Inloggen met QR-codes

Wanneer u inlogt, neemt Google soms extra stappen om te controleren of u het bent. Mogelijk heeft u de optie om een QR-code te scannen vanaf een apparaat waarbij u al bent ingelogd.

Stap 1: Kies uw apparaat

Selecteer het onderstaande tabblad voor het apparaat dat u gebruikt om de QR-code te scannen. U moet al zijn ingelogd op uw Google-account op dat apparaat.

Stap 2: Scan de QR-code

1. Open de ingebouwde camera-app op uw geschikte iPhone of iPad.
  2. Richt de camera op de QR-code.
  3. Tik op de banner die op uw iPhone of iPad wordt weergegeven.
  4. Volg de instructies op het scherm om het inloggen te voltooien.

Als u de QR-code niet kunt scannen, kunt u proberen op een andere manier in te loggen.

Kan QR-code niet scannen

Tips om problemen op te lossen

Uw iOS-versie controleren

U heeft iOS 11 of hoger nodig om QR-codes te scannen met de ingebouwde camera-app van uw apparaat.

Meer informatie over het updaten van uw iOS-versie.

Kan niet updaten

Als iOS 11 of hoger niet kan worden gebruikt op uw apparaat, kunt u een app downloaden om QR-codes te scannen.

Verhoog de helderheid

Zorg ervoor dat het scherm met de QR-code helder genoeg is dat de camera de code kan zien.

Reinig de cameralens

Als de cameralens vlekken bevat, kan dit het scannen van QR-codes verstoren. Reinig de lens met een lensdoek of een zachte, schone doek.

Houd uw telefoon rechtop

Als uw telefoon gekanteld is, heeft de camera mogelijk moeite met het scannen van de QR-code.

Bepaal de juiste afstand

Als de camera op uw telefoon te dichtbij of te ver van de QR-code is verwijderd, kan de camera deze mogelijk niet scannen.

• Breng uw camera dichter bij de QR-code. Beweeg de camera langzaam verder weg van de QR-code.
  • Houd uw camera op ongeveer 30 cm afstand van de QR-code. Beweeg de camera langzaam dichter naar de QR-code toe.

Tip: Houd de QR-code in de zoeker van de camera terwijl u verschillende afstanden probeert.

Inloggen via een andere methode

Een link gebruiken

1. Log in op uw Google-account op het nieuwe apparaat. Wanneer u de QR-code ziet, blijft u op dat scherm.
  2. Open een webbrowser zoals Chrome op een apparaat waarbij u al bent ingelogd.
  3. Geef bovenaan de browser het volgende op: g.co/verifyaccount.

Een andere manier proberen

1. Log in op uw Google-account op het nieuwe apparaat.
  2. Kies Probeer het op een andere manier onder de QR-code.
  3. Kies een andere manier om te verifiëren dat u het bent.