Logg på med QR-koder

Når du logger på, krever av og til Google at du går gjennom ekstra trinn for å sikre at det er deg. Du kan ha mulighet til å skanne en QR-kode (Quick Response) fra en enhet der du allerede er pålogget.

Trinn 1: Velg enheten din

Velg fanen nedenfor for enheten du vil bruke til å skanne QR-koden din. Du må allerede være pålogget Google-kontoen din på den aktuelle enheten.

Trinn 2: Skann QR-koden

1. Åpne den innebygde kameraappen på en kompatibel Android-enhet.
  2. Rett kameraet mot QR-koden.
  3. Trykk på banneret som vises på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre påloggingen.

Hvis du ikke kan skanne QR-koden, kan du prøve en annen påloggingsmetode.

Kan ikke skanne QR-koden

Sjekk hvilken Android-versjon du har

Du må ha Android 9 eller nyere for å skanne QR-koder med enhetens innebygde kamera.

Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Kan ikke oppdatere Android

Hvis enheten din ikke kan kjøre Android 9 eller nyere, kan du laste ned en app for å skanne QR-koder.

Øk lysstyrken

Sørg for at skjermen som viser QR-koden, er lys nok til at kameraet kan se koden.

Rengjør kameralinsen

En skitten kameralinse kan forstyrre skanning av QR-koder. Prøv å rengjøre den med en linseklut eller en myk, ren klut.

Hold telefonen oppreist

Hvis telefonen er på skrå, kan kameraet ha problemer med å skanne QR-koden.

Finn riktig avstand

Hvis kameraet på telefonen er for nært eller for langt unna QR-koden, kan det muligens ikke skanne den.

• Hold kameraet nært QR-koden. Deretter beveger du kameraet sakte bakover fra QR-koden.
  • Hold kameraet omtrent 30 cm unna QR-koden. Deretter beveger du kameraet sakte nærmere QR-koden.

Tips: Hold QR-koden i kamerasøkeren mens du forsøker forskjellige avstander.

Bruk en annen påloggingsmetode

Bruk en link

1. Logg på Google-kontoen din på den nye enheten. Bli værende på skjermen når du ser QR-koden.
  2. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome, på en enhet du allerede er pålogget med.
  3. Skriv inn g.co/verifyaccount øverst i nettleseren.

Prøv en annen måte

1. Logg på Google-kontoen din på den nye enheten.
  2. Velg Prøv en annen måte under QR-koden.
  3. Velg en annen metode for å bekrefte at det er deg.