Puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käyttäminen

Kaksivaiheinen vahvistus antaa tilillesi paremman suojan hakkereilta, vaikka he olisivat varastaneet salasanasi tai muita tietoja. Kun otat käyttöön puhelimesi sisäänrakennetun suojausavaimen, voit kirjautua turvallisesti sisään Chrome-käyttöjärjestelmän laitteilla ja iOS-, macOS- ja Windows 10 ‑laitteilla.

Puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käyttöönotto

Jos haluat ottaa käyttöön sisäänrakennetun suojausavaimen, tarvitset Android-puhelimen, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7.0+. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.
Tärkeää: Tililläsi voi olla vain yksi sisäänrakennettu suojausavain. Jos sinulla on useita kelvollisia puhelimia, valitse niistä yksi. Voit vaihtaa toiseen kelvolliseen puhelimeen milloin tahansa.
  1. Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön ja valitse toinen vahvistusvaihe.
    • Jos käytät jo kaksivaiheista vahvistusta, siirry seuraavaan kohtaan.
  2. Siirry Android-puhelimella osoitteeseen myaccount.google.com/security.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Vieritä kohtaan Määritä vaihtoehtoinen toinen vaihe ja valitse Lisää suojausavain.
  5. Valitse Android-puhelimesi ja sitten Lisää. Näkyviin pitäisi tulla vahvistus siitä, että puhelimesi lisättiin suojausavaimeksi.

Puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käyttäminen uusilla laitteilla kirjauduttaessa

1. Varmista, että Bluetooth on käytössä molemmilla laitteilla.
  2. Kirjaudu sisään uudella laitteella:
  3. Tarkista Android-puhelimessa näkyvä ilmoitus.
  4. Kaksoisnapauta "Yritätkö kirjautua sisään?" ‑ilmoitusta.
  5. Vahvista henkilöllisyytesi seuraamalla ohjeita.

Palautteen lähettäminen puhelimen sisäänrakennetusta suojausavaimesta

Kokemustesi ja mielipiteidesi perusteella Google voi tehdä palvelusta entistä paremman sinulle ja muille.

LÄHETÄ PALAUTETTA

Ongelmien korjaus

Jos sinulla on ongelmia puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käytössä, kokeile alla olevia vinkkejä.

Laitteiden siirtäminen lähemmäs toisiaan

Jotta Android-puhelimen sisäänrakennettu suojausavain toimii, puhelimen on oltava lähellä laitetta, jolla olet kirjautumassa sisään. Kokeile asettaa laite aivan Android-puhelimen viereen.

Bluetoothin käyttöönotto molemmilla laitteilla

Jotta vältät toistuvat virheet ottaessasi käyttöön Android-puhelimen sisäänrakennettua suojausavainta, varmista, että Bluetooth on päällä laitteen asetuksissa:

Sijaintipalveluiden käyttöönotto Android-puhelimessa

Jotta Bluetooth toimii oikein, ota sijaintiasetukset käyttöön Android-puhelimessa. Kun olet kirjautunut sisään, voit poistaa sijaintiasetukset käytöstä.

Laitevaatimusten tarkistaminen

Kirjautuaksesi sisään tietokoneella Android-puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen avulla tarvitset nämä: Jotta voit kirjautua sisään iPhonella tai iPadilla käyttäen Android-puhelimen sisäänrakennettua suojausavainta, tarvitset seuraavat:

Näet kehotteen, vaikka et yrittänyt kirjautua sisään

Toinen käyttäjä on ehkä yrittänyt päästä luvatta tilillesi. Harkitse salasanasi vaihtamista.

Sisäänkirjautuminen ilman suojausavainta

Tärkeää: Tämä ei koske sinua, jos olet liittynyt Lisäsuojaus-ohjelmaan.
  1. Kirjaudu Google-tilillesi käyttäjänimesi ja salasanasi avulla.
  2. Valitse Peruuta ja sitten Kokeile toista tapaa.
  3. Valitse sisäänkirjautumiseen käytettävä vahvistustapa.
  4. Viimeistele sisäänkirjautuminen seuraamalla näytön ohjeita.

Suojauksen vahvistaminen

Suosittelemme Lisäsuojaus-ohjelmaan liittymistä kaikille, jotka ovat erityisen alttiita kohdistetuille hyökkäyksille, kuten IT-järjestelmänvalvojille, yritysjohtajille, journalisteille tai poliittisille kampanjatiimeille. Tämä maksuton ohjelma tarjoaa parhaan mahdollisen suojauksen Google-tilillesi.