Puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käyttäminen

Tärkeää: Googlen avainkoodien tuki on korvannut sisäänrakennetut suojausavaimet. Sisäänrakennetut Android-suojausavaimet päivitettiin automaattisesti avainkoodeiksi.

Google Smart Lock ‐sovelluksen kautta käytetyt iPhonen sisäänrakennetut suojausavaimet poistetaan Google-tileiltä 2.4.2024. Jos haluat varmistaa, että voit kirjautua sisään jatkossakin, luo avainkoodi iPhonella.

Vinkkejä:

• Jos olet aiemmin auttanut lasta ottamaan iPhonen sisäänrakennetun suojausavaimen käyttöön hänen Google-tilillään, voit auttaa lasta ottamaan avainkoodin käyttöön iPhonella hänen Google-tilinsä asetuksista.
  • Jos olet Google Workspace ‐järjestelmänvalvoja, tutustu ohjeisiin, jotka lähetettiin sinulle sähköpostitse 5.6.2023. Lue lisää avainkoodien käyttöönotosta Workspace-tileillä.

Kun otat käyttöön puhelimesi sisäänrakennetun suojausavaimen, voit kirjautua turvallisesti sisään laitteilla, joissa on Chrome-käyttöjärjestelmän, iOS:n, macOS:n tai Windowsin nykyinen versio. Tämä auttaa suojaamaan tiliäsi hakkereilta, vaikka he olisivat varastaneet salasanasi tai muita tietoja.

Kun tilille yritetään kirjautua, Google voi tarkistaa, onko laitteen ja puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen välillä Bluetooth-signaali. Tällä Bluetooth-tarkistuksella varmistetaan, että sinä ja puhelimesi olette fyysisesti paikalla ja että kirjautumisyritys ei ole peräisin eri paikasta.

Puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käyttöönotto

Jos haluat ottaa käyttöön sisäänrakennetun suojausavaimen, tarvitset Android-puhelimen, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7.0+. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Jos puhelimesi täyttää ehdot, Google yrittää automaattisesti käyttää puhelimen sisäänrakennettua suojausavainta, kun kirjaudut sisään uusilla laitteilla.

Tärkeää: Tililläsi voi olla vain yksi sisäänrakennettu suojausavain. Jos sinulla on useita kelvollisia puhelimia, valitse niistä yksi. Voit vaihtaa toiseen kelvolliseen puhelimeen milloin tahansa.
  1. Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön ja valitse toinen vahvistusvaihe.
    • Jos käytät jo kaksivaiheista vahvistusta, siirry seuraavaan kohtaan.
  2. Siirry Android-puhelimella osoitteeseen myaccount.google.com/security.
  3. Valitse "Miten kirjaudut Googleen" ‐kohdasta Avainkoodit ja suojausavaimet. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Valitse vasemmasta alareunasta Lisää suojausavain.
  5. Valitse Android-puhelimesi ja sitten Lisää. Näkyviin pitäisi tulla vahvistus siitä, että puhelin lisättiin suojausavaimeksi.

Puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käyttäminen uusilla laitteilla kirjauduttaessa

1. Varmista, että Bluetooth on käytössä molemmilla laitteilla.
  2. Kirjaudu sisään uudella laitteella:
  3. Tarkista Android-puhelimessa näkyvä ilmoitus.
  4. Kaksoisnapauta "Yritätkö kirjautua sisään?" ‑ilmoitusta.
  5. Vahvista henkilöllisyytesi seuraamalla ohjeita.

Palautteen lähettäminen puhelimen sisäänrakennetusta suojausavaimesta

Kokemustesi ja mielipiteidesi perusteella Google voi tehdä palvelusta entistä paremman sinulle ja muille.

LÄHETÄ PALAUTETTA

Ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käytössä, kokeile alla olevia vinkkejä.
Laitteiden siirtäminen lähemmäs toisiaan
Jotta Android-puhelimen sisäänrakennettu suojausavain toimii, puhelimen on oltava lähellä laitetta, jolla olet kirjautumassa sisään. Kokeile asettaa laite aivan Android-puhelimen viereen.
Bluetoothin käyttöönotto molemmilla laitteilla
Jotta vältät toistuvat virheet ottaessasi käyttöön Android-puhelimen sisäänrakennettua suojausavainta, varmista, että Bluetooth on päällä laitteen asetuksissa:
Sijaintipalveluiden käyttöönotto Android-puhelimessa
Jotta Bluetooth toimii oikein, ota sijaintiasetukset käyttöön Android-puhelimessa. Kun olet kirjautunut sisään, voit poistaa sijaintiasetukset käytöstä.
Laitevaatimusten tarkistaminen
Kirjautuaksesi sisään tietokoneella Android-puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen avulla tarvitset nämä: Jotta voit kirjautua sisään iPhonella tai iPadilla käyttäen Android-puhelimen sisäänrakennettua suojausavainta, tarvitset seuraavat:
Näet kehotteen, vaikka et yrittänyt kirjautua sisään
Toinen käyttäjä on ehkä yrittänyt päästä luvatta tilillesi. Harkitse salasanasi vaihtamista.
Miksi Windows 10 ilmoittaa, ettei Bluetooth ole käytössä?

Kun yrität kirjautua sisään puhelimen sisäänrakennetulla suojausavaimella, saatat nähdä viestin "Ota Bluetooth käyttöön, jotta laiteparin muodostus onnistuu". Saatat nähdä ilmoituksen, vaikka olisit ottanut Bluetoothin käyttöön puhelimella ja Windows 10 ‑laitteella.

Näin sallit yhteyden puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen ja Windows 10 ‑laitteen välillä:

1. Avaa Windows 10: Asetukset ja sitten Tietosuoja ja sitten Radiot
  2. Ota käyttöön asetus, jolla sovellukset voivat ohjata laitteiden radioita.
Sisäänkirjautuminen ilman suojausavainta
Tärkeää: Tämä ei koske sinua, jos olet liittynyt Lisäsuojaus-ohjelmaan.
  1. Kirjaudu Google-tilillesi käyttäjätunnuksesi ja salasanasi avulla.
  2. Valitse Peruuta ja sitten Kokeile toista tapaa.
  3. Valitse sisäänkirjautumiseen käytettävä vahvistustapa.
  4. Viimeistele sisäänkirjautuminen seuraamalla näytön ohjeita.

Suojauksen vahvistaminen

Suosittelemme Lisäsuojaus-ohjelmaan liittymistä kaikille, jotka ovat erityisen alttiita kohdistetuille hyökkäyksille, kuten IT-järjestelmänvalvojille, yritysjohtajille, journalisteille tai poliittisille kampanjatiimeille. Ohjelma tarjoaa Google-tilillesi parhaan mahdollisen suojauksen maksutta.