Brug din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle

Vigtigt! Understøttelse af Googles adgangsnøgler har erstattet indbyggede sikkerhedsnøgler. Indbyggede Android-sikkerhedsnøgler er automatisk blevet opgraderet til adgangsnøgler.

Den 2. april 2024 fjernes indbyggede iPhone-sikkerhedsnøgler, der bruges via Google Smart Lock-appen, fra Google-konti. Hvis du vil sikre, at du fortsat kan logge ind, skal du oprette en adgangsnøgle på din iPhone.

Tips!

• Hvis du tidligere har hjulpet med at aktivere en iPhones indbyggede sikkerhedsnøgle på dit barns Google-konto, kan du hjælpe barnet med at konfigurere en adgangsnøgle i Google-kontoindstillingerne på barnets iPhone.
  • Hvis du er Google Workspace-administrator, kan du se den vejledning, der blev sendt til dig via mail den 5. juni 2023. Få flere oplysninger om aktivering af adgangsnøgler på Workspace-konti.

Du kan konfigurere din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle til at logge sikkert ind på enheder, der kører aktuelle versioner af Chrome OS, iOS, macOS og Windows. Dette er med til at beskytte din konto mod hackere – også selvom de har stjålet oplysninger som f.eks. din adgangskode.

Når der registreres et forsøg på at logge ind på din konto, kan Google tjekke, om der er et Bluetooth-signal mellem den pågældende enhed og din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle. Dette Bluetooth-tjek forsikrer Google om, at du og din telefon fysisk er til stede ved enheden, og at loginforsøget ikke stammer fra en anden enhed.

Tilføj din telefon som en sikkerhedsnøgle på din Google-konto

For at konfigurere din telefon, så den kan anvendes som en sikkerhedsnøgle, skal du have en iPhone med iOS 10+ eller nyere. Se, hvordan du opdaterer iOS-versionen for alle de konti, du vil beskytte.

Hvis din telefon er kvalificeret, forsøger Google automatisk at bruge den indbyggede sikkerhedsnøgle på din telefon til at beskytte dig yderligere, når du logger ind på nye enheder.

Vigtigt! Du kan kun have én indbygget sikkerhedsnøgle på din konto. Hvis du har mere end én kvalificeret telefon, skal du vælge en. Du kan til enhver tid skifte til en anden kvalificeret telefon.
  1. Sørg for, at Totrinsbekræftelse eller Avanceret beskyttelse er aktiveret.
  2. Gå til myaccount.google.com/security via en understøttet browser, f.eks. Chrome.
  3. Vælg Adgangsnøgler og sikkerhedsnøgler under "Sådan logger du ind på din Google-konto". Du skal muligvis logge ind.
  4. Tryk på Tilføj sikkerhedsnøgle nederst til venstre.
  5. Følg vejledningen på skærmen, og aktivér din iPhones indbyggede sikkerhedsnøgle ved at trykke på Ja tak, når du får muligheden i Smart Lock-appen.
Tip! Hvis du ikke allerede har installeret appen Google Smart Lock, bliver du bedt om at gøre det. Hvis du vil bruge din iPhones indbyggede sikkerhedsnøgle, skal du tillade, at Smart Lock sender dig notifikationer.

Brug din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle til at logge ind på nye enheder

1. Sørg for, at Bluetooth er aktiveret på begge enheder.
  2. Log ind på din Google-konto via en enhed, der kører Chrome OS (version 79 og nyere), iOS, MacOS eller Windows 10.
  3. Tjek, om du har fået en Smart Lock-notifikation på din iPhone. Tryk på notifikationen.
  4. Bekræft dit login ved at trykke på Ja.

Løs problemer

Hvis du har problemer med at bruge din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle, kan du prøve nedenstående tips.
Ryk dine enheder tættere på hinanden
For at den indbyggede sikkerhedsnøgle på din iPhone skal virke, skal din iPhone være tæt på den enhed, du forsøger at logge ind på. Prøv at placere din iPhone og den enhed, du forsøger at logge ind på, ved siden af hinanden.
Aktivér Bluetooth på begge enheder
Hvis du vil undgå gentagne fejl, når du konfigurerer din iPhones indbyggede sikkerhedsnøgle, skal du sørge for, at Bluetooth er aktiveret i indstillingerne for:
  • Din iPhone
  • Den enhed, du forsøger at logge ind på
Tjek enhedskravene
Hvis du vil logge ind på en computer ved hjælp af din iPhones indbyggede sikkerhedsnøgle, skal du have:
  • En iPhone med iOS version 10 eller nyere og den nyeste version af Smart Lock-appen installeret
  • En computer med:
    • Bluetooth
    • Den nyeste version af en kompatibel browser, f.eks. Chrome
    • Den nyeste version af et kompatibelt operativsystem, f.eks. Chrome OS, Mac OS eller Windows
Hvis du vil logge ind på en iPad eller en anden iPhone ved hjælp af din iPhones indbyggede sikkerhedsnøgle, skal du have:
  • En iPhone med iOS version 10 eller nyere og den nyeste version af Smart Lock-appen installeret
  • En iPad eller iPhone med:
    • iOS-version 10.0 eller nyere
    • Bluetooth
    • Den nyeste version af Smart Lock-appen installeret
Du har downloadet Smart Lock, men ikke tilføjet funktionerne på din telefon
  1. Gå til myaccount.google.com/security.
  2. Vælg Adgangsnøgler og sikkerhedsnøgler under "Sådan logger du ind på Google". Du skal muligvis logge ind.
  3. Tryk på Tilføj sikkerhedsnøgle nederst til venstre.
  4. Vælg din iPhone og derefter Tilføj.
Du har modtaget en loginbesked, men har ikke forsøgt at logge ind.
En uautoriseret bruger har muligvis forsøgt at få adgang til din konto. Det kan være en god idé at ændre din adgangskode.
Hvorfor siger min Windows 10-enhed, at Bluetooth ikke er slået til?

Når du forsøger at logge ind med din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle, får du muligvis meddelelsen "Slå Bluetooth til for at tillade parring". Denne notifikation vises muligvis, selvom du har aktiveret Bluetooth på både din telefon og din Windows 10-enhed.

Sådan tillader du, at din telefons indbyggede sikkerhedsnøgle kan oprette forbindelse til din Windows 10-enhed:

1. Åbn Windows 10: Settings (Indstillinger) og derefter Privacy (Beskyttelse af personlige oplysninger) og derefter Radios (Radioer)
  2. Aktivér under "Tillad apps at styre enhedsradioer".
Log ind uden en sikkerhedsnøgle
Vigtigt! Dette gælder ikke, hvis du er tilmeldt Avanceret beskyttelse.
  1. Log ind på din Google-konto med dit brugernavn og din adgangskode.
  2. Vælg Annuller og derefter Prøv på en anden måde.
  3. Vælg den bekræftelsesmetode, du vil bruge til at logge ind med.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte loginprocessen.

Få endnu bedre beskyttelse

Vi anbefaler, at du tilmelder dig Avanceret beskyttelse, hvis du er i en målgruppe, der er i større fare for målrettede angreb, som. f.eks. it-administratorer, virksomhedsledere, journalister eller politiske kampagneteams. Dette program leverer det højeste beskyttelsesniveau til din Google-konto uden beregning.
true
Velkommen til din Google-konto!

Vi kan se, at du har en ny Google-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du får en bedre oplevelse med din Google-kontotjekliste.