. Rull til «Sikkerhetsnøkkel» og så trykk på høyrepilen og så.
  5. Trykk på Legg til sikkerhetsnøkkel nederst til venstre.
  6. Velg Android-telefonen din og så Legg til. Du skal se en bekreftelse på at telefonen er lagt til som en sikkerhetsnøkkel.

Bruk telefonens innebygde nøkkel for å logge på nye enheter

1. Sørg for at Bluetooth er slått på for begge enhetene.
  2. Logg på med den nye enheten:
  3. Se etter et varsel på Android-telefonen.
  4. Dobbelttrykk på «Prøver du å logge på?»-varselet.
  5. Følg veiledningen for å bekrefte at det er du som logger på.

Send tilbakemelding om telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel

Del erfaringene og meningene dine for å hjelpe Google med å gjøre dette produktet bedre for deg og andre.

SEND TILBAKEMELDING

Løs problemer

Hvis du har problemer med å bruke telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel, kan du prøve tipsene nedenfor.
Flytt enhetene nærmere hverandre
For å fungere må Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel være i nærheten av enheten du prøver å logge på med. Prøv å legge Android-telefonen og enheten du prøver å logge på med, ved siden av hverandre.
Slå på Bluetooth på begge enhetene
For å unngå gjentatte feil når du konfigurerer Android-enhetens innebygde sikkerhetsnøkkel, må du sørge for at Bluetooth er slått på i innstillingene for
Slå på posisjonstjenester på Android-telefonen din
For at Bluetooth skal fungere skikkelig, må du slå på posisjonsinnstillinger for Android-telefonen din. Du kan slå av posisjonsinnstillingene etter at du har logget på.
Sjekk enhetskravene
Du trenger følgende for å logge på en datamaskin med Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel: Du trenger følgende for å logge på en iPhone- eller iPad-enhet med Android-telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel:
Du mottar en forespørsel, men har ikke prøvd å logge på
En uautorisert bruker kan ha prøvd å få tilgang til kontoen din. Det kan være lurt å endre passordet ditt.
Hvorfor står det at Bluetooth ikke er aktivert, på Windows 10-enheten min?

Når du prøver å logge på med telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel, ser du muligens meldingen «Slå på Bluetooth for å tillate tilkobling». Varselet kan vises selv om du har aktivert Bluetooth på telefonen din og Windows 10-enheten.

Slik tillater du at telefonens innebygde sikkerhetsnøkkel kobles til Windows 10-enheten din:

1. Åpne Windows 10: Innstillinger og så Personvern og så Radioer
  2. Slå på under «Tillat at apper kontrollerer enhetsradioer».
Logg på uten sikkerhetsnøkkel
Viktig: Dette gjelder ikke hvis du er registrert for Avansert beskyttelse.
  1. Logg på Google-kontoen din med brukernavnet og passordet ditt.
  2. Velg Avbryt og så Prøv en annen måte.
  3. Velg bekreftelsesmetoden du vil bruke til å logge på.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre påloggingen.

Få enda sterkere beskyttelse

For alle som har høyere risiko for målrettede angrep, for eksempel IT-administratorer, forretningsledere, journalister eller team i politiske kampanjer, anbefaler vi registrering for Avansert beskyttelse. Dette programmet gir det høyeste beskyttelsesnivået for Google-kontoen din kostnadsfritt.
true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.