De ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon gebruiken

Belangrijk: Google-ondersteuning voor toegangssleutels heeft ingebouwde beveiligingssleutels vervangen. Ingebouwde Android-beveiligingssleutels zijn automatisch geüpgraded naar toegangssleutels.

Op 2 april 2024 worden ingebouwde iPhone-beveiligingssleutels die worden gebruikt via de Google Smart Lock-app verwijderd uit Google-accounts. Maak een toegangssleutel op je iPhone zodat je kunt blijven inloggen.

Tips:

• Als je eerder hebt geholpen om een ingebouwde iPhone-beveiligingssleutel voor het Google-account van je kind aan te zetten, kun je hen helpen om een toegangssleutel in te stellen via de Google-accountinstellingen op hun iPhone.
  • Als je een Google Workspace-beheerder bent, kun je de instructies gebruiken die je op 5 juni 2023 via e-mail hebt gekregen. Meer informatie over hoe je toegangssleutels aanzet voor Workspace-accounts

Je kunt de ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon instellen om beveiligd in te loggen op apparaten met huidige versies van Chrome OS, iOS, macOS en Windows. Op die manier kun je je account beschermen tegen hackers, zelfs als ze informatie zoals je wachtwoord hebben gestolen.

Als er wordt geprobeerd in te loggen op je account, kan Google checken of er een bluetooth-signaal is tussen dat apparaat en de ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon. Met deze bluetooth-check weet Google zeker dat jij en je telefoon fysiek bij elkaar in de buurt zijn en dat de inlogpoging niet afkomstig is van iemand anders op een andere locatie.

De ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon instellen

Je hebt een Android-telefoon met Android 7.0 of hoger nodig om je ingebouwde beveiligingssleutel in te stellen. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt en updatet

Als je telefoon in aanmerking komt, gebruikt Google automatisch de ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon voor extra beveiliging als je inlogt op nieuwe apparaten.

Belangrijk: Je kunt maar één ingebouwde beveiligingssleutel in je account hebben. Als je meer dan één geschikte telefoon hebt, moet je er een kiezen. Je kunt op elk gewenst moment overschakelen naar een andere geschikte telefoon.
  1. Zet verificatie in 2 stappen aan en kies een 2e verificatiestap.
    • Als je al gebruikmaakt van verificatie in 2 stappen, ga je naar de volgende stap.
  2. Ga op je Android-telefoon naar myaccount.google.com/security.
  3. Ga naar Hoe u inlogt bij Google en selecteer Toegangssleutels en beveiligingssleutels. Je moet misschien inloggen.
  4. Tik linksonder op Beveiligingssleutel toevoegen.
  5. Selecteer je Android-telefoon en dan Toevoegen. Je krijgt een bevestiging dat je telefoon is toegevoegd als beveiligingssleutel.

De ingebouwde sleutel van je telefoon gebruiken om in te loggen op nieuwe apparaten

1. Zorg ervoor dat bluetooth aanstaat voor beide apparaten.
  2. Log in op het nieuwe apparaat:
  3. Check of je een melding hebt ontvangen op je Android-telefoon.
  4. Dubbeltik op de melding 'Probeer je in te loggen?' op je Android-telefoon.
  5. Volg de instructies om te bevestigen dat jij het bent die wilt inloggen.

Feedback geven over de ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon

Deel je ervaringen en mening om Google te helpen dit product voor jou en anderen te verbeteren.

FEEDBACK STUREN

Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt met de ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon, kun je de onderstaande tips proberen.
Houd je apparaten dichter bij elkaar
De ingebouwde beveiligingssleutel van je Android-telefoon werkt alleen als de telefoon zich dicht bij het apparaat bevindt waarop je wilt inloggen. Plaats je Android-telefoon en het apparaat waarop je probeert in te loggen naast elkaar.
Zet bluetooth aan op beide apparaten
Voorkom herhaaldelijke fouten bij het instellen van de ingebouwde beveiligingssleutel van je Android-telefoon door bluetooth aan te zetten in de instellingen voor:
Zet de locatieservices aan op je Android-telefoon
Bluetooth werkt alleen correct als je de locatie-instellingen aanzet op je Android-telefoon. Nadat je bent ingelogd, kun je de locatie-instellingen weer uitzetten.
Bekijk de apparaatvereisten
Als je wilt inloggen via de ingebouwde beveiligingssleutel van je Android-telefoon, heb je het volgende nodig: Als je wilt inloggen op een iPhone of iPad via de ingebouwde beveiligingssleutel van je Android-telefoon, heb je het volgende nodig:
Je krijgt een prompt terwijl je niet hebt geprobeerd in te loggen
Mogelijk heeft een ongeautoriseerde gebruiker geprobeerd toegang te krijgen tot je account. Misschien wil je je wachtwoord wijzigen.
Waarom krijg ik op mijn Windows 10-apparaat een melding dat bluetooth niet aanstaat?

Als je probeert in te loggen met de ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon, zie je misschien het bericht Zet bluetooth aan om te koppelen. Je kunt deze melding ook te zien krijgen als je bluetooth op zowel je telefoon als je Windows 10-apparaat hebt aangezet.

De ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon koppelen aan je Windows 10-apparaat:

1. Open Windows 10: Instellingen en dan Privacy en dan Radio's
  2. Schakel de optie Toestaan dat apps apparaatradio's beheren in.
Log in zonder beveiligingssleutel
Belangrijk: Dit is niet van toepassing als je bent aangemeld voor Geavanceerde beveiliging.
  1. Log in op je Google-account met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Selecteer Annuleren en dan Probeer het op een andere manier.
  3. Kies de verificatiemethode die je gebruikt om in te loggen.
  4. Volg de instructies op het scherm om het inloggen af te ronden.

Zorg voor nog betere bescherming

We raden iedereen met een verhoogd risico op gerichte aanvallen (zoals IT-beheerders, bedrijfsleiders, journalisten en politieke campagneteams) aan om zich aan te melden voor Geavanceerde beveiliging. Dit programma biedt kosteloos het hoogste beschermingsniveau voor je Google-account.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.